Dobry den vsem odbornikum tady.
Jsem zoufaly a potrebuji poradit.
Na teto adrese http://www.fantas.ic.cz/access-forum/propojeni.zip jsem pripravil dany priklad. V zipu je sablona.rtf soubor pro propojeni s databazi accesu propojeni.mdb
Kdyz si otevrete propojeni.mdb jsou tam 2 tabulky. Tyto dve tabulky jsou vyberovym dotazem "Firmy+KontaktniOsoby" shrnuty do jednoho a tento dotaz je pripraven pro export dat. To provadim prilozenym makrem "PropojeniFirmy+KontaktniOsoby" kde jen odesilam objekt a ted o co mi jde:
Pripravil jsem si vyse zmineny sablona.rtf a chtel bych do nej exportovat dany dotaz. Jak to udelat, aby mi tato sablona byla respektovana a daoplnily se do ni data, ktere exportuji? V danem sablona.rtf souboru jsem presne vysvetlil jak bych si predstavoval, aby se tam ty data objevily.
Jakekoliv nasmerovani, pripadne ukazani, kde delam chybu budu vdecen.
Predem mooooc dekuji.
MS Access - jak na sablony???
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: MS Access - jak na sablony???
Vítej na Pc-help
S Accessem ti nepomůžu, protože to není má parketa. Tímto příspěvkem ti ale hodím vlákno na výsluní TOP20.
Třeba se někdo najde a pomůže.
S Accessem ti nepomůžu, protože to není má parketa. Tímto příspěvkem ti ale hodím vlákno na výsluní TOP20.
Třeba se někdo najde a pomůže.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
pripadne jak udelat sablonu pro HTML! To by taky resilo me problemy...
Zacinam mit pocit, ze toto je v MS TABU a nikdo mi k tomu nic nechce rict, pritom to normalne vsichni pouzivaji...

Zacinam mit pocit, ze toto je v MS TABU a nikdo mi k tomu nic nechce rict, pritom to normalne vsichni pouzivaji...

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
čuss, tak mi to nedalo se na to kouknout, před chvíli jsem Access taky pokoušel, nevim, proč tobě to nejde, ale já jsem dal korespondence, dopisem, příjemci importovat z databáze, tvojí databáze, pak jsem tam dal ty bloky, pak dáš náhled a už to jde, nebo dáš rovnuo tisk, při otevření se tě to jen zeptá na adresu databáze. jinak dělal jsem to v office 2007, kdyby ti to náhodou nechtělo vzít pokud máš 2003
pokud by to bylo blbě, pls nezlob se na mě
tady jsem to uploadnul, kdyby to bylo náhodou jiný:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/204 ... .28KB.html
pokud by to bylo blbě, pls nezlob se na mě

tady jsem to uploadnul, kdyby to bylo náhodou jiný:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/204 ... .28KB.html
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Moc si vazim Tve snahy! Otevrel jsem to co jsi mi vystavil, hodil to do c:\propojeni\ a spustil. Pak jsem odstartoval makro a ono mi to tu sablonu proste nerespektuje a udela obyc export tabulky, ktera se mi taky v rtf objevi. Delam nekde chybu, nebo je to proste jen nutne nejak dodelat? Muzes mi to prosim naprintovat, co jsi presne delal? Ja mam Office XP, tak ze to nejsou ty 2007-cky
Kdybych mel 2007, tak bych tam dal primo export do PDF a toto bych neresil...
Prosim kdyztak za jakekoliv nakopnuti.
Jinak nasel jsem databazi, ktera to umi:
http://www.4tops.com/downloadaccessmailmerge.htm
ale nemuzu to v ni rozlustit, je to cele pres moduly a to jeste nejak zamcene... Treba by se Ti to povedlo rozlousknout...To, co potrebuji je, kdyz tuto databazi spustis, prejdes na kartu TYPES OF DOCUMENTS a tam kliknes na EMAIL. Tim dojde k exportu a pouzije se jako sablona rtf, ktera se vepise do tela emailu. Stacilo by mi, kdyby se neprilozila tato sablona primo do tela emailu, ale jen jako priloha, ale to je jen detail.
Kazdopadne diky, ze ses ozval, vazim si toho!

