nejsem si úplně jistý, že to sem patří, ale nenašel jsem vhodnější kategorii. O co tedy jde: nedávno jsem zjistil, že na jedné webové stránce (se kterou nemám nic společného) je jako kontaktní telefon uvedeno číslo na můj osobní email. Nejspíše jde o chybu, a vypadá to, že na stránky tak tři roky nikdo nesáhl. Číslo je tam přinejmenším déle než já jsem vlastníkem tohoto čísla.
On by to ani nebyl takový problém, ale když zadám do Google svoje telefonní číslo, tak první a i téměř všechny ostatní výsledky pochází z této stránky. Tato stránka má už ve svém názvu velmi vulgární slovo a jedná se o stránku se zábavnými videi na YouTube, vtipnými fotkami a tak dále.
Člověk by se tomu zasmál, ale přecijen mi za chvíli končí škola a já si začnu hledat práci. A to poslední co chci je, aby si můj potenciální zaměstnavatel na Google našel, že mám stránku se sloven na P v názvu. Navíc autor stránky disponuje značnou mírou nagramotnosti.
Jak jsem se to tedy rozhodl řešit: jelikož telefonní kontakt na autora stránek je mé vlastní číslo a email je nejspíše smyšlený, rozhodl jsem se kontaktovat přímo společnost Webnode, která stránky hostuje s žádostí, jestli mohou číslo odstranit. Budu citovat pár vět z odpovědi:
"...děkujeme za Vaše upozornění na nelegální zveřejnění Vašeho telefonního čísla na webových stránkách XY.."
Jasně, není zač..

"Rádi bychom Vás upozornili, že naše společnost není provozovatelem těchto webových stránek, pouze jim poskytuje prostředí pro technický provoz. Nejsme oprávněni jakkoliv zasahovat do obsahu webových stránek."
Cože? To si děláte srandu? Poskytujete hosting zadarmo a nemáte v podmínkách něco jako právo na smazání nebo úpravu obsahu??

"Provozovatele projektu jsme o dané stížnosti informovali a předali mu také její obsah a kantakt na Vás..."
Díky, teď už má ten úchyl i můj email.

Teď se ale dostávám do situace, kdy Webnode s tim údajně nemůže nic dělat a autor stránek už na ně pravděpodobně před několika lety zapomněl. Co mám dělat? Není to ve skutečnosti problém Webnode, protože mé číslo je na jejich serveru?
Jen bych se chtěl zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenosti a neví co s tím.. je mi to vážně trapné. Díky