Dobrý den všem ve spolek,
Žádám o pomoc, mám takový docela velký problém. Na firemním přístroji jsme měli ms outlook, který běžel normálně. Bohužel před pár dni nám spadl systém a došlo na přeinstalování windowsů.
Omylem jsem smazal vše co na přístroji bylo a potřebuji znovu nastavit outlook, tak aby mi opět přijímal a odesílal na stejnou emailovou adresu. Jediné co mi z outlooku zbylo, tak jsou složky z Documents and Settings. Můj šéf si bohužel nepamatuje heslo, či nastavení uživatelského účtu od outlooku. Potřebuji poradit co s tím, dáli se nějak ze zbylých souborů vyzjistit nastavení uživatelského účtu, či alespoň username a heslo. Popřípadně mě prosím naveďte na nějaké linky, kde již tento problém řešily.
předem za pomoc děkuji Honza
Outlook - smazaný uživatelský účet Vyřešeno
Outlook - smazaný uživatelský účet Vyřešeno
Naposledy upravil(a) mike007 dne 01 srp 2011 22:33, celkem upraveno 2 x.
Důvod: "Help please" jsem ti z názvu smazal. To tam být nemusí, a už vůbec ne v angličtině. Jsme v České republice, mluvíme česky!
Důvod: "Help please" jsem ti z názvu smazal. To tam být nemusí, a už vůbec ne v angličtině. Jsme v České republice, mluvíme česky!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Outlook - smazaný uživatelský účet
A jaký typ účtu to byl? POP3, nebo fungujete přes MS Exchange? Pokud jde o firemní mail, tak správce propuste. Pokud jde o soukromý mail, měl by ses k němu dostat přes web rozhraní (to by nakonec mělo jít i u firemního) a jméno a heslo bys měl znát jako uživatel.
V těch souborech a složkách mohl zůstat akorát .pst soubor outlooku, který obsahuje všechny zprávy, kontakty, atd..., ale ne nastavení jakéhokoliv poštovního účtu.
V těch souborech a složkách mohl zůstat akorát .pst soubor outlooku, který obsahuje všechny zprávy, kontakty, atd..., ale ne nastavení jakéhokoliv poštovního účtu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nejsem zas až tolik zběhlý v msoutlook a zda-li tomu rozumím dobře, tak kdyby byl účet přes POP3, tak by šlo o emailový účet třeba někde na centrum.cz, nebo seznam.cz.
Pokud si dobře vzpomínám tak se nám vždycky hlásilo, že stahujeme přes IMAP.
trošku přiblížím....účet bylmail.názevfirmy.cz emailová adresa názevfirmy@názevfirmy.cz. Přičemž máme vytvořené stránky na placené doméně, na kterou se pro editaci dostávám přes ftp.názevfirmy.cz....je možné že emialy byly přijímány přes tento server?
....správce propuštěn......, co se stím dá udělat, aby nám opět fungovala původní emailová adresa, dá se někde zjistit přes jaký server byla pošta stahována? A jsou někde ony informace o uživ. účtu schovány jinde ve složkách systému?
Pokud si dobře vzpomínám tak se nám vždycky hlásilo, že stahujeme přes IMAP.
trošku přiblížím....účet bylmail.názevfirmy.cz emailová adresa názevfirmy@názevfirmy.cz. Přičemž máme vytvořené stránky na placené doméně, na kterou se pro editaci dostávám přes ftp.názevfirmy.cz....je možné že emialy byly přijímány přes tento server?
....správce propuštěn......, co se stím dá udělat, aby nám opět fungovala původní emailová adresa, dá se někde zjistit přes jaký server byla pošta stahována? A jsou někde ony informace o uživ. účtu schovány jinde ve složkách systému?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máte hosting od nějaké firmy, tak od nich máte s velkou pravděpodobností emaily. Tzn. maily se stahují na jejich poštovní servery a odsud jste si je stáhli přes Imap účet v Outlooku.
Takže k tomu vám určitě dají znova údaje k nastavení Outlooku. Navíc jim oznamte, že nemáte hesla ke schránkám a buď vám je změní a nebo dostanete nějaký admin přístup k webovému rozhraní, kde si je změníte sami.
IMAP je podobný jako POP3, akorát má vylepšené funkce s obousměrnou komunikací.
Takže k tomu vám určitě dají znova údaje k nastavení Outlooku. Navíc jim oznamte, že nemáte hesla ke schránkám a buď vám je změní a nebo dostanete nějaký admin přístup k webovému rozhraní, kde si je změníte sami.
IMAP je podobný jako POP3, akorát má vylepšené funkce s obousměrnou komunikací.
Zdar,
dnes jsem objevil starou zálohu programfilesů a složky WINDOWS, pak tam je složka system.sav a I386....nemohlo by to být schováno někde tam?
Prozatím jsem zkusil kontaktovat hosting, tak uvidím jak se ozvou.
dnes jsem objevil starou zálohu programfilesů a složky WINDOWS, pak tam je složka system.sav a I386....nemohlo by to být schováno někde tam?
Prozatím jsem zkusil kontaktovat hosting, tak uvidím jak se ozvou.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
System.sav obsahuje nastaveni OS, tudíž ten nepomůže. A složka i386 obsahuje tuším soubory Service Packu a instalace OS. Takže taky nepomůže.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
I kdyby se ta hesla někde našly, tak budou chráněné nějakou hash funkcí. Nemá smysl to hledat.
Děkuji moc všem za radu....nakonec jsme to vyřešili přes hosting....bylo to docela legrační, zjistili jsme že hosting máme na slovensku a aktivační mail a telefon patřil jednomu šéfovu bývalému kolegovi ze slovenska, po kterém se zem slehla. Technická podpora na druhé straně telefónu, byla velice příjemná(ironicky), s takovým tím tónem v hlase, "co jsme to za idioty"
...jediné řešení tohoto kiksu je, že se musí poslat fax nebo pošta na hosting o žádost pro změnu aktivačního mailu(samozřejmě s veškerými náležitostmi, jako je název firmy, IČO, razítko, podpis, etc.).
takže ještě jednou všem moc děkuji
a žijte blaze a ve zdraví
Jenda

takže ještě jednou všem moc děkuji
a žijte blaze a ve zdraví
Jenda
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 3083
-
od MK_Vs
Zobrazit poslední příspěvek
29 pro 2024 15:24
-
-
- 2
- 3191
-
od PARKR
07 pro 2024 18:09
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 9443
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-