Dobrý den,
řeším následující problém. Mám obrovské množství listů, každý má své specifické jméno a všechna tato jména mám vypsaná v posledním listě tohoto dokumentu. Rád bych v tomto listě data začal zpracovávat a abych se při každém odkazování nemusel proklikávat tím obřím množstvím listů, chtěl bych se při výpisu nějakých konkrétních dat odrazit od hodnot, které mám v buňkách v tomto dokumentu.
Je možné se odkazovat pomocí dat v buňkách na jiné listy se stejným názvem? Jak to udělat? Zkoušel jsem některé funkce a odmítnuto.
Pro názorný příklad:
Jsem v listu Analýza a v buňkách mám vypsány názvy jednotlivých listů, vybral jsem si, že budu pracovat s daty v listu BD. Jméno BD v textové formě mám v buňce A2 a chci zpracovávat sloupec AK v řádcích 1-30, kde rozhodující parametr je číslo 1.
Chci použít funkci COUNTIF:
1. Pokus (ŠPATNĚ) ..... =COUNTIF(A2!AK1:AK30;1)
2. Pokus (SPRÁVNĚ) ..... =COUNTIF(BD!AK1:AK30;1)
Prosím o radu. V čem dělám chybu?
Děkuji.
Martin
Odkazování v Excelu
Re: Odkazování v Excelu
Oba příklady jsou správně. Jenom tam chybí u názvu listu apostrofy, ale EXCEL je tám přidá automaticky, takže v tom problém není. Chybu to ukáže pouze v případě že daný list neexistuje, pak stačí jen doplnit správný list (správný název dle vzorce) a vzorec stačí otevřít a zavřít a již je bez chyby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3354
-
od Grimm
Zobrazit poslední příspěvek
28 čer 2024 23:30