potřeboval bych poradit s následující věcí.
Mám xls do kterého mi do List1 padají data z vyplněných dotazníků - jméno a příjmení a odpovědi na otázky. Tato data se pomocí transpozice kopírují do List2, protože potřebuji vyměnit řádky za sloupce. Tím pádem mám v každém sloupci pod sebou vždy jméno a všechny odpovědi daného člověka.
Mám druhý xls do kterého potřebuji ta data jednotlivých osob dostat do sloupce M - pro každého člověka do nového listu.
Ideální představa je, že si tento výstupní formulář bude "hlídat" xls TEST_ Sebehodnoceni_form1 a v momentě, kdy v něm přibude nové hodnocení, založí nový list podle vzorového "Vyhodnocení", pojmenuje ho podle jména člověka (TEST_ Sebehodnoceni_form1/List2/B2 (C2, D2,...) a vloží data daného člověka do sloupce M (na který jsou provázané další vzorce v rámci vyhodnocení.
Ještě to má jednu záludnost - v xls TEST_Vystupní_formular jsou některé řádky prázdné, takže sloupec nejde překopírovat v kuse (třeba B2:B26), ale je potřeba zachovat prázdné řádky.
Popis je možná poněkud krkolomný, přikládám oba dokumenty, ze kterých to bude určitě jasnější.
Předem děkuji za pomoc, já už se s tím peru přes týden a pořád nevím, jak do toho..

Tom