IE - Odchozí data

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

IE - Odchozí data

Příspěvekod Blaža » 15 lis 2006 18:43

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat (nevím jestli je to v pořádku nebo ne), když jsem připojen k síti a nejsem na žádném internetovém prohlížeči, nestahuji žádná data, neodesílám nic, nepracuji s PC, tak mi neustále odchází data, nevím co, ale je toho celkem dost, když se podívám na odchozí a příchozí data. Docela mne to štve jelikož jsem omezen stahováním dat (8Gb/měsíc). Díky za odpovědi. :mad:
Proč to neudělat jednoduše, když to jde složitě ....

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 15 lis 2006 19:00

Pokud máš trvalé připojení na internet (např. přes bezdrát), tak nemusíš mít spuštěný žádný prohlížeč. Některé programy se tam prostě napojí a stahujou a stahujou. Někdy je to v pořádku, např. když antivirový program běžící na pozadí si sám stáhne aktualizaci virových řetězců, anebo poštovní klient ti automaticky zobrazí nové zprávy ve tvé mailové schránce a pod. To neznamená, že když vědomě nestahuješ, tak není žádný provoz ...
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 15 lis 2006 19:29

A to nejde nějak zastavit, nebo alespoň omezit to odesílání mých dat ? Docela mi to dělá čáru přes rozpočet z toho důvodu že je tam to omezení stahování dat. Nechce se mi pořád odpojovat a připojovat k síti jenom proto že nestahuju nebo nejsem na NETu. Jinak mám připojení přes TELECOM (O2), takže kabel. To odesílání dat je asi o 50% vyšší než příchozí při nečinnosti.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 15 lis 2006 19:46

Napadla mě ještě jedna věc: překontroloval jsi v poslední době systém na přítomnost spywaru a podobného šmejdu? Teoreticky můžeš mít aktivní nějaký spyware, který ti monitoruje tvůj systém a na net odesílá svá data. Pokud bys nic nenašel a to množství odesílaných dat je vysoké, tak bych asi internet odpojil a připojil bych se až v okamžiku, když to potřebuji. Navíc se mi zdá, že platíš pouze příchozí data a ne odchozí - anebo se mýlím (mám bezdrát s neomezeným přístupem a stálým měsíčním paušálem, takže nemohu posoudit)?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 lis 2006 19:52

Blaža má komp čistý, ale takhle: Ty můžeš 8GB dat měsíčně stáhnout a 8GB dat zase odeslat? Nevím jak u tebe, ale u mne se suma stažených a suma odeslaných nesčítá. Každá má svou mez a pokud ji překročím ať už downloadem nebo uploadem, tak se mě zpomalí oba.

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 15 lis 2006 19:55

Bohužel platím jak příchozí tak odchozí data. Spyware by tam neměl být žádný. Nechel jsem to zkontrolovat jak antiviry tak i log z HJT na blogu a ten je čistý. Takže nevím. Tuto už bych asi nechal, ale jestli Vás můžu ještě požádat o radu při dobytí kreditu u SKYPE. Pořídil jsem si to minulý týden, takže tomu moc nerozumím. Z PC na PC - žádný problém. Chtěl bych volat i na pevné a na mobily. Nevím ale jak dobít kredit. Vím že je tam nějaký návod ale jsem asi úplně blbej. Potřebuju to vysvětlit do detailu. Třeba jestli musím mím devizní učet na EUR, nebo stačí korunový, když budu platit kartou přes Internet - jestli není možný, že mi vyberou víc, nebo nezneužijou nějak to číslo tý karty ? Nevím, nikdy jsem takhle přes internet neplatil. Mám z toho docela strach. Hlavně ta smlouva je v Ang. a to není moc moje hobby. Chtěl jsem platit přes ten PAY PAL nebo jak je to.Poradíte mi ?? Díky :oops:

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 lis 2006 20:20

Ještě se vrátím k tomu odesílání - ty přece můžeš v Keriu zastavit veškeré odesílání dat z tvého kompu. Projdi si nastavení.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 lis 2006 22:43

Zde si otestuj, zda nemáš v PC "díru": http://www.test.bezpecnosti.cz/index.php
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 16 lis 2006 05:45

Neni to nic složitého ,zde jsi už byl ??Pakliže ne teť už jo .V pravo dole máš nad reklamním banerem "Koupit kredit".Hodí tě to na přihlášení pod tvou Skype přezdívkou.Poté tě to vykopne na stránku s volbou SkypeOut , SkypeIn , Skype Voicemail .Vybereš možnost č.1 a dáš koupit.Pak se ti bude zobrazovat doplnit.
Obrázek

Pak už jen vyber kartu a cáluj :-) .Co to udělali do češtiny je to v poho.jedině část vlastního vyplňování dat z karty je v té lamajštině.

No a na závě r dovol jen jednu radu .Vyprdni se Skype resp. na jeho placené služby a pusť se do nějaké klasické služby např. Voipex.A radím Ti to i když jsem Skype používal a používám (už ne placený) rok a půl.Nahoře je vidět ještě kredit 7,68 euro kterej mě tam visí a já ho nemohu ani za boha provolat.

Ale z PC na PC je super.Proto ho mám stále nainstalovaný.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 17 lis 2006 11:52

Díky všem za rady. VOIPEX už jsem si teda nainstaloval. Je to v poho. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli k němu není náhodou čeština. Jinak vám děkuju. :wink: :wink:

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 18 lis 2006 08:40

Na jejich stránkách je návod v PDF v češtině ale pokud si koupíš jeden z jejich telefonů tak nejen nahradíš pevnou jako takovou ,ale nebudeš muset mít zapnutý ani PC aby jsi mohl telefonovat a nebudeš ani potřebovat češtinu.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 18 lis 2006 11:35

Jasan. Díky :wink: :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Firemní data a bilocker
    od p3v4x » 12 lis 2024 19:00 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2673
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 22:05
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4790
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”