Word - zahlavi a zapati kapitol
Word - zahlavi a zapati kapitol
A dalsi problem... uz nech mam po skuske z wordu, to je strasne
potrebujem vytvorit zapati a zahlavi pre ruzne kapitoly bez toho, aby sa mi zobrazovalo na prvni stranke. Pocas vytvorania prvej kapitoly to bolo vsetko ok. Nastavil som pri vzhled stranky, rozvrzeni, zahl. a zap.jine na prvni stranke a pekne to slo. Potom som potreboval nastavit zahlavi a zapati pre druhu kapitolu. Tak som na konci posledneho listu pre 1.oddil dal Konec oddilu na dalsi strance, fajn hodilo ma to na novu stranku a tam uz nebolo zapati. Tak som si opet nanho kliknul a nastavil zahlavi a zapati pre druhu kapitolu, vse funguje, ale ked som sa pozrel na prvni stranku, tak uz tam bolo opet zahlavi a zapati,ale to nechcem. Pri nastaveni vzhledu stranky to mam zaskrtnute,ze jine na prvni strance zapati a zahlavi, ale i tak mi to tam stale word hadze.Ja neviem preco, uz mi to lezie hore krkom :-) Tak by som potreboval trosku s tym pomoct, ako nastavim zapati a zahlavi vic kapitol, bez toho, aby na prvni strance jsem nemel zadne. Kedze kapitol bude viac. Asi niekde robim chybu. Dakujem za radu

Re: Word - zahlavi a zapati kapitol
S tím rozdělením dokumentu na oddíly jsi začal správně. Při práci se záhlavím/zápatím je pak potřeba dávat pozor na přepínač Odkaz na předchozí ve Wordu 2003 resp. Propojit s předchozím ve Wordu 2007. Tlačítko na panelu nástrojů Záhlaví a zápatí resp. kartě Návrh vypadá v obou verzích obdobně. Při práci se záhlavím/zápatím bych taky doporučil zobrazení netisknutelných znaků a procházení/přepínnání po oddílech pomocí tlačítek pro přechod a ne posouvat stránky jinak. Tím se trefíš přesně do oddílu kam potřebuješ.
No, ale ja vyuzivam Word 2000. Urcite sa to da kazdopadne vyriesit aj v nom, snad :-) ale moc netusim, ze ako. Stale, ked zacinam vyplnovat nazov druhej kapitoly v zahlavi, tak uz sa mi to, co vyplnim zobrazi aj na prvej stranke,pricom pri pohlade na vzhled stranky, rozvrzeni mam stale zaskrtnute pravidlo, ze jine na prvni stranke.. teda moc tomu nechapem, ze preco mi to tam zobrazuje...
Není třeba citovat předcházející příspěvek, jen to topic znepřehledňuje. Nyní jsem jej smazal a děkuji za užívání citace, jen v případě potřeby. Pic
Není třeba citovat předcházející příspěvek, jen to topic znepřehledňuje. Nyní jsem jej smazal a děkuji za užívání citace, jen v případě potřeby. Pic
Ve Wordu 2000 je to myslím obdobné jako u verze 2003. To "jiné na první stránce" využiješ leda tehdy, když nebudeš mít dokument rozdělený na oddíly. Pomocí oddílů můžeš ale ovládat záhlaví a zápatí v celém dokumentu. Jak jsem psal - důležitý je ten přepínač Odkaz na předchozí.
No nasiel som tu nieco ako: Prepnut na dalsi oddil, alebo predchozi. Pises, ze to "jiné na první stránce" využiješ leda tehdy, když nebudeš mít dokument rozdělený na oddíly... no lenze ja potrebujem napisat dokument, kde v zahlavi mam uvedene stale nazov kapitoly + svoje meno, takze potrebujem to mat rozdelene na oddily. Zaroven avsak na prvni strance nemam mit zahlavi, ani zapati. Takze celkom tomu nerozumiem ako to mam spravit. Z toho, co si mi napisal mi to tak prislo, ze ked mam rozdelene na viac oddielov, tak budem to mat i na prvni strance. Hmm.. uz mi z toho pekne hrabe :-)
//Citace posledního příspěvku je zakázána, viz pravidla fóra!
//Opraveno
//mike007
//Citace posledního příspěvku je zakázána, viz pravidla fóra!
//Opraveno
//mike007
Ospravedlnujem sa za citaciu. Budem si na to davat pozor v buducnosti. Ten moj problem sa tu siri pekne dlho, tak ani neviem, ci to ma este cenu a dokaze mi niekto poradit ako odstranim zapati a zahlavi na prvni strance a pritom vyuzivam zapati pre vic kapitol. hmm.. snad jo :-)