Příspěvekod simstriks » 05 říj 2017 14:00
Vypadá to dost dobře :) Jenom mám pár dotazů, co se týče funkčnosti:
1) Jak se bude aplikace chovat, když nastane tato situace:
v Lednu máme 17000 druhů výrobků (každý řádek ve vzorových datech je jeden výrobek. Máme tedy 17000 řádků). V únoru, bude ale těch výrobků třeba 23000 a z toho bude 16000 těch, které byly i v lednu. To znamená, že v únoru bude navíc 7000 výrobků, které ale nesmějí být do sumy započítány. Musím porovnávat pouze ty výrobky, které byly v obou měsících vyrobeny (ať mohu u těch dvou výrobků porovnat čas - jestli byl vyroben rychleji nebo pomaleji v lednu, nebo v únoru). Program mi nyní ukáže sumu u týmů, nad_týmů a celých divizí, cože je přesně to, co pro vedení potřebuji. Ukázat oba dva měsíce, vybrat si třeba tým TT1 a porovnat výrobu těch samých výrobků a říct, zda jsme se zlepšili, nebo ne.
Může ale nastat situace, kdy ten výrobek který NEbyl v lednu ale BYL v únoru, bude zase v Březnu. proto když zvolím Únor a Březen, tam se již porovnání provede, protože daný výrobek byl vyroben v únoru i březnu.
mám obavy, že aplikace proste sečte všechno co je u jednotlivých týmů a udělá z toho graf. Neporovná si, zda ty výrobky byly (nebo naopak nebyly) vyrobeny v obou měsících, které jsem si zvolil. Poté jsou data samozřejmě nepřesné, protože za únor bude sečtených 23k hodnot a za leden jen 17k.
2) Nevím si rady, jak tam dostanu vzorová data. První list se jmenuje - nastav a je tam kolonka pro cestu. Ale jakou? Konkrétního měsíce, nebo složky kde budou všechny měsíce postupně? A čím výběr cesty potvrdím?
Co se týče přehlednosti a možnosti volby grafů, je to super. Pokud bude aplikace fungovat a mít takový vzhled a to ještě bez použití VBA byla by to perfektní výhra.
Díky moc.