Dobrý den. Kamarád se mi chlubil, že bude mít veřejnou IP a že konečně bude moct zakládat servery na hry bez Hamachi, ale když jsme se o tom později bavili, začal váhat. Bavili jsme se o tom, že při jeho pirátění je s veřejnou IP "méně skrytý" (narovinu, stahuje z torrentu hry každou chvíli - nastahuje nelegálního SW tak 10GB - 20GB za měsíc). Rád bych se vás tedy zeptal:„Když bude mít veřejnou IP, je více ohrožený tím, že na něj někdo přijde? Že někdo přijde na to, že nelegálně stahuje hry, a proto může mít problémy se zákonem?” Vím, že ty může mít i s neveřejnou IP, ale je pro něj v případě veřejné IP riziko vyšší? A vyplatí se pro něj jen kvůli zakládání herních serverů tento krok s IP učinit?
PS: Má (zaheslovaný) Wi-Fi router a v něm Firewall.
Předem všem děkuju za odpověď, AbeCZ.
Veřejná IP Vyřešeno
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Veřejná IP
Možná teď napíšu kec, ale myslím si, že to je takto:
Pokud bude mít veřejnou IP a má to připojené přes router, tak ten blokuje porty a nejprve určité porty bude muset povolit. Takže se to vlastně chová jak neveřejná. Ale jinak já mám veřejnou IP a nemám ani router ( jde mi to z modemu rovnou do PC, takže žádné porty nejsou blokovány ), a ještě se mi nikdy nic takového nestalo. Ikdyž jsem i něco stáhnul přes torrent.
Pokud bude mít veřejnou IP a má to připojené přes router, tak ten blokuje porty a nejprve určité porty bude muset povolit. Takže se to vlastně chová jak neveřejná. Ale jinak já mám veřejnou IP a nemám ani router ( jde mi to z modemu rovnou do PC, takže žádné porty nejsou blokovány ), a ještě se mi nikdy nic takového nestalo. Ikdyž jsem i něco stáhnul přes torrent.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
Re: Veřejná IP Vyřešeno
Od toho, jestli je IP adresa veřejná, nebo neveřejná, se odvíjí hlavně to, jak moc přístupná je z internetu (hodně jednoduše řečeno). Neveřejné IP adresy jsou bezpečnější, protože poskytovatel má většinou mezi vámi a internetem ochranné prvky, bránící zákazníky před přímými útoky hackerů. Tato bezpečnost ale znamená, že například nemusí být možné provozovat vlastní FTP server, resp. že tento server nemusí být přístupný ostatním uživatelům internetu.
zdroj: http://ppk.chip.cz/cs/poradna/hardware/domaci-site/dynamicka-staticka-a-verejna-ip-adresa.html
věřejná ip je méně bezpečná. Je jedno jestli máte veřejnou nebo neveřejnou, podle ip adresy si muže policie zjistit kde bydlíte. Je jedno jestli má zaheslovaný wifi router.
Re: Veřejná IP
Hele AbeCZ nejsi ten kamarad Ty sam? Vzdycky kdyz resi nekdo neco takto palciveho za "KAMARADA" je to legracni 
Nestahuj nic nelegalne a budes mit klid.
PS: je uplne jedno jestli mas verejnou IP nebo ne... Poskytovatel stejne dokaze dohledat kdy mel jaky uzivatel jakou IP a na vyzadani policie to take musi komplet vydat...
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk

Nestahuj nic nelegalne a budes mit klid.
PS: je uplne jedno jestli mas verejnou IP nebo ne... Poskytovatel stejne dokaze dohledat kdy mel jaky uzivatel jakou IP a na vyzadani policie to take musi komplet vydat...
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”