Ahoj.
Mám takový problém. Vprohlížeči IE 7 jsem si nastavil velikost písma. Ale neustále se mi vrací na střední velikost.
Neví někdo proč???
Velikost písma v IE
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Velikost písma v IE
IE nepoužívej je to shit(Ted se to taky projevilo
) Radši stahuj mozila Firefox nebo Google chrome

Radši Operu než GCH.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Dělá ti to u všech stránek? Někde sem četl, že IE ti prostě písmo nezmění, pokud je v CSS definovaný v pixelech.
Nevím jak v IE8...
Nevím jak v IE8...
autoprd & krtenek:
Takové odpovědi si, pánové, strčte za klobouk. Sice s vámi souhlasím, že FF a Opera jsou lepší prohlížeče, ale takhle nezněla otázka.
Připomnělo mi to mi Mrtvou kočku:
Otázka zněla, proč se v Exploreru vrací velikost písma. Zkuste se na tu otázku soustředit.
Takové odpovědi si, pánové, strčte za klobouk. Sice s vámi souhlasím, že FF a Opera jsou lepší prohlížeče, ale takhle nezněla otázka.
Připomnělo mi to mi Mrtvou kočku:
Karel Michal: Bubáci pro všední den / povídka „Mrtvá kočka“; povídka byla i zfilmována. píše:…otočil vedle její hlavy knoflíkem rádia:
„… a proto se musíme zabývat otázkou, která je v této době pro naši práci obzvláště důležitá. Jak zabránit co nejradikálněji nákazám obilovin?“ Žurnalista se natáhl a otočil knoflíkem zpět do původní polohy. Obiloviny zaujímaly v jeho vnitřním světě jen velmi málo místa. Pošoulal v prstech novou cigaretu.
„Nepěstovat obiloviny,“ podotkla kočka do nastalého ticha.
Žurnalista prudce položil krabičku zápalek. „Cože?“
„Nepěstovat obiloviny,“ opakovala kočka. „Nové nepěstovat a staré zapálit. Je to radikální.“
„To je blbost, nezdá se ti? Bez obilovin by se asi těžko žilo.“
„Otázka nezněla, zda lze žít bez obilovin, ale jak zabránit co nejradikálněji nákazám. Odpověď na tuto otázku zní: nové nepěstovat, staré spálit.“
Otázka zněla, proč se v Exploreru vrací velikost písma. Zkuste se na tu otázku soustředit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
PredyP píše:… neustále se mi vrací na střední velikost.
To znamená co?
- Nastavíš jinou velikost, písmo se opravdu zvětší, ale po restartu prohlížeče je tam, kde bylo.
- Nastavování velikosti nijak nereaguje.
Platí-li B, je odpověď nejspíš velmi jednoduchá – jak tady přede mnou napsal alenka_v_říši_divů, Explorer dosud neumí zvětšovat písmo, jehož velikost je definována v jednotkách jako px, pt, mm a podobně. Tady ti v IE pomůže leda zoom (IE 7 a 8), který zvětší celou stránku.
Z výše uvedených prohlížečů pokud vím ani Opera neumí zvětšovat text (vůbec; tuším jako první přišla se zoomem a její výrobci usoudili, že není potřeba zvětšovat samotná písmenka). Firefox písmenka zvětšovat umí, ale jako víchozí zvětšování má nastavený zoom. Zvětšování písmenek se v něm musí nastavit (menu Zobrazení / Velikost stránky / Pouze velikost textu).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- PredyP
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak já to mám asi takhle.
Když otevřu prohlížeč na řádku nabídek dám zobrazit tam velikost textu a nastavím větší tak se mi okamžitě vše zvětší. Ale jakmile přejdu někam jinam na jinou stránku třeba i sem je písmo zase malé
Když otevřu prohlížeč na řádku nabídek dám zobrazit tam velikost textu a nastavím větší tak se mi okamžitě vše zvětší. Ale jakmile přejdu někam jinam na jinou stránku třeba i sem je písmo zase malé
PredyP:
Tady je písmo malé proto, že je definované v pixelech a Explorer taková písmenka zvětšovat neumí (ani ve verzi 8).