Jinak nasel jsem databazi, ktera to umi:
http://www.4tops.com/downloadaccessmailmerge.htm
ale nemuzu to v ni rozlustit, je to cele pres moduly a to jeste nejak zamcene... Treba by se Ti to povedlo rozlousknout...To, co potrebuji je, kdyz tuto databazi spustis, prejdes na kartu TYPES OF DOCUMENTS a tam kliknes na EMAIL. Tim dojde k exportu a pouzije se jako sablona rtf, ktera se vepise do tela emailu. Stacilo by mi, kdyby se neprilozila tato sablona primo do tela emailu, ale jen jako priloha, ale to je jen detail.
Kazdopadne diky, ze ses ozval, vazim si toho!

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takže to moje ti jde nebo ne, teď to nějak nechápu... já prostě dal, aby to četlo z tý databáze v Accessu, to je vše
jinak v tom Accessu ukázkovým, mají to samé jako ty, akorát tam toho mají víc... pořád nějak nechápu ?? však ty chceš hromadnou korespondenci ne ? pak dáš tisk a ono ti to vyplní, ne ?
jinak v tom Accessu ukázkovým, mají to samé jako ty, akorát tam toho mají víc... pořád nějak nechápu ?? však ty chceš hromadnou korespondenci ne ? pak dáš tisk a ono ti to vyplní, ne ?
iPhone XS
iPhone XS
Ja chci, abych spustit v accessu dane makro a objevil se mi mail a v jeho priloze byl vyplneny soubor rtf se zachovanim grafiky, kterou jsem nachystal v sablone a naplneny daty z dotazu...
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to můžeš dát přes Word ne ? otevřeš RTF, dáš hromadná korespondence, pak dáš upravit nebo tak něco (office 2007), pak si to zkopíruješ, otevřeš mail a pošleš, nevim co bys ještě chtěl .)
iPhone XS
iPhone XS
Ja potrebuji, protoze to budou obsluhovat naprosti BFU, abych to udelal JEDNOKLIKOVE a to z formulare v ACCESSU. Jakekoliv otevirani rtf mimo databazi je pro dane "nezdatne" sekretarky nemyslitelne... 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takže jestli jsem to pochopil, ty dáš v tom Accessu do tabulky sloupce ID, Jméno, e-mail, adresa, firma, pak dáš ještě v accessu poslat email, kde bude všechno z "šablony" rtf ?
iPhone XS
iPhone XS
Data cele fektury budu mit ve dvou tabulkach 1tab) hlavicka faktury, 2tab) polozky faktury.
Vse bude vypsane ve formulari v Accessu, pak jen kliknu na tlacitko odeslatfakturumailem a ony se vsechny tyto data exportnou pres pripravenou RTF sablonu a hodi se jako priloha mailu s vyplnenym mailem komu a predvyplenynm predmetem ve kterem bude napsane cislo faktury... Proste VSE BUDE PRIPRAVENE JEN K STISKU TLACITKA "ODESLAT" v outlooku.
Vse bude vypsane ve formulari v Accessu, pak jen kliknu na tlacitko odeslatfakturumailem a ony se vsechny tyto data exportnou pres pripravenou RTF sablonu a hodi se jako priloha mailu s vyplnenym mailem komu a predvyplenynm predmetem ve kterem bude napsane cislo faktury... Proste VSE BUDE PRIPRAVENE JEN K STISKU TLACITKA "ODESLAT" v outlooku.
Nenapada Te uz nic? Uvazuji i o externim exe souboru, ktery by chytl snp, prevedl do pdf a pak ho prihodil do outlooku s vyplnenim mailu atd...