Vysoký ping Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21518
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 14 čer 2021 21:59

router je plečka za pár stovek. Navíc jen 100Mbit porty. Ten se narodil už sám o sobě jako plaz.
Co můžeš udělat?
1. Vypni (odinstaluj) z windows protokol IPv6.
2. Nastav router tak, aby přiděloval síťové kartě DNS poskytovatele, a ne svou IP adresu. Popřípadě nastav DNS přímo na síťové kartě.
Kabel ověříš jednoduše - mrkni na stav sítě. Pokud ukazuje 100Mb/s, bude v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 14 čer 2021 22:03

Ukazuje 100 Mb/s ze 100, takže kabel asi není problém - zkusím vypnout to IPv6 a nastavit DNS

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod petr22 » 14 čer 2021 22:06

Jak dlouhy je kabel mezi pocitacem a routerem, je mozno vyzkouset jiny kabel ?

xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 14 čer 2021 22:23

- tak IPv6 jsem dle návodu na internetu deaktivoval - viz. příloha - zkoušel jsem přímo i odinstalování přes správce zařízení, ale ten protokol se vždycky objevil znova.

- k té DNS - nastavuju to přímo na kartě (viz. druhý screen), ale nevím jakou DNS tam mám dát? - kde zjistím tu DNS poskytovatele?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21518
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 14 čer 2021 22:27

DNS poskytovatele zjistíš u poskytovatele. Popřípadě v nouzi můžeš použít DNS gůgla - 8.8.8.8, 8.8.4.4.
Protokol jsi odebral správně, přes správce zařízení to opravdu nejde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 14 čer 2021 22:35

Tak zatím jsem tam hodil to DNS od googlu, pak zkusím dohledat případně zavolat poskytovateli o jeho DNS. Takže teď mám zkusit Pingplotter?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21518
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 14 čer 2021 22:48

Přesně tak.
Ještě vypni a zapni router.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 14 čer 2021 23:00

Tak pořád stejný problém...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod petr22 » 14 čer 2021 23:05

Mas ztratu paketu na sitovem kabelu - to je krajne podezrele, tam musi byt ztrata 0%.

Ted je to dokonce jeste horsi, nez predtim.

xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 14 čer 2021 23:08

No ono to vycházelo stejně s tou ztrátou, jenom předtím jsem to vyscreenoval dřív než se ta ztráta ustálila, pak se taky zastavila na 45%

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21518
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping

Příspěvekod ITCrowd » 15 čer 2021 09:05

Byť poruchy na kabelu bývají výjimkou, nezbývá, než zkusit jiný kabel. Popřípadě jiný port na routeru.
I tak si myslím, že na vině bude ten tplink. Jak jsem psal, je to plečka.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xxx13
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký ping

Příspěvekod xxx13 » 15 čer 2021 19:55

Tak dneska jsem asi vyloučil závadu kabelu mezi PC a hlavním routerem. Mám totiž z hlavního routeru navedený přes kabel ještě druhý router pro silnější wifi v nižším patře. Na tento router jsem se připojil notebookem přes wifi (vím, že to není na diagnostiku sítě ideál, ale šlo mi hlavně o ty packety). No zjistil jsem, že ke ztrátě paketů dochází i zde, takže kabelem to nebude.

V příloze je narychlo načmárané schéma pro lepší pochopení + Pingplotter z připojení k tomu druhému routeru - viz. výše

Pravděpodobně to teda bude ten router...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký ping
    od Parfi » 06 úno 2021 22:50 » v Sítě - hardware
    3
    504
    od ITCrowd
    07 úno 2021 13:29
  • Vysoký ping ve hrách
    od Dabbagus » 22 lis 2020 15:56 » v Administrace sítě
    6
    1112
    od ITCrowd
    22 lis 2020 22:03
  • Vysoký ping / packet loss
    od TheSalon112 » 16 čer 2021 10:51 » v Sítě - hardware
    1
    293
    od Clorky
    20 čer 2021 15:38
  • Každú chvílu vysoký ping
    od dmsls » 30 bře 2021 15:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    547
    od ITCrowd
    05 dub 2021 08:40
  • Vysoký ping v hrách s dobrým internetom
    od marco026 » 05 zář 2021 22:53 » v Hry
    13
    508
    od ITCrowd
    07 zář 2021 20:54

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů