Dobrý den,
prosím o radu. Ve Wordu vkládám pod obrázky titulky s číslem daného obrázku a jeho popisem, a pak se na tato čísla odkazuji v textu. Pokud však doplním ještě nějaké obrázky, je možné nějak docílit toho, aby se mi v textu automaticky vše přečíslovalo?
Děkuji moc za odpověď.
Ještě bych měla napsat, že křížový odkaz jsem zkoušela, ale potřebuji jen číslo daného obrázku bez návěští. Bohužel variantu samotného čísla mi odkaz nenabízí, proto se chci zeptat, zdali to jde nějakým jiným způsobem.
Jak ve Wordu docílím automatické (pře)číslování obrázků?*
Jak ve Wordu docílím automatické (pře)číslování obrázků?*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 01 říj 2010 23:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: 1) Oprava nadpisu „WORD - obrázky“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra. 2) Sloučení příspěvků – propříště: chceš-li něco doplnit a nikdo ještě nereagoval, máme tady kouzelné tlačítko „UPRAVIT“.
Důvod: 1) Oprava nadpisu „WORD - obrázky“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra. 2) Sloučení příspěvků – propříště: chceš-li něco doplnit a nikdo ještě nereagoval, máme tady kouzelné tlačítko „UPRAVIT“.
Re: WORD - obrázky
Zdravim,
krizovy odkaz bych uplne nezavrhoval - pokud pri vlozeni titulku zaskrtente moznost "vyjmout z titulku typ objektu“ a typ objektu (tedy Obrázek) napíšete ručně – bude pomocí krizového odkazu vkladano pouze poradove cislo obrazku.
krizovy odkaz bych uplne nezavrhoval - pokud pri vlozeni titulku zaskrtente moznost "vyjmout z titulku typ objektu“ a typ objektu (tedy Obrázek) napíšete ručně – bude pomocí krizového odkazu vkladano pouze poradove cislo obrazku.
Re: WORD - obrázky
Dobrý den,
jakmile do titulku dopíši ručně "Obrázek", napíše se mi po aktualizaci pole i do křížového odkazu...
jakmile do titulku dopíši ručně "Obrázek", napíše se mi po aktualizaci pole i do křížového odkazu...
Re: Jak ve Wordu docílím automatické (pře)číslování obrázků?
Neznáte někdo prosím odpověď, jak toto vyřešit?
zkratkou CTRL+A označte celý dokument a potom klávesou F9 provedete automatickou aktualizaci
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkoušeno ve Wordu 2003.
- Označte odkazované číslo
- Vložit > Záložka > Vyplňte název (doporučuji popis obrázku, ať se v tom pak vyznáte)
- Vložit > Pole > Propojení a odkazy > Ref > vyberte název záložky
Aby křížový odkaz ukazoval pouze číslo bez návěstí je potřeba mu přidat přepínač \* ARABIC. Jak na to?
1) Kurzorem najet na upravované pole (zobrazí se kolem něj podkresový obdélník)
2) Pravým tlačítkem myši na poli "Přepnout zobrazení polí" (zobrazí se místo výsledku pole něco jako { REF _Ref45687465 \h } )
3) K tomuto přidat onen zmíněný přepínač \* ARABIC ( takže výsledek bude vypadat { REF _Ref45687465 \* ARABIC \h } )
4) pomocí pravého tlačítka myši aktualizovat pole a jako výsledek by mělo být zobrazeno pouze číslo
přepínač \h dělá z pole hypertextový odkaz
přepínač \* Lower vypíše výsledek pole malými písmeny (což s kombinací ARABIC jaksi nedává smysl...)
atd... něco málo se dá najít v helpu, ale na ten \* ARABIC jsem přišel omylem...
snad to někomu pomůže...
A.
1) Kurzorem najet na upravované pole (zobrazí se kolem něj podkresový obdélník)
2) Pravým tlačítkem myši na poli "Přepnout zobrazení polí" (zobrazí se místo výsledku pole něco jako { REF _Ref45687465 \h } )
3) K tomuto přidat onen zmíněný přepínač \* ARABIC ( takže výsledek bude vypadat { REF _Ref45687465 \* ARABIC \h } )
4) pomocí pravého tlačítka myši aktualizovat pole a jako výsledek by mělo být zobrazeno pouze číslo
přepínač \h dělá z pole hypertextový odkaz
přepínač \* Lower vypíše výsledek pole malými písmeny (což s kombinací ARABIC jaksi nedává smysl...)
atd... něco málo se dá najít v helpu, ale na ten \* ARABIC jsem přišel omylem...
snad to někomu pomůže...
A.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3350
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4032
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3180
-
od Mikik Block
04 zář 2024 15:17
-
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4837
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-