Moje telefonní číslo na cizích web. stránkách Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Moje telefonní číslo na cizích web. stránkách  Vyřešeno

Příspěvekod Darth Vader » 27 říj 2012 15:19

Dobrý den,
nejsem si úplně jistý, že to sem patří, ale nenašel jsem vhodnější kategorii. O co tedy jde: nedávno jsem zjistil, že na jedné webové stránce (se kterou nemám nic společného) je jako kontaktní telefon uvedeno číslo na můj osobní email. Nejspíše jde o chybu, a vypadá to, že na stránky tak tři roky nikdo nesáhl. Číslo je tam přinejmenším déle než já jsem vlastníkem tohoto čísla.
On by to ani nebyl takový problém, ale když zadám do Google svoje telefonní číslo, tak první a i téměř všechny ostatní výsledky pochází z této stránky. Tato stránka má už ve svém názvu velmi vulgární slovo a jedná se o stránku se zábavnými videi na YouTube, vtipnými fotkami a tak dále.
Člověk by se tomu zasmál, ale přecijen mi za chvíli končí škola a já si začnu hledat práci. A to poslední co chci je, aby si můj potenciální zaměstnavatel na Google našel, že mám stránku se sloven na P v názvu. Navíc autor stránky disponuje značnou mírou nagramotnosti.

Jak jsem se to tedy rozhodl řešit: jelikož telefonní kontakt na autora stránek je mé vlastní číslo a email je nejspíše smyšlený, rozhodl jsem se kontaktovat přímo společnost Webnode, která stránky hostuje s žádostí, jestli mohou číslo odstranit. Budu citovat pár vět z odpovědi:

"...děkujeme za Vaše upozornění na nelegální zveřejnění Vašeho telefonního čísla na webových stránkách XY.."

Jasně, není zač.. :idea:

"Rádi bychom Vás upozornili, že naše společnost není provozovatelem těchto webových stránek, pouze jim poskytuje prostředí pro technický provoz. Nejsme oprávněni jakkoliv zasahovat do obsahu webových stránek."

Cože? To si děláte srandu? Poskytujete hosting zadarmo a nemáte v podmínkách něco jako právo na smazání nebo úpravu obsahu?? :evil:

"Provozovatele projektu jsme o dané stížnosti informovali a předali mu také její obsah a kantakt na Vás..."

Díky, teď už má ten úchyl i můj email. :huh:

Teď se ale dostávám do situace, kdy Webnode s tim údajně nemůže nic dělat a autor stránek už na ně pravděpodobně před několika lety zapomněl. Co mám dělat? Není to ve skutečnosti problém Webnode, protože mé číslo je na jejich serveru?

Jen bych se chtěl zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenosti a neví co s tím.. je mi to vážně trapné. Díky :smile:
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Moje telefonní číslo na cizích web. stránkách

Příspěvekod mmmartin » 27 říj 2012 16:30

Zkusil bych se obrátit na Český telekomunikační úřad. Sami asi možnost zasáhnout nemají, ale mohli by poradit, kam jít. Další možnost je Úřad pro ochranu osobních údajů, tam se ale asi budou vymlouvat, že telefonní číslo není osobní údaj. A nejlépe by asi poradil advokát. Pro něj nebude problém najít nějakou právní úpravu, která tuto situaci řeší. Pravda, nebude to zadarmo.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2012 17:17

Nejlépe a asi snadnější je pořídit si jiné telefonní číslo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 27 říj 2012 17:50

mmmartin: Díky za nápady, zkusim jim třeba napsat.. zas přes advokáta to řešit nechci. Mě napadlo - pořád mi volaj nějaký reklamní agentury s takovejma těma dotazníkama - může to souviset s tim, že moje číslo visí na webu?

Pic: To se mi zas moc nechce právě..
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2012 18:03

Obávám se, že jinak těžko pochodíš. K reklamním agenturám - to mají na svědomí různé prográmky, které sbírají právě o nás informace a pak tyto informace jsou za úplatu poskytovány reklamním agenturám. Leckde jsou na vině i poskytovatelé internetu, jež tyto údaje jim také poskytují. Na vině můžeš být i ty sám a máš v PC "špionka",který o Tobě informace sbírá, či uvádíš svůj e-mail při různých příležitostech (F nebo T).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Spina
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spina » 27 říj 2012 18:12

Můžeš sem prosím hodit odkaz k té stránce, na níž je tvé číslo? :smile:
MB: ASUSTeK Computer INC. M3A-H/HDMI + SC
CPU: AMD Athlon™ 64 x2 Dual Core Processor 6400+; 3.21GHz
RAM: Kingston HyperX DDR2; 1GB (2x)
HDD: Barracuda 7200.11 (ST3320613AS); 320GB
FDD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N ATA
VGA: MSI nVidia GeForce 9600 GT
Z: EuroCase 390W (ATX-390W)
Nechlubím se

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 27 říj 2012 18:24

Není na tom webu něco, co by mohlo jen vzdáleně připomínat warez? To pak webnode web okamžitě při prvním udání maže a majitele stránek ani neupozorní :huh: Schválně z vlastní zkušenosti píšu "mohlo jen vzdáleně připomínat warez."

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 27 říj 2012 18:31

Spina: Ne :D

Peťa: Asi neni, ale dobrej nápad, díky :) Jsou tam vložený hudební videa z YouTube a pár obrázků z netu. Rozhodně k nim nemá autorský práva, ale na warez je to asi málo. Ale je tam návštěvní kniha, možná bych do ní moh hodit nějakej odkaz na film. To by stačilo? :D

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 27 říj 2012 18:36

No za pokus by to stát mohlo :lol: protože u webnode jsou fakt výkonní mazači. Taky se přimlouvám za odkaz na web.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 27 říj 2012 18:44

Peťa: Nehodlám tu sám sebe ztrapňovat, ještě byste mi furt volali :D
K tomu odkazu - nemůžou po mě pak třeba jít za sdílení nebo tak něco?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 27 říj 2012 18:46

Pokud by šli do hloubky tak by mohli, pokud nejsi egistrovaný tak se tam ukládá IP adresa (myslím) a tu by pak nebyl problém spojit s odeslaným "podmětem" (nevím jak to maj řešené).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 27 říj 2012 18:49

Jak píše Martab. Chce to mít aspoň dvě různé IP.
Ani do SZ by ten odkaz nemohl být? Na co bych ti volal :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Virtuální telefonní číslo a nebezpečí
    od Klisnic » 08 črc 2024 20:07 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    2899
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    08 črc 2024 23:02

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”