Kterého poskytovatele zvolit?
- MaxDamageCZ
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kterého poskytovatele zvolit?
Dobrý den, mám dotaz. V současné době používám o2 internet adsl, 8mbps a myslím si, že nesplňuje mé požadavky. Kdyby byla rychlost opravdu slibovaných 8 megabitů, nebylo by to tak zlé, protože to by vycházela rychlost stahování až 1 megabyte, jenže v měření rychlosti i v praktickém stahování zřídkakdy překročí 400kb/s (tj 3,2 megabitů) a o uploadu nemluvím už vůbec, ten nepřekračuje už ani 0,4 mbps (tedy 50 kb/s). nemyslím teď servery s rychlostními limity apod. Myslím tím i torrenty, servery bez omezení, [url]speedtest.net[/url] apod. První možnost jiného internetu, která mě napadla byla od UPC, jenže bohužel není v mé lokalitě dostupná, přestože bydlím v Ostravě, kde je celkem dost části pokrytých, zrovna ta moje okrajová čtvrť dostupná není. Máte tedy nějaké návrhy jakého poskytovatele zvolit či jak by se dal řešit problém pomalého o2 internetu?
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Kterého poskytovatele zvolit?
Pokud ti nebude vadit tato rychlost za nižší peníze, tak zkus si na ně došlápnout tím, že jim pohrožíš vypovězením smlouvy. Slevu ti ještě rádi dají. Jestli ale už chceš opravdovou změnu ISP, tak se poohlédni i po jiných CATV poskytovatelích a zjisti si i wifi sítě ve tvém okolí.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozdíl mezi garantovanou a maximální je zásadní a poskytovatelé toho často využívají k vysoké agregaci. Já mám UPC. Není to ve všem ideální, ale agregace není. U mě tu rychlost garantujou, ne že jako hodně poskytovatelů píšou nějakou rychlost a ve smlouvě je napsáno, že je to maximální. Často se člověk dozví, že koupil !výhodně" 20Mb připojení a až ve smlouvě se dočte, že 20Mb je maximum a garantovaný v podstatě není a nebo je něco jako 2Mb. Což je zlomek rychlosti, na co původně lákali.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše Owner, určitě bych doporučil zavolat na O2 a sdělit jim, že končíš. Rychlost zvýší a ještě rádi. Je to sice dočasný řešení...možná na rok, ale asi to nejjednodušší. Ve svým okolí znám spoustu lidí, co si takhle přilepšili s netem. To samé platilo i o UPC...jak je to ale teď, to nevím.
Taky bych poradil, nebrat malé poskytovatele, protože tam se pak budeš jen trápit. Ať už s výpadky nebo s blacklisty...já osobně bych už do malého providera nešel.
Taky bych poradil, nebrat malé poskytovatele, protože tam se pak budeš jen trápit. Ať už s výpadky nebo s blacklisty...já osobně bych už do malého providera nešel.
Rimms
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi daleko od ústředny, tak ti to víc nepojede, ani kdybys rozbil molekulu O2. Jediným řešením by v tom případě bylo opravdu přejít ke konkurenci
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 7257
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 18:59