Vysoký ping

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2336
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod atari » 19 bře 2020 22:55

Technická poznámka: měl jsem podobný problém a pakety se ztrácely ve spojce. Měl jsem totiž kabel spojený ze dvou.



Reklama
Zlosynovo
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod Zlosynovo » 19 bře 2020 23:09

Dobrá děkuji, zkusím vyměnit router a pokud problémy přetrvají, nějaké rady jestli je lepší zkusit rovnou tovární nastavení/ reinstall OS, nebo nějaký dobrý antivir?

Kabely jsem měnil a zatím beze změny, ještě zkusím jeden, ale ten musím koupit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18373
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 19 bře 2020 23:42

Uvidíme, jak se to bude tvářit s jiným routerem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Zlosynovo
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod Zlosynovo » 20 bře 2020 10:46

Tak router vyměněn a zde jsou výsledky:

Nový router: TP-LINK TL-WR840N

Ipconfig -all
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Zlosyn
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Physical Address. . . . . . . . . : 18-31-BF-4D-CC-B9
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2198:1a0e:b617:eba7%13(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.16.194.100(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : pátek 20. března 2020 10:32:14
Lease Expires . . . . . . . . . . : pátek 20. března 2020 12:32:14
Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.194.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.16.194.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 119026111
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-24-B0-F3-0C-18-31-BF-4D-CC-B9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.194.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

PC jsem překontroloval Windows defenderem a nenašel žádné hrozby, ovladače na síťové kartě aktuální.
Na mobilu přes wifi, ipad na wifi, notebook na jeden kabel, PC na druhý kabel a měřené moje PC přes pingplotter na třetí kabel a všude stejný problém, ping skáče 10-400 občas je nižší ale ve výsledku je průměr pořád kolem 70-100.

EDIT:// Jinak pingplotter je mířen na herní CS:GO server.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18373
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 20 bře 2020 10:55

Je to dokonce horší. Takže router můžeme vyloučit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Zlosynovo
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod Zlosynovo » 20 bře 2020 11:06

Jestliže je tedy chyba před routerem, jak bych měl postupovat pokud všechna zařízení reagují stejně? Provider mi radí vyměnit síťovou kartu, mě napadá reinstall, ale nejsem si jist, které zařízení by mohlo blbnout. Kabely už mám objednané nové nejsou drahé tak ikdyby preventivně tak je zkusím vyměnit všechny.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18373
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 20 bře 2020 11:15

Řeknu ti to asi tak - technika jsi tam měl a označil jako původ komplikací tvůj počítač. A vzhledem k tomu, že router se zkusil a routerem to není, mám důvod se domnívat, že tvé informace jsou nepravdivé. Proro taky nereagoval na tvé tvrzení, že problém mají všechna zařízení.
Jednoznačně bych se teď zaměřil na tvůj počítač. Začni jinou síťovou kartou, pokud problém přetrvá, nová instalace windows.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Zlosynovo
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod Zlosynovo » 20 bře 2020 11:28

Technik řekl, že je to počítač, ale když jsem mu ukázal hodnoty i přes to, že byl odpojený, tak mi tvrdil, že je to mobilem co se připojuji, tak jsem odpojil telefon a výsledky stejné, sám technik řekl že neví co by to mohlo způsobovat, pokud ho něco napadne opět zavolá a přijede. Řešíme ten problém společně, ale zkusím tedy kartu a poté reinstall.


Edit:// Napadlo mě, jelikoz objednánínové siťové karty v tuto dobu potrvá, pokud udělám jako příjimač signálu jiné zařízení např cizí telefon s datama a napojím ho skrze usb do počítače, pokud je vadná síťová karta, měl by být výsledek stejný? Tudíž bych mohl síťovou kartu svého pc vyloučit?

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2336
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod atari » 20 bře 2020 11:39

Ještě zkus napíchnout kabel místo do routeru přímo do PC. Tím sice neodhalíme, že to je kartou, ale uvidíš jak se to chová.

To jiné zařízení, by bylo ideálně jiný PC, nebo ntb, a budeme vědět hned, kde je závada.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18373
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 20 bře 2020 12:50

Pokus s mobilem do USB vyřadí síťovou kartu, takže by ¨připojení mělo být bez problémů. Dobrý nápad.
Kdyby byly problémy stejné, pak doporučím čistou instalaci systému.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Zlosynovo
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod Zlosynovo » 20 bře 2020 14:18

Tak jsem odpojil PC od síťě a skrze USB napojil telefon a vytvořil hotspot. Poté jsem udělal 2 měření v pingplotteru a zde jsou výsledky.

Mám tedy koupit novou síťovou kartu a kabel pro jistotu, nebo čistý reinstall, doteď jsem udělal pouze částečný.

ipconfig -all
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Zlosyn
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Apple Mobile Device Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 4E-7C-5F-AE-75-83
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::dc98:3aee:7ac8:bbc2%25(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.20.10.4(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.240
Lease Obtained. . . . . . . . . . : pátek 20. března 2020 14:07:22
Lease Expires . . . . . . . . . . : sobota 21. března 2020 13:52:58
Default Gateway . . . . . . . . . : 172.20.10.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.20.10.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 424574047
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-24-B0-F3-0C-18-31-BF-4D-CC-B9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.20.10.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Děkuji předem za radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2336
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod atari » 20 bře 2020 14:53

Co to je částečný reinstall? (Reinstal je to, že zformátuješ oddíl a udělaš čistou instalaci)

Zkus nejdříve založit nového uživatele, a zněj to změř, Jestli to bude stejné.

Reinstall je zadarmo, sítovka je za peníze.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký ping v CS:GO
    od lorex » 27 úno 2020 17:09 » v Hry
    2
    432
    od ITCrowd
    27 úno 2020 21:55
  • Internet vysoký ping
    od xxuser232 » 05 dub 2019 10:31 » v Vše ostatní (inet)
    3
    1255
    od ITCrowd
    05 dub 2019 13:00
  • Vysoký ping v CSGO
    od NiZe269 » 19 dub 2019 14:53 » v Administrace sítě
    7
    1588
    od ITCrowd
    19 dub 2019 18:59
  • Vysoký ping :( FIX please !!!!!! + odmena
    od erikoss » 30 kvě 2019 18:54 » v Sítě - hardware
    6
    820
    od JegenaJk
    31 kvě 2019 07:49
  • Vysoký paket loss
    od mates1570 » 21 zář 2019 23:18 » v Sítě - hardware
    3
    1101
    od mates1570
    23 zář 2019 13:47

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 13 hostů