Je to OT, nicméně to napíšu.
Máme tady jednoho umělce, zedníka, který před mnoha lety začal stavět a prodávat počítače. A ten tam za malý příplatek dával XP nelegální. Pokud to někdo chtěl přeinstalovat, musel v Biosu nastavit nějaké staré datum a pak ho to teprve pustilo.
Lidi to kupovaly neboť o tom že v PC je nějaký anebo jaký systém neměly ponětí. Ještě dnes několik těch počítačů normálně běží a z důvodu že systém není legální mají vyplé aktualizace.
Jasně, že na tom nepoběží všechno, ale film, Word, muziku a internet to umí.
Tolik moje zkušenost.
P.S. Dnes už dotyčný instaluje legální systém, ostatně toto bylo před x lety.
Nelze instalovat internetové prohlížeče Vyřešeno
Re: Nelze instalovat internetové prohlížeče
Ano, take vim kde se stale pouziva 386 a 486.
Ono to na tom sice bezi na pohled vsechno - jenze ty filmy jenom v Divxu, Word tak do verze XP nebo 2003, muziku leda tak MP3 a Internet s omezenim naprosto vseho, co vyzaduje dalsi instalace. Majitele takovyhle pocitacu se pak strasne divi, ze tam maji virus na ktery vysel patch v roce 2004 a nebo dokonce ze jim pocitac zabavila Policie, protoze si na nem davaji srazy hackeri a podvodnici.
Tem aplikacim zcela urcite chybi neco, co tam Windows update doinstaluje automaticky (a udelalo by to uz pred mnoha lety)
Ono to na tom sice bezi na pohled vsechno - jenze ty filmy jenom v Divxu, Word tak do verze XP nebo 2003, muziku leda tak MP3 a Internet s omezenim naprosto vseho, co vyzaduje dalsi instalace. Majitele takovyhle pocitacu se pak strasne divi, ze tam maji virus na ktery vysel patch v roce 2004 a nebo dokonce ze jim pocitac zabavila Policie, protoze si na nem davaji srazy hackeri a podvodnici.
Tem aplikacim zcela urcite chybi neco, co tam Windows update doinstaluje automaticky (a udelalo by to uz pred mnoha lety)
Takže mám instalovat servis pack 3 i na nelegální systém? Nebo nejdříve zjistit legalnost systému? Nějak jsem se v tom ztratil.
Vůbec netuším co je to za PC. To jsem se blbec nekouknul. Ale štítku na bedně jsem se nevšiml.
Vůbec netuším co je to za PC. To jsem se blbec nekouknul. Ale štítku na bedně jsem se nevšiml.
-
- Pohlaví:
pohybujeme se na hraně pravidel fóra, ale zase je fakt, že nevíme zda je systém nelegální. Nainstaluj :
http://myego.cz/item/windows-xp-cz-serv ... ke-stazeni
http://myego.cz/item/windows-xp-cz-serv ... ke-stazeni
Určitě nainstaluji, jen co se na ten PC dostanu. To může být zítra, ale třeba taky za 14dní.
Přesto se chci zeptat, když nainstaluji sp3 z tvého odkazu a systém bude nelegální, tak se nic nestane?
Přesto se chci zeptat, když nainstaluji sp3 z tvého odkazu a systém bude nelegální, tak se nic nestane?
-
- Pohlaví:
Tak to je otázka pro věšteckou kouli. Je pravděpodobné, že mnou dříve zmíněná aktualizace hlídající pravost systému tam bude a pak se to projeví tou hláškou a možná i zneschopněním systému.
Jenomže ty stejně žádnou jinou možnost nemáš, vyjma kontroly HjT, protože já bych řekl, že prohlížeče jít nainstalovat musí.
Anebo ať si tam dá Linux.
Jenomže ty stejně žádnou jinou možnost nemáš, vyjma kontroly HjT, protože já bych řekl, že prohlížeče jít nainstalovat musí.
Anebo ať si tam dá Linux.
S Linuxem by to nedopadlo dobře. Tak ja to s ním prokonzultuju. Teď jsem s ním mluvil a řekl mu, ať zkusí sehnat toho chlápka, který mu tam dával Win. Tak uvidím, jak to dopadne. K
Každopádně díky za rady.... Pak se ozvu, jak to dopadlo
Každopádně díky za rady.... Pak se ozvu, jak to dopadlo
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
divine píše:když nainstaluji sp3 z tvého odkazu a systém bude nelegální, tak se nic nestane?
Ano, nestane, protoze pokud ma nejaky 'proflakly' klic, tak se SP3 ani nenainstaluje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak nějak nevyřešeno. Nezájem z druhé strany. Díky za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 4737
-
od Fargotroniac