Jak popsat ikony v osobní liště u Opery? Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak popsat ikony v osobní liště u Opery?

Příspěvekod guest » 19 lis 2010 09:07

Snažím se pomoci kamarádovi s jedním problémem, ale vůbec se mi to nedaří.

Jedná se o to, že v osobní liště má spoustu ikon a některé jsou jen šedivé čtverečky s hvězdičkou. Aby se v nich orientoval potřeboval by je popsat, ale nedaří se to. Ptám se i na Opera česky, ale zatím jsme se daleko nedostali.

Je možné vybrat Styl, Obrázky a text (dole), tím se lišta rozšíří a v části - na screenu vlevo se ojeví pod ikonou 3 tečky, vpravo už ale nejsou, jsou jen u prvních 10 ikon.
Ve vlastnostech lze pak napsat popisek ikony, nicméně se nezobrazí ani po restartu Opery.

Víte někdo jak na to?
Přílohy
Opera styl.JPG

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak popsat ikony v osobní liště u Opery?

Příspěvekod Myloš » 19 lis 2010 09:36

Nevím sice, jak tenhle problém řešit, ale vím, jak ho obejít. Namísto osobní lišty používám hlavní lištu, ze které jsem vyházel pro mě nepotřebné ikony (tzn. všechny ;-)) a ze záložek přetahal ikony i s popisky.
Na rozdíl od osobní lišty má toto řešení výhodu v tom, že umožňuje přehledné dělení pomocí oddělovačů, ale nevýhodu, že se takto umístěné ikony nedají nadále upravovat. Proto je dobré si v záložkách udělat speciální složku s upravenými popisky (například CC namísto Czechcomputer, JPWD namísto Diskusní fórum Jak psát web a podobně).
Opera_lista.jpg
Hlavní lišta Opery použitá namísto lišty osobní.

Pokud chceš původní řešení a nikdo nebude vědět, ještě je tu http://www.operacesky.net/forum/
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest

Příspěvekod guest » 19 lis 2010 09:49

Ptám se i na Opera česky
:lol:

Myloši, to je jistě zajímavé řešení, ovšem není to to pravé ořechové a to z jednoho důvodu. Kámoš je opravdová lama a pokud bych to řešil takto, musel bych mu to pravidelně opravovat, což se mi opravdu nechce. :lol:
Nicméně bych to mohl použít u sebe. Takže dvě otázky:
1/ Ty nově vytvořené ikony se tam nějak přetáhnou ?
2/ Lze tu lištu nějakk zazálohovat ? Nejspíš asi jako tu původní.

Ale vůbec nejlepší by bylo to vůbec nepopisovat a nějak tu Operu donutit aby ukládala ikony s původním symbolem, tedy nikoliv jenom ty šedivé čtverečky, ale logo původní stránky ??

Edit: S tím zálohováním je mi to už jasné, to se bude zálohovat jako ta původní, tedy Hlavní lišta - snad. :smile:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 19 lis 2010 10:11

Zkusil jsem osobní lištu a s textovými popiskami nebyl problém, žádné tři tečky se neobjevily.

Hlavní lištu (po odstranění zbytečných ikon) používám tak, že:
  1. Příslušnou stránku uložím do záložek do speciální složky (nevadí, že ji mám třeba už jinde uloženou)
  2. Záložkám s dlouhými názvy zkrátím jména
  3. S drženou klávesou Shift přetáhnu ze záložek (otevřených v bočním panelu) ikonu na hlavní panel.
  4. Oddělovací mezery vkládám přes pravé myšítko / přizpůsobit / přizpůsobení vzhledu / tlačítka / mezery a odtáhnu Pevnou mezeru na příslušné místo
Konfigurák s touto lištou je standard_toolbar (1).ini, který mám v c:\Program Files\Opera\profile\toolbar\ (mám jednouživatelskou operu; výchozí mastavení multi-user bude mít tyhle konfiguráky asi někde v „Documents and Settings“).

Zálohování nastavení Opery řeším zálohou celého adresáře Opera (v multi-useru je pak ještě nutné zálohovat data ze skrytých adresářů Data aplikací a podobně v „Documents and Settings“).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest

Příspěvekod guest » 19 lis 2010 10:22

Zkusil jsem osobní lištu a s textovými popiskami nebyl problém, žádné tři tečky se neobjevily.

Tak a mám brouka v hlavě, já tam ty tečky mám - viz screen. :x
Mohl bych zkusit Operu přeinstalovat, ale nejprve to zkusím přes Team Viewer u kámoše.

guest

Re: Jak popsat ikony v osobní liště u Opery?  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 19 lis 2010 11:04

Tak jsem to asi vyřešil, zkusil jsem začít ty ikony přejmenovávat zprava, tečky vlevo zmizely a jde to. Ovšem mohu tam napsat jen jedno písmeno, nejspíš proto, jelikož mám v liště 46 ikon a to je asi mnoho. Děkuji za rady a spolupráci! :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win 11 - zastupce na liště
    od BigSandy » 13 bře 2025 08:56 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    7965
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    13 bře 2025 13:38
  • Ikony na hlavním panelu. Příloha(y)
    od mmmartin » 29 led 2025 13:09 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2190
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 13:58

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”