Zdravím, potřeboval bych v Excelu převést sekundy na minuty.. Problém je v tom, že hodnoty v sekundách mám "na tvrdo" ve sloupci a zadání zní takto: "V prvním sloupci převeďte sekundy na minuty (např. dělením hodnot celého sloupce číslem 60)"
Z toho mi vyplývá, že bych měl nějak celý sloupec dělit 60.. Lze to nějak udělat jednoduše a najednou?
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 21:00) ---
Dál by mě ještě zajímalo, jak pomocí Analýzy hypotéz - Hledání řešení najdu kořeny kvadratické rovnice.. Rovnici zapsanou mám a diskriminant vypočítaný také.. Jde mi o to co nastavit do polí Nastavená buňka, Cílová hodnota, Měněná buňka
Excel sekundy na minuty Vyřešeno
Re: Excel sekundy na minuty
Tak co se toho převodu týče, tak stačí napsat klasicky
a rozšířit to táhnutím pod sebe. Samozřejmě za předpokladu, že zdrojová data jsou v buňce A1, jinak doplň svou vlastní
Kód: Vybrat vše
=A1/60
a rozšířit to táhnutím pod sebe. Samozřejmě za předpokladu, že zdrojová data jsou v buňce A1, jinak doplň svou vlastní
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
Tudy cesta asi nevede. Řekněme, že v buňce A1 mám číslo 230s a v té samé buňce to potřebuji převést na minuty. Mohl bych přidat rovnici =230/60, ale potřebuji to pro x dalších hodnot ve stejném sloupci.
No tak pokud správně chápu tvůj problém, tak je to přesně to, co potřebuješ. Když zadáš do buňky to, co jsem ti napsal (nesmíš tam ale asi mít to "s", tak to třeba napiš nad to, jakože všechny údaje jsou v sekundách) a pak chytneš tu buňku za pravý dolní roh(naskočí ti tam takový křížek) a pojedeš s tím dolů, tak se ti to rozkopíruje takovým způsobem, že ve druhém řádku už budeš mít v tom vzorci buňku A2, ve třetím A3 atd.
Jestli teda chápu správně tvůj problém, mělo by to fungovat takhle.
//EDIT
Teď jsem si ještě jednou pořádně přečetl co přesně potřebuješ, takže jinak. Pokud to teď chápu dobře, potřebuješ nahradit původní sloupec s minutami hodnotou se sekundami.
Čili:
Uděláš to, co jsem popsal v předchozím kroku, vytvoříš si ten další sloupec s potřebnými hodnotami. Celý ho označíš a dáš "Kopírovat", pak označíš sloupec, do kterého to chceš vložit (čili asi ten původní), klikneš do něj pravým a (alespoň u mých Office 2010 to udělá) vyskočí ti nabídka, ve které je mimo jiné i "Možnosti vložení" a vybereš si "Vložit hodnoty".
Takže snad už by to mělo jet tak, jak potřebuješ
Jestli teda chápu správně tvůj problém, mělo by to fungovat takhle.
//EDIT
Teď jsem si ještě jednou pořádně přečetl co přesně potřebuješ, takže jinak. Pokud to teď chápu dobře, potřebuješ nahradit původní sloupec s minutami hodnotou se sekundami.
Čili:
Uděláš to, co jsem popsal v předchozím kroku, vytvoříš si ten další sloupec s potřebnými hodnotami. Celý ho označíš a dáš "Kopírovat", pak označíš sloupec, do kterého to chceš vložit (čili asi ten původní), klikneš do něj pravým a (alespoň u mých Office 2010 to udělá) vyskočí ti nabídka, ve které je mimo jiné i "Možnosti vložení" a vybereš si "Vložit hodnoty".
Takže snad už by to mělo jet tak, jak potřebuješ
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel sekundy na minuty Vyřešeno
A co takhle vyuzit moznosti z Vlozit jinak: do vhodne volne bunky vloz cislo 60, Ctrl+c, vybrat blok bunek urcenych k deleni, ribbon Domu, Schranka, rozkliknout Vlozit (dalsi moznosti), vybrat Vlozit jinak, vybrat Delit a OK, odstranit z bunky vlozene cislo 60.
Paráda, díky moc za radu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4784
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12194
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 4629
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 3
- 3318
-
od lubo.
24 říj 2024 00:00
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 4074
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-