Zdravím do třetice všeho dobrého.
Situace:
Ve formátu ".xls" mám vytvořenu tabulku, do níž vkládám údaje o docházce a plnění úkolů.
Vzorce v několika buňkách zprostředkovávají statistiku úhrnů , sald a deficitů. Vstupy jsou formátovány buď jako časový formát, nebo číselný, dle potřby a druhu vstupů, rovněž vyhodnocení. Vzorce ve vyhodnocovacích buňkách odkazují na pole s oběma typy formátů , s nimiž vzájemně kalkulují.
Problém:
Po nahrání do mobilního zařízení se zobrazí formáty správně, při prvním přepočtu se však statistika, která má mít výstup jako čísla, zobrazí jako čas (vzhledm ke kombinaci vnořených funkcích navíc pochopitelně nekorektně). Přitom při kontrole zjistím, že formát buňky zůstává stále nastaven správně jako číslo. Situace je stejná u všech formátů, ktečré lze používat, tedy hlavně ".xls" a ".pxl"
Mé řešení:
Povedlo s mi situaci spolehlivě vyřešit zaokrouhlením výsledku s attributem "0" u jediného z mezivýsledků, na nějž se ostatní odkazují, takže vše funguje správně i v ostatních polích.
Zajímalo by mne, zda existuje nějaké elegantnější a čistčí řešení, jak donutit výsledek v buňce respektovat její nastavený výstupní formát .
Děkuji
Excel v mobilním zařízení - formát buněk
Excel v mobilním zařízení - formát buněk
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4716
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12145
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 11
- 5605
-
od draxxx
10 kvě 2025 18:02
-
-
iOS 18 - icloud lock i pro koponenty v zarizeni
od petr22 » 17 zář 2024 08:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3081
-
od petr22
17 zář 2024 21:21
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3218
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-