Hezký den
Rád bych, aby mi někdo inteligentní, nikoliv "chytrý", poradil, na co už se pár lidí ptalo, ale bylo uzavřeno bez smysluplné odpovědi.
Potřebuji, aby bylo možné do excelové buňky vložit obsah jiné buňky (z pole na jiném listu) za pomocí rozvíracího seznamu.. nikoliv tedy "ověřením", které v rozvíracím seznamu nic nenabízí a pouze porovnává syntaxi.
Zkoušel jsem vložit "rozvírací pole" to však jednak nemá možnost nastavení výběru pouze neprázdných buněk a zobrazuje celý rozsah, jednak má pevnou velikost, což překáží. Potřebuji, aby zabíral velikost buňky a pouze při její aktivaci se rozbalil, dále, aby byla vybraná položka ze seznamu kliknutím vložena do zvolené buňky. Při použití rozvíracího pole mi v propojené buňce nelogicky vrací hodnotu správného řádku, ale dva sloupce vlevo, což mi není jasné proč..
Prosím o radu pro "lamy" které v dobách studia znaly pouze sálové počítače s děrnými štítky, nikoliv pro vysokoškolsky nadané experty současných let.
Děkuji a s pozdravem
Trident
Rozvírací seznam
Rozvírací seznam
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím,
Nevím co je špatného na použití rozevíracího seznamu z "Ověření dat". Chcete, aby seznam byl o velikosti buňky, ve které se nachází a zároveň se rozbalí jen když se na něj klikne myší. K tomu opravdu poslouží jen rozevírací seznam.
Další možností jak udělat to samé, ale "jinak" je napsat aktivní makro, ale opravdu nevidím jediný důvod, proč rozevírací seznam nepoužít...
Nevím co je špatného na použití rozevíracího seznamu z "Ověření dat". Chcete, aby seznam byl o velikosti buňky, ve které se nachází a zároveň se rozbalí jen když se na něj klikne myší. K tomu opravdu poslouží jen rozevírací seznam.
Další možností jak udělat to samé, ale "jinak" je napsat aktivní makro, ale opravdu nevidím jediný důvod, proč rozevírací seznam nepoužít...
- Přílohy
-
- pchelp_00014.xls
- (16.5 KiB) Staženo 424 x
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ověření dat mi bohužel nenabídne data ze seznamu. Jednak numí odkazovat na jiný list, než ten, ve kterém je zadávací buňka, musím mít tedy seznam na stejném listu, jednak musím položku vypisovat, není mi seznam nabídnut. Rozvírací seznam mi zas nvloží vybranou položku do buňky, pouze ji zvírazní, ale dále s ní nepracuje. Navíc se trvale zobrazí celý seznam, i když není buňka aktivní, což mi překáží..
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemusí být data ve stejném listu. Co je to za blábol? Mrkněte na přílohu, kterou jsem Vám poskytl v předešlém příspěvku. Jsou vstupní data ve stejném listu? Nejsou...
Stačí být, jak Vy říkáte, Inteligentní.
Můžete mi poskytnout nějaký příklad? Něco v xls?
Stačí být, jak Vy říkáte, Inteligentní.
Můžete mi poskytnout nějaký příklad? Něco v xls?
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Poslal bych screnshoty ale nelze to přes webové rozhraní. Když jej vyberu, a potvrdím vložit přílohu, vyskočí mi upozornění, že byla zablokována chybná stránka a prohlížeč se zavře.
Pokud mám seznam na jiném než aktivním listě, hodí mi dialog při zakládání ověření zprávu, že "U kriterií pro ověřování dat použít odkazy na jiné listy nebo sešity."
Rozvírací seznam se chová pasivně, pouze mi v odkazované buňce vrací údaj ze správného řádku, ale o dva sloupce vlevo (obsahuje pořadové číslo položky).
Vámi přiložený soubor jsem viděl, ale nechápu, v čem dělám chybu..
Pokud mám seznam na jiném než aktivním listě, hodí mi dialog při zakládání ověření zprávu, že "U kriterií pro ověřování dat použít odkazy na jiné listy nebo sešity."
Rozvírací seznam se chová pasivně, pouze mi v odkazované buňce vrací údaj ze správného řádku, ale o dva sloupce vlevo (obsahuje pořadové číslo položky).
Vámi přiložený soubor jsem viděl, ale nechápu, v čem dělám chybu..
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdrojová data v jiném listu pojmenujte a to tímto způsobem :
1. vyberte sloupec, ve kterém máte data pro rozevírací seznam.
2. V menu dejte : Vložit --> Název --> Definovat...
3. Zadejte název, např. "data". Potvrďte kliknutím na tlačítko OK.
4. Jděte do jiného listu, klikněte na buňku, kde chcete mít rozevírací seznam.
5. V menu dejte : Data --> Ověření
V otevřeném okně Ověření nastavte :
Povolit : seznam
Zdroj : =data
Nyní budete mít v buňce rozevírací seznam s daty z jiného listu.
Microsoft sice nastavil, aby nešlo brát data z jiného listu, ale vždy se dá všechno obejít.
Lepší rozbalovací menu mě nenapadá. Leda Combobox spojit s makrem, ale proč to dělat složitě...
1. vyberte sloupec, ve kterém máte data pro rozevírací seznam.
2. V menu dejte : Vložit --> Název --> Definovat...
3. Zadejte název, např. "data". Potvrďte kliknutím na tlačítko OK.
4. Jděte do jiného listu, klikněte na buňku, kde chcete mít rozevírací seznam.
5. V menu dejte : Data --> Ověření
V otevřeném okně Ověření nastavte :
Povolit : seznam
Zdroj : =data
Nyní budete mít v buňce rozevírací seznam s daty z jiného listu.
Microsoft sice nastavil, aby nešlo brát data z jiného listu, ale vždy se dá všechno obejít.
Lepší rozbalovací menu mě nenapadá. Leda Combobox spojit s makrem, ale proč to dělat složitě...
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Buňka musí obsahovat řetězec, aby se zapnul rozbalovací seznam
od Marines93 » 02 lis 2024 09:44 » v Kancelářské balíky - 0
- 2065
-