Limit přenosové rychlosti dat

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Limit přenosové rychlosti dat

Příspěvekod KAWY » 09 bře 2013 14:22

Zdravím,

mám linku VDSL s na dnes docela pomalým upstreamem 2 Mb. Mám pár HD videí, které bych potřeboval umístit na YouTube, avšak je to časově náročnější, přes několik hodin nahrávání. Problém je v tom, že ono nahrávání zahltí celý internet a nelze ani skypovat, latence všech lokálních serverů jde z 20 nad 200ms, takže ani stahování není nijak zázračně rychlé.

Pokud bych mohl nastavit limit nahrávání na 1,5Mbit, úplně byto stačilo na provoz celé domácí sítě, aby nezkolabovala. Na servery, jako je Ulož.to, lze v manažerovi nastavit limit nahrávání, bohužel vykoušel jsem asi 5-6 programů na Youtube, většinou starších, které mi ani nefungovaly. Měli byste nějaký tip na program? Popřípadě lze nastavit v prohlížeči limit odesílání dat?

Anebo existuje utilitka ve smyslu firewallu, která by dokázala regulovat rychlost odesílání dat celého počítače?

Je to velice nutné:-) už si nevím rady.
S pozdravem,
K.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Limit přenosové rychlosti dat

Příspěvekod memphisto » 09 bře 2013 14:52

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Limit přenosové rychlosti dat

Příspěvekod KAWY » 09 bře 2013 15:55

Mockrát děkuju za tip. Vyzkouším!

// EDIT:

Tak jsem program vyzkoušel, upload jsem postupně snižoval a došel jsem k zajímavému závěru, že je problém nelogický.

Když jede upload na max (cca 200kB/s), ping na google se pohybuje okolo 600 ms. Pokud nastavím 150kB/s, ping začne nepravidelně skákat (od 300 do 600 ms). Zkusil jsem upload stáhnout na 10kB/s. Ping je takový: Obrázek

Je to normální? Když firefoxu, kde se uploaduje, dám limit 10KB/s, ve chromu mi speedtest ukazuje normálně 23Mbit/2Mbit ale hrozný ping! Každou třetí sekundu hrozně vyskočí. Čím to může být způsobené?

// EDIT2:

Už vím, kde byla chyba. Celou dobu mi žral tablet přes wifi data, automaticky na Google+ nahrával 15GB videí z externí SD karty -.-to by mě ani ve snu nenapadlo, že se i tohle bude samo zálohovat, sežralo mi to veškerý net na celý večer.. ach jo:/

Tak problém vyřešen, program funguje velmi dobře, latence po snížení na 1,5Mbit klesne na 30ms!

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”