Zdravím,
mám problém s padajícím internetem. Jsem na optické lince 40Mbit/s.
Mám notebook připojený přes wifi router tp-link wr741n. Od routeru mám kabel zapojený do televize tak abych mohl streamovat z disku noteooku do televize. A stává se mi poslední dobou, že mi přestane fungovat internet, ale stream do televize jede v pořádku, tím pádem vylučuji chybu na wifině notebooku. V momentě kdy router vypnu a zapnu tak síť zase funguje. Výpadky nastávají hlavně když začnu stahovat větší objem dat třeba z uložto.
Máte nějaké zkušenosti nebo rady?
Padá internet ale router funguje Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Padá internet ale router funguje
Já bych právě řekl, že router nefunguje. Zkus aktualizovat jeho firmware (je třeba jej pak znova nastavit!)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Aktualizaci jsem prováděl jako první věc, bohužel bez výsledku. V nastavení jsem beacon i thresholdy snížil, ale to taky nepomohlo.
Kdyby router nefungoval tak by přece nefungovala ani domácí síť ne?
Kdyby router nefungoval tak by přece nefungovala ani domácí síť ne?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
On prostě neroutuje, nepustí tě ven.
Až to zase spadne, zkus udělat tracert někam mimo svou síť, klidně na seznam.cz
Až to zase spadne, zkus udělat tracert někam mimo svou síť, klidně na seznam.cz
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Takže dnes po zapnutí stahování opět výpadek a výsledek byl že když jsem dal příkaz tracert na seznam.cz tak mi to napsalo hlášku: Nelze převést název cílového systému www.seznam.cz na adresu IP.
Když jsem router vypnul a zapnul a zkusil znova tracert na seznam tak mi to vrátilo tyto hodnoty: http://ulozto.cz/xvAuook/tracert-jpg
Když jsem router vypnul a zapnul a zkusil znova tracert na seznam tak mi to vrátilo tyto hodnoty: http://ulozto.cz/xvAuook/tracert-jpg
Takže nejspíš problém s DNS? A příště vlož obrázek jako přílohu!
Až se to stane znova, tak v tracert použíj místo adresy www.seznam.cz IP 77.75.76.3 .
Můžeš ji zkusit taky zadat jako adresu do prohlížeče.
Až se to stane znova, tak v tracert použíj místo adresy www.seznam.cz IP 77.75.76.3 .
Můžeš ji zkusit taky zadat jako adresu do prohlížeče.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Tak jsem vyzkoušel zmíněné, stačilo jenom začít něco stahovat a internet hned vypadnul.
Obrázek je přiložen. Nedostalo se to dál než za router.
Obrázek je přiložen. Nedostalo se to dál než za router.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak jsem psal - chyba routeru. Nedokáže se spojit na WAN. Pokud máš možnost, reklamuj. Pokud nemáš, nezbyde asi nic jiného než koupit nový
Ještě jedna otázka, proč se tak ale děje pouze při stahování velkého objemu dat? Pokud nestahuji tak mi to klidně dva dny jede v pohodě ale jakmile začnu tahat tak to padne. Abych věděl co mám třeba říct při té reklamaci.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ak to tsahujes cez wifi, tak mas problem s odrazmi signalu od okolitych predmetov.
Pomoze ina poloha routra, a/alebo prijimaca wifi.
Pomoze ina poloha routra, a/alebo prijimaca wifi.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Wifi nebude mít vliv na to, že se mu komplet odpojí WAN...
Router to vytížení prostě nezvládne a sekne se. Přičemž se nesekne úplně, ale jen se nedokáže připojit na net.
Router to vytížení prostě nezvládne a sekne se. Přičemž se nesekne úplně, ale jen se nedokáže připojit na net.
OK díky všem za pomoc, router přijde do křemíkového nebe a koupím si nový, přeci jen už je letitý.
Díky
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3578
-
od Signalista97
Zobrazit poslední příspěvek
04 říj 2024 17:44
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2950
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
-
- 2
- 2749
-
od liborek