ping funguje, ale inet. prohlížeče ne

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

spartakus25
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

ping funguje, ale inet. prohlížeče ne

Příspěvekod spartakus25 » 12 úno 2014 20:52

Ahoj, mám problém s internetem. Mám notebook Acer Travel mate, W7, 500 GB disk, 4 GB RAM a vždy se mi stane, že po určité době přestane jít internet v prohlížečích. Připojení je vedené přes kabel. Po startu systému vše v pořádku naskočí, surfuju na internetu a najednou šlůs (po cca 4 hodinách). Začně to psát, že stránku nelze zobrazit - ve všech prohlížečích. Kamarád se mi na to koukal a zjistil, že v tu chvíli nejde v prohlížečích načíst kteroukoliv stránku (ať ji tam zadá ip adresou nebo slovně). Zajímavé na tom je, že v tu chvíli funguje ping na kteroukoliv adresu (slovně či IP) a po restartu notebooku jede zas všechno nějakou dobu (zas ty 4 hodiny) v pohodě a pak zas to samé. Sítové nastavení je vše nastaveno, aby mi to přiděloval router (i když to dám napevno - dělá to samé). Dělá mi to ve všech prohlížečích. Dělá mi to doma, i na koleji na škole. Antivirus mam Microsoft Inrernet Security. Firewall mám windowsácký. Nějaké návody jsme tu našli, ale nepomohly..

Vyřešil tohle někdo? Díky za rady!!

Jinak, systém je legální, plně aktualizovaný. Ovladače staženy od výrobce a aktuální. Zkoušeli jsme:

- od microsoftu nástroj "Fix it" pro opravu winsock2 - nepomohlo.
- udělal jsem log programu DDS (http://compendiate.net/sUBs/dds/dds.exe) před i po fungování prohlížečů a nic jsem nenašel
- Rescue CDčkama projeto několikrát - nic
- AntiMalwareByte nenašel nic
- route print před i po ukázal sice odlišnosti, ale to si myslím, že nebude mít vliv - můžu sem hodit výpisy
- routerem to být nemůže - vyzkoušeno na několika routerech
- program "LSPFIX" ukazuje, že je vše ok

Co jsem za tu dobu zjistil:

- přestane to fungovat po 4 hodinách surfování na internetu
- příkaz ping funguje na cokoliv i když v prohlížeči nic nejde
- v tu chvíli, kdy to nefunguje, jdu do síťových adaptérů, kliknu na adaptér, který mi zajištuje připojení k internetu neboli LAN adapter -> kliknu na záložku sdílení -> v ní odškrtnu veškeré sdílení a dám ok, tak se internet v prohlížečích rozjede... ale jen tak na hodinu, pak to zase nejde, ale ping jede furt..
-

Pomůže někdo? Díky za rady a nápady!

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ping funguje, ale inet. prohlížeče ne

Příspěvekod Uziv00 » 12 úno 2014 21:03

V případě výpadku zkontroluj příkazem ipconfig DNS, zda bude souhlasit s tím, co dodává router. Zkontroluj na routeru dobu zápůjčky IP adresy. Místo restartu zkus příkazy ipconfig /release ipconfig /renew.

spartakus25
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: ping funguje, ale inet. prohlížeče ne

Příspěvekod spartakus25 » 12 úno 2014 21:06

Dobře vyzkouším to - ale mám pocit, že jsem to taky už zkoušel...Zápujčky IP adres jsou nastaveny na jeden den si myslím, ale podívám se.

EDIT:
Ale štve mě to, je to celkem známý problém, ale nikde není pořádný návod, vše je rozřešeno a nic vyřešeno.. Přijde mi, jako by se najednou nějaká služba rozhodla, že prostě nepojede..nebo že by HTTP protokol nějak stávkoval..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”