Excel - přepočítávat/nepřepočítávat Vyřešeno
Excel - přepočítávat/nepřepočítávat
Dobrý den, jsem excelovský elév a mám možná hloupý problém. Mám vytvořenou tabulku na listu č.1 a na listu č.2 mám pomocné data, vzorce , odkazy a pod. List č.1 je uživatelský, č.2 skrytý. Na listu č.1 je výsledková tabulka + tabulka zadávání potřebných dat (čísel). Aby při vyplňování vstupní tabulky se stále nepřepočítávala výsledková tabulka je zakázáno přepočítávání. Po zadání všech potřebných dat je na listu tlačítko přepočítat, které vlastně vyplní výsledkovou tabulku. Problém je v tom, že zároveň potřebuji, aby ve stavu vyplňování vstupních dat, byla funkční kontrola těchto dat. V případě, že je zadána nesmyslná hodnota se má spustit makro (msgbox) s příslušným textem, která upozorní na chybu. Jenže kvůli zákazu přepočítávání se pochopitelně nic neděje. Nevím jak z toho ven. Skoušel jsem podmínky a makra umístit do buněk listu č.2, ale nepřišel jsem na způsob, jak jeden list nepřepočítávat a druhý přepočítávat. Kdyby uměl někdo poradit jak to vyřešit budu velice rád. Děkuji za pomoc
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - přepočítávat/nepřepočítávat Vyřešeno
Protoze neni k dispozici vzorovy soubor, lze odpovedet pouze obecne:
Prepocet je pro cely sesit a lze pouze automaticky prepocitavat nebo neprepocitavat.
Jsou dve zakladni moznosti:
1.
Vypnout automaticke prepocitavani.
Pro overovani vkladanych dat pouzit funkcionalitu Ovezeni z Data>Overeni>Overeni dat. Zde je odkaz na moznosti nastaveni: http://www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm Overeni dat
Tlacitkem prepocitat aktivovat prepocet.
2.
Pokud je pozadovana kontrola vkladanych dat vyuzitim udalostnich procedur, pak ponechat automaticky prepocet a cely vypocet vcetne vlozeni vsech vyslednych hodnot realizovat procedurou VBA volanou Tlacitkem.
Prepocet je pro cely sesit a lze pouze automaticky prepocitavat nebo neprepocitavat.
Jsou dve zakladni moznosti:
1.
Vypnout automaticke prepocitavani.
Pro overovani vkladanych dat pouzit funkcionalitu Ovezeni z Data>Overeni>Overeni dat. Zde je odkaz na moznosti nastaveni: http://www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm Overeni dat
Tlacitkem prepocitat aktivovat prepocet.
2.
Pokud je pozadovana kontrola vkladanych dat vyuzitim udalostnich procedur, pak ponechat automaticky prepocet a cely vypocet vcetne vlozeni vsech vyslednych hodnot realizovat procedurou VBA volanou Tlacitkem.
Re: Excel - přepočítávat/nepřepočítávat
Děkuji, funguje to. Zase jsem o něco chytřejší. V jednoduchosti je krása. Musím se ale přiznat, že pod nabídkou "Ověření" bych něco takového nehledal .
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4757
-
od Riviera kid