Bezpečný mobilní prohlíčeč? Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Carmen
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Bezpečný mobilní prohlíčeč?

Příspěvekod Carmen » 20 lis 2010 11:29

Ahoj kluci, potřebovala bych poradit, který mobilní prohlížeč je bezpečný a jak bych si ten prohlížeč v mobilu měla nastavit. Mám Nokia 27OO classic. Ze začátku jsem v mobilu používala původní prohlížeč, ten která tam už byl nainsatovaný. Nedávno jsem si do mobilu stáhla mobilní prohlížeč Operu. "Klikla" jsem na záložku která byla v mobilu na stahování Opery a aktualizaci Opery. Začala jsem ten "nový" prohlížeč používat a na dispeji se mi objevovaly hlášky, že tohle připojení není bezpečné, že není celá cesta šifrovaná, myslela jsem si, že je ten mobil zbytečně paranoidní a přihlašovala jsem se na email i na Facebook á hle - problém. Asi mi přez ten "diravý" prohlížeč "někam" utíkaly informace a ve čtvrtek jsem se na Facebook už nemohla přihlásit s tím, že mi Face napsal, že se mi do mého účtu někdo naboural abych se na účet přihlásila počítačem. Včera jsem se Face přihlásila počítačem a Face mi psal, že se mi tam nebural někdo z Icelandu - Reykjavík a abych si změnila heslo. Heslo jsem změnila ale ted' už nemám odvahu jít na internet z mobilu vůbec. Nevíte který mobilní prohlížeč je bezpečný a jak by si ho měla nastavit? Vypla jsem příjem cokíí a to byl asi problém, že? Dál to nastavení Http nebo mám použít to druhé nastavení? Docela mě to štve. Poradíte? Ještě jsem se chtěla zeptat, mobil používám také jako modem s tímto nastavením, to asi taky nebude úplně bezpečné, že?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bezpečný mobilní prohlíčeč?

Příspěvekod guest » 20 lis 2010 11:38

Toto nenní problém prohlížečer v mobilu - je to problém obecný. Zbavit se toho můžeš možná tak, že na účtech změníš hesla na silnéjší, tedy silná.

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 21 lis 2010 11:27

Problém začal až po tom co jsem si do telefonu stáhla a začala používat ten nový prohlížeč. Opera používá javaskrypt a ten prý není bezpečný, četla jsem to v časopisu Počítač, že prohlížeč co používá javaskrypt není dobrý v tom smyslu, že je náchylný na mobilní viry. Pokud jsem používala původní prohlížeč tak nebyl problém. S tím novým jsem se i na email připojovala nejméně třikrát než se mi email otevřel, někdy jsem se na to vykašlala. Na Facebooku jsem měla heslo o 32 znacích kombinované písmena a čísla, myslím, že takové heslo je dost silné. Jde mi o to zda mám používat ten původní prohlížeč a jak ho mám nastavit. Je možné, že ho mám špatně nastavený. Někdy mi to hlásilo, že celá cesta není šifrovaná a v poslední době se mi před připojením na internet objevovalo, že aplikace je od důvěrného dodavatele a ptalo se mě to zda chci pokračovat. Podle mě mi někde něco přes ten prohlížeč utíká. Mám používat nastavení socket nebo http?

defender3
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod defender3 » 21 lis 2010 11:32

Pro mobil doporučuji jedině Operu.
CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 21 lis 2010 11:51

To je jenom paranoidní prohlížeč, s tou závislostí na Fb by už lidi opravdu měli něco dělat, jednou jim to nejede a hnedka je z toho program dne.
Je to normální, velký bratr totiž monitoruje z čeho se pravidelně připojuješ a pokud se připojíš z něčeho nového, co ještě nezná, tak ti vyhodí toto upozornění.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 21 lis 2010 11:56

Jak jednou nejde? Špatně čteš... Psala jsem o tom, že mi Face zablokoval účet z důvdu, že se mi na účet dostal někdo z Icelandu. Musela jsem se přihlásit z počítače a kvůly tomu šmírákovy změnit heslo. Takže vše k tomuto urážejícímu příspěvku, víc k tomu nemám co říci.
Jak si mám tu Operu nastavit bych potřebovala vědět, nezajímají mě jiné názory o závislosti a podobně. Hoši hovořte k věci.

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 12:00

Co se tyce FCB ma naprostou pravdu, kdyz napise ''co nezna - vyhodi upozorneni'', nehlede na to, ze existuje jisty ''phising'', to cemu ty rikas ''smirak'', je standartni sledovani uctu se zamerem prolomit ho a ziskat skryte informace.

