Nemůžu přijít na to, jak do vzorce vložit neutrální hodnotu. Potřeboval bych ve funkci "když" nastavit, aby vyhodil pravdivou hodnotu v případě když "text/číslo" začíná na dvě nuly "00" a když na jednu "0". Takže vzorec by vypadal v případě znaku pro neutrální hodnotu "?"
=když(A1=00???;"ano";když(a1=0????;"ano1";"ne")
Mám přehled tehnickejch parametrů vozidla, vše pěticiferný čísla, systém v práci vyhodí automaticky pěticiferný číslo, i když samotný evidenční číslo je 153 (takže ve výsledku mám 00153). Nejjednodušší cesta, která se nabízí, je zadat vlastnosti buňky jako číslo, ta záhadou nefunguje a číslo se i přes příkaz "=" do jiný buňky objevuje pořád ve stejným formátu "00153"
Poradíte please někdo, co se s tim dá dělat.
Díky
Neutrální hodnota ve vzorci v Excelu Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neutrální hodnota ve vzorci v Excelu Vyřešeno
Nejjednodussi je pouzit pro prevod na cislo do jine bunky funkci HODNOTA: =HODNOTA(C1).
Pripadne muzes rovnou vnorit do jinych funkci, pokud je to potreba.
Pripadne muzes rovnou vnorit do jinych funkci, pokud je to potreba.
Re: Neutrální hodnota ve vzorci v Excelu
Pokud by šlo o číslo, tak to nikdy nemůže začínat nulou, takže pokud text převedeš na číslo pomocí funkce HODNOTA(text), jak psal Navstevnik, tak budou mit uz jen cislo, ktere zbude, ne 00153, ale 153.
Pokud bys to chtěl nechat v textové podobě, můžeš použít vzorec =KDYŽ(ZLEVA(A1;2)="00";"ano2";KDYŽ(ZLEVA(A1;1)="0";"ano1";"ne"))
Pokud bys to chtěl nechat v textové podobě, můžeš použít vzorec =KDYŽ(ZLEVA(A1;2)="00";"ano2";KDYŽ(ZLEVA(A1;1)="0";"ano1";"ne"))
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
To Poki:
Pokud by slo pouze o odstraneni vsech nevyznamnych nul zleva bez ohledu na jejich pocet a ponechani v textovem tvaru, pak lze pouzit vnorene funkce:
PS: i cislo lze v bunce zobrazit s nevyznamnymi nulami: pouzit vlastni format - 153 jako 000153 format je 000000, vice v napovede
co je zobrazeno v bunce nevypovida o formatu bunky (cislo zarovnane zleva,...)
Pokud by slo pouze o odstraneni vsech nevyznamnych nul zleva bez ohledu na jejich pocet a ponechani v textovem tvaru, pak lze pouzit vnorene funkce:
Kód: Vybrat vše
=HODNOTA.NA.TEXT(HODNOTA(D1);"#0")
PS: i cislo lze v bunce zobrazit s nevyznamnymi nulami: pouzit vlastni format - 153 jako 000153 format je 000000, vice v napovede
co je zobrazeno v bunce nevypovida o formatu bunky (cislo zarovnane zleva,...)
Naposledy upravil(a) navstevnik dne 02 úno 2010 14:44, celkem upraveno 1 x.
To navstevnik: To mas rozhodne pravdu, jen jsem chtel upravit vzorec, kterej vymyslel Transmit, protoze nevim, k cemu to bude potrebovat...
A pokud jde o zobrazení čísla, tak to máš taky pravdu, ale ty nuly tam v podstatě nejsou; jsou pouze zobrazený, takže se nedají použít jako znak - a jak už jsem řekl, nevím, na co to Transmit potřeboval, tak jsem mu jen upravil vzorec, ktery si navrhl...
A pokud jde o zobrazení čísla, tak to máš taky pravdu, ale ty nuly tam v podstatě nejsou; jsou pouze zobrazený, takže se nedají použít jako znak - a jak už jsem řekl, nevím, na co to Transmit potřeboval, tak jsem mu jen upravil vzorec, ktery si navrhl...
díky, funguje první rada přes =hodnota(C1)
Naposledy upravil(a) mike007 dne 03 úno 2010 00:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Označeno za vyřešené
Důvod: Označeno za vyřešené
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3010
-
od dk1844