Dobrý den, chtěl bych poprosit profíky o radu. Máme doma internet Poda. Mám doma nevyužitý notebook a při čím dál vyšší ceně za elektřinu uvažuji nad tím ho používat. Velký počítač bych používal jen na hry a stahování filmů, popř. jiné práce. Na klasické prohlížení mi ten notebook bude asi stačit. Je to Toshiba Satelite 1 GHz, asi 256MB Ram. Bude to stačit na klasické prohlížení netu?
Co všechno musím prosím nainstalovat a nastavit v notebooku aby mi jel net? Raději polopaticky, nejsem přes počítače mistr. Děkuji.
Jak zprovoznit internet?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zprovoznit internet?
A co ho prostě zkusit připojit a potom to řešit? I vzhledem k tomu, že nepíšeš nic o své síti a ani o tom, jestli se chceš připojit drátově nebo bezdrátově, nejde nic poradit
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Aha, tak já to myslel všeobecně, ale tedy dodám podrobnosti.
Internet máme v paneláku přiveden k nějakému serveru a z toho je to tahané do jednotlivých bytů. Máme internet Poda. Chtěl bych to klasicky drátově. Nyní ho máme ve velkém počítači, ale vždycky bych si přepojil kabel do notebooku. Router nechci. Když ještě žil tatík, měli jsme router, protože jsme měli doma dva počítače. Tatík byl na PC machr, ale před necelými dvěmi lety zemřel a teď nikoho nemáme. Do servisu se mi s tím moc nechce, chtějí za to nehorázný balík. Po té co tatík zemřel jsme se sestrou router zrušili a nechali to na přímo rovnou na kabel, který vede někde od serveru.
Internet máme v paneláku přiveden k nějakému serveru a z toho je to tahané do jednotlivých bytů. Máme internet Poda. Chtěl bych to klasicky drátově. Nyní ho máme ve velkém počítači, ale vždycky bych si přepojil kabel do notebooku. Router nechci. Když ještě žil tatík, měli jsme router, protože jsme měli doma dva počítače. Tatík byl na PC machr, ale před necelými dvěmi lety zemřel a teď nikoho nemáme. Do servisu se mi s tím moc nechce, chtějí za to nehorázný balík. Po té co tatík zemřel jsme se sestrou router zrušili a nechali to na přímo rovnou na kabel, který vede někde od serveru.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na tom, zda máte kontrolované MAC adresy nebo ne. To zjistíš snadno. Přepoj kabel do notebooku a z PC opiš nastavení ze síťové karty - to zadej stejně na síťovku v notebooku.
Start > Ovládací panely > Síťě (Centrum síťových připojení ve W7). Pravým myši na Místní síť > Vlastnosti > Protokol TCP/IP (v4 ve W7) - Vlastnosti a odsud to opsat.
Start > Ovládací panely > Síťě (Centrum síťových připojení ve W7). Pravým myši na Místní síť > Vlastnosti > Protokol TCP/IP (v4 ve W7) - Vlastnosti a odsud to opsat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak jsem zjistil, že kabel co máme od internetu má ten průhledný plastový konektor s 8 žílami, ale v notebooku mám díru jen na ten menší, který má jen 4 žíly. Takže na tom notebooku asi bez nějaké přídavné karty internet nepůjde, že? A na co je ten 4 žilový konektor, na klasickou síť?
To je tuším na telefoní modem ne? Jakože internet přes pevnou linku
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
varok píše:Tak jsem zjistil, že kabel co máme od internetu má ten průhledný plastový konektor s 8 žílami, ale v notebooku mám díru jen na ten menší, který má jen 4 žíly. Takže na tom notebooku asi bez nějaké přídavné karty internet nepůjde, že? A na co je ten 4 žilový konektor, na klasickou síť?
Co to je za notebook, že nemá síťovou kartu? To je nesmysl.
Jak jsem psal Toshiba Satelite, nějaký starší typ. Procesor to má 1 GHz a ram 256Mb. Dále je zespodu napsané Toshiba S1800-204. Více nevím, nejsem přes počítače expert. Opravdu to asi síťovku nemá, nenašel jsem. Když se dívám shora, tak na levé straně je jen výfuk od chlazení a nějaký slot, kde máme nyní kartu na přídavné USB. Zezadu je konektor pro adapter, výstup videa, 2x USB, konektro pro mikrofon a sluchátka, konektor pro myš a klávesnici a nějaké asi seriové a paralelní porty, nebo co. Nic více. na pravé straně je CD ROM a ten konektor asi na připojení telefonní linky na modem.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud tam jsou XP, tak bych koupil wifi router a jeden wifi klíč (s podporou XP).
Na velkém počítači i na notebooku máme Windows XP Home. Routeru jsem se chtěl právě vyhnout. Ten klasický máme ještě doma, mě by stačilo vždycky ručně přehodit konektor. To mě nazabije. Kdybych chtěl zpátky ten router, tak vych stejně musel zavolat odborníky, sám bych to do kupy nedal.
Kamarád v práci, co rozumí počítačům mi říkal, že má doma ještě starší notebook než já a musel si koupit nějakou kartu, aby mu jel net.
Kamarád v práci, co rozumí počítačům mi říkal, že má doma ještě starší notebook než já a musel si koupit nějakou kartu, aby mu jel net.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.alza.cz/axago-ece-gr-d272432.htm
Zjisti, zda máš Express slot na notebooku.
Zjisti, zda máš Express slot na notebooku.
Mám, teď tam mám podobnou kartu jako je na obrázku, ale na dva USB. Takže kdybych koupil tu kartu na obrázku, tak ji zasunu místo té, co tam mám teď a můžu fungovat s internetem i na notebooku? Tak děkuji, zkusím sehnat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4668
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3061
-
od Signalista97