A to, ze potom uvede, ze lide ''blazni'' (z Facebooku) a potom se divi neni nic co by bylo proti vyse uvedenemu. A koresponduje to s tim, cemu zase lide rikaji ''(co je/jaky) bezpecny browser'', - zadny browser neni bezpecny. Ale kazdy je pod neustalym utokem zajmovych skupin ziskat data, at uz na uctech a nebo osobni data primo z PC, kam se dostat prostrednictvim browseru a skrytych instalaci bez vedomi majitele, apod.
Vyzva ''zmen si heslo, nekdo se ti tam naboural'' je naopak dana bezpecnostnimi opatrenimi samotneho FCB. Nicmene i to se zneuziva napriklad tak ze, ...na email dojde oznameni z velmi podobne emailove adresy nabuzujici dojem, ze se jedna o FCB podporu, s textem: ''Ucet byl napaden, zmen si heslo - na heslo, ktere je uvedene v priloze'', - a kdo nepremysli, zmeni si to na to heslo, a tim se na ucet dostatane i ten, kdo mu toto heslo podstrcil.
Přílohy
phising.jpg

novoty
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod novoty » 21 lis 2010 13:17

Nedelal bych z toho az takovou vedu. Nevim jestli vis na jakem principu pracuje opera mini pro mobily. Funguje to tak, ze kdyz chces nacist nejakou stranku tak opera ji posle na svoje servery a tam ji zkomprimuje primo pro obrazovku tveho mobilu a oreze o nepotrebna data, aby stranka byla co nejmensi a nemusela jsi ji dlouho nacitat. Pote to opet putuje do tveho mobilu stranka se ti zobrazi. Pri kliknuti na dalsi stranky se tento proces znovu a znovu. A v tom je ten problem. Facebook totiz nevidi ze jsi pripojena ty, ale nekdo z norska. (nebo kde maj ty svoje servery) S nejvetsi pravdepodobnosti se ti nikdo do uctu nenaboural, jen FB zjistil ze se ti na ucet dostal nekdo z jine zeme a tak ucet zablokoval, pritom jsi to byla ale ty sama. Toto se obcas stava ;-) Neni se ceho bat, klidne pouzivej operu dal, je to chyba facebooku (a vlastne i opery)

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 21 lis 2010 13:55

O chybu Opery se vlastně nejedná, díky tomu přesměrovávání trafficu a následné komprimaci obsahu se ušetří hodně času u mobilních uživatelů.
Proto je Opera Mini nejpoužívanějším mobilním prohlížečem Javových telefonů. Ten kdo má už trochu lepší mobil, tak tam rovnou hodí Opera Mobile a zapne si na cestě kdyžtak Opera Turbo, funkci plní stejně.
Kdyžtak si na mobilu najeď www.mojeip.cz a uvidíš.
Takže vše k tomuto urážejícímu příspěvku, víc k tomu nemám co říci.

Kdyby toto měl být urážející příspěvek, tak bych ho napsal jiným stylem. Každopádně nemám potřebu ti nijak vysvětlovat, proč mám na takovéto věci svůj názor, maximálně ti ve zkratce povím, že to akorát žere čas a nic tím nezískáš, vlastně ano, menší kredit za internet v mobilu.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 22 lis 2010 12:58

NE, nepochopily jste co jsem psala. Nedošel mi email s tím abych si změnila heslo. Chtěla jsem se z mobilu přihlásit na Facebook ale Facebook mi to zablokoval s tím, že mi napsal hlášku - nenapíšu to úplně přesně - že někdo "vlezl" do mého účtu a proto mi ho zablokoval abych se na svůj účet přihlásila z počítače a postupovala podle instrukcí. Ták jsem se přihlašovala z počítače, na monitoru mi po zadání hesla vyskočila mapa, bylo tam napsáno, že se mi někdo na můj účet přihlásil z Icelandu Reykjavík a otázka - zda to znám. Takže jsem potvrdila, že neznám a postupovala jsem podle instrukcí - změnila jsem si heslo - svoje vymyšlené heslo a podle instrukcí Facebooku jsem si zkontrolovala nastavení. Podle mě jsem měla a asi mám špatně nastavený mobilní prohlížeč protože mě mobil při přihlašování varoval - zda chci pokračovat, že není celá cesta šifrovaná - tudíž mi někde po nešifrované cestě "někam" utíkají moje info. Facebook vyhodnotil, že kdybych měnila heslo z mého nezabezpečeného mobilu, změna hesla by byla zbytečná.

Carmen
nováček
Stav:

Re: Bezpečný mobilní prohlížeč?  Vyřešeno

Příspěvekod Carmen » 23 lis 2010 08:58

Ještě jsem zapoměla dopsat jednu věc - že u té mapy byl napsaný den a čas kdy se mi "ten dotyčný" na můj účet přihlásil. Bylo to mimochodem v den kdy jsem se mobilním telefonem na internet vůbec nepřihlašovala. Šla jsem do prodejny mobilních telefonů a tam mi poradily z nastavením na - http + příjem cokií. Takže problém vyřešený. Děkuji za Vaše názory.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”