Dobrý den,
mám v excelu 2003 evidenci materiálu. Co řádek to jeden kus materiálu a ve sloupcích mj. jméno člověka, který ho převzal.
Chtěl bych v excelu vygenerovat kartu pro toho člověka. V záhlaví pár drobností (hlavne jméno) a pod tím seznam materíalu co mu patří + předal/převzal.
Procházím google jak divej, ale zatím jsem nenarazil na nic co by mě nasměrovalo. V accessu je to jednoduché, ale pořizovat licenci jen kvuli tomuhle nechci.
Díky
Excel - tisk karet Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - tisk karet
Jsou dva mozne pristupy k reseni - na novem listu vygenerovat seznam:
- s vyuzitim rozsireneho fltru (rucne)
- pouzit proceduru VBA
Co volis?
- s vyuzitim rozsireneho fltru (rucne)
- pouzit proceduru VBA
Co volis?
Rozšířený filtr jsem zkoušel, je to taky možnost, ale ne moc elegantní. Prostě ruční práce :)
volim VBA
volim VBA
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak pripoj vzorovy (testovaci) soubor se zdrojovymi daty a (treba rucne vytvorenou) predstavou vysledku.
Nacpal jsem zdroj i výsledek do jednoho listu, samozřejmě vzhledem k potřebě tisku to bude lepší zvlášť. Zdrojová data jsou značně zjednodušená a zjevně vymyšlená :).
- Přílohy
-
- tisk karet.xls
- (17 KiB) Staženo 41 x
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - tisk karet Vyřešeno
V priloze je sesit resici pozadovane s ohledem na jednorazove pouziti, vice v sesitu.
Pozn.: Pokud dojde ke zmene polohy bloku bunek na zdrojovem listu, zmene v poctu sloupcu, zmene polohy sloupce s prijmenim a jmeny, zmene ve vzoru karty, je nutno v procedure upravit prislusne adresy a ofsety.
Pozn.: Pokud dojde ke zmene polohy bloku bunek na zdrojovem listu, zmene v poctu sloupcu, zmene polohy sloupce s prijmenim a jmeny, zmene ve vzoru karty, je nutno v procedure upravit prislusne adresy a ofsety.
- Přílohy
-
- tisk karet.xls
- (52 KiB) Staženo 71 x
Nádhera, padla mi čelist co to vlastne je
Dobré dvě hodiny jsem to upravoval pro moji potřebu (více sloupců, jiné umístění, výstup naležato).
Sám bych to dohromady nedal, smekám a děkuji za pomoc.
PS: vrtá mi hlavou jak přesně funguje část kódu níže. Tu osmičku jsem tam přidal já, je to počet viditelných sloupců ve výstupu, ale co to dalsi?

Dobré dvě hodiny jsem to upravoval pro moji potřebu (více sloupců, jiné umístění, výstup naležato).
Sám bych to dohromady nedal, smekám a děkuji za pomoc.
PS: vrtá mi hlavou jak přesně funguje část kódu níže. Tu osmičku jsem tam přidal já, je to počet viditelných sloupců ve výstupu, ale co to dalsi?
Kód: Vybrat vše
TBlk.Resize(TBlk.Rows.Count + 5, 8).Offset(-5, 0).PrintOut _
Copies:=1, Preview:=True, Collate:=True
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3906
-