Jak se ti ale Explorer chová, když přecházíš mezi stránkami, které zvětšovat lze? Zkus načíst Idnes, zvětšit písmenka a párkrát kliknout v rámci webu Idnes.
Tady je písmo malé proto, že je definované v pixelech a Explorer taková písmenka zvětšovat neumí (ani ve verzi 8).
Jak se ti ale Explorer chová, když přecházíš mezi stránkami, které zvětšovat lze? Zkus načíst Idnes, zvětšit písmenka a párkrát kliknout v rámci webu Idnes.
- Mýliti se je Myloš.
obnov IE do továrního nastavení, popřípadě si nainstaluj IE 8
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
hroch123:
Záleží na tom, kde je chyba. Jestli je chyba jen v tom, že Explorer nezvětšuje písmenka zadaná v px, nepomůže ani svěcená voda – Explorer je prostě zvětšovat nebude, protože se v Microsoftu domnívají, že je zvětšovat nemá.
Záleží na tom, kde je chyba. Jestli je chyba jen v tom, že Explorer nezvětšuje písmenka zadaná v px, nepomůže ani svěcená voda – Explorer je prostě zvětšovat nebude, protože se v Microsoftu domnívají, že je zvětšovat nemá.
Dodávám, že toto nesmyslné chování platí i pro IE 8 (odkazovaný text je 3 roky starý).http://pixy.cz/pixynergia/2007/04/24/o-velikosti-pisma-v-prohlizecich-zvetsovani-a-zoomovani píše:Pouze v Microsoftu se kdysi rozhodli (z mně dosud neznámých důvodů), že z tohoto algoritmu vynechají texty definované jednotkou px. Takže ačkoli Internet Explorer (IE) umožňuje zvětšit/zmenšit písmo celé stránky, u textů, jejichž velikost je v CSS definovaná v px se změna velikosti neprojeví a zatímco vše kolem se může zvětšovat/zmenšovat dle libosti, tyto texty zůstanou trvale v původní velikosti. Toto chování nemá žádnou logiku a Microsoft je za ně dlouhodobě a soustavně kritizován odbornou veřejností. Přesto zůstalo zachováno i v nejnovější verzi IE 7. Tento nesmyslný algoritmus IE je ostatně hlavní příčinou toho, že se jednotka px přestala prakticky používat a odborníci doporučují raději používat procentní a relativní velikosti písma (jednotkou em), mnohé normy vymezující požadavky na WWW stránky z hlediska použitelnosti a přístupnosti pak použití px pro velikost písma přímo zakazují. Kvůli jedné podivné manýře Microsoftu.
- Mýliti se je Myloš.
- PredyP
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale já znám a seděl jsem u počítačů jinde kde mají IE 7 a tam to maká nastavena velikost na větší a drží to tam. To mi je právě divné
A vůbec mě nenapadá co by mi tu mohlo chybět
Na idnes když se zvětší písmenka a rozklikávám další odkazy písmenka drží zvětšenou velikost samozřejmě v rámci idnes

A vůbec mě nenapadá co by mi tu mohlo chybět
Na idnes když se zvětší písmenka a rozklikávám další odkazy písmenka drží zvětšenou velikost samozřejmě v rámci idnes
V rámci Idnes to drží proto, že definují velikost písma v takových jednotkách, které IE umí zvětšovat.
Zkuz si tedy po zvětšení jen tak přejít třeba na adresy mfp.php5.cz/, pokusna-krysa.webpark.cz/ nebo janebaspisy.php5.cz/, jestli se ti velikost písma udrží (všechny tři jsem dělal v IE zvětšovací), abys neměl pocit, že to funguje jen v rámci jednoho webu.
Zkuz si tedy po zvětšení jen tak přejít třeba na adresy mfp.php5.cz/, pokusna-krysa.webpark.cz/ nebo janebaspisy.php5.cz/, jestli se ti velikost písma udrží (všechny tři jsem dělal v IE zvětšovací), abys neměl pocit, že to funguje jen v rámci jednoho webu.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3219
-
od L.L
Zobrazit poslední příspěvek