Ahoj,
mám na jednom sheetu externí data propojené s query z SQL serveru.
Data se aktualizují každý den a přibývají nové řádky. Na ext. data jsou napojené sloupce se vzorci.
Problém je, že při aktualizaci ext. dat, kdy přibydou nové řádky se automaticky nezkopírují řádky se vzorci a
musím je dokopírovat ručně.
Nevíte si někdo rady?
Excel 2010
Díky
Excel 2010 vzorce pro oblast externích dat
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel 2010 vzorce pro oblast externích dat
Poradím ti, jak to dělám já (což je ne příliš adekvátní úprava)
Vzorečky mám rozkopírované po celém sloupci, nejen pro oblast aktuálních dat. Aby nebyli na první pohled vidět, tak začínají zjištěním, jestli řádek má být prázdný. =když(buňka="";"";vzoreček), kde se odkazujeme na buňku, která když je prázná, tak nepočítat s ničím (prázdný řádek), a když je plná, tak vloží vzoreček.
Doufám, že ti to pomůže.
Vzorečky mám rozkopírované po celém sloupci, nejen pro oblast aktuálních dat. Aby nebyli na první pohled vidět, tak začínají zjištěním, jestli řádek má být prázdný. =když(buňka="";"";vzoreček), kde se odkazujeme na buňku, která když je prázná, tak nepočítat s ničím (prázdný řádek), a když je plná, tak vloží vzoreček.
Doufám, že ti to pomůže.
Re: Excel 2010 vzorce pro oblast externích dat
Tak řešení je velmi jednoduché, ale chvíli mi trvalo než jsem na to přišel
V Excelu 2010 se data z externího zdroje (v mém případě SQL sript dotazující se do databáze) automaticky formátují jako tabulka.
Stačí tedy tuto tabulku rozšířit i o sloupce se vzorci navázané na sloupce z externího zdroje (resize table v nástrojích tabulky) a poté
při každém přírustku řádků ve sloupcích z ext. zdroje, se automaticky nakopírují i řádky ve sloupcích se vzorci.
Doufám, že je tento postup srozumitený, případně mě kontaktujte.

V Excelu 2010 se data z externího zdroje (v mém případě SQL sript dotazující se do databáze) automaticky formátují jako tabulka.
Stačí tedy tuto tabulku rozšířit i o sloupce se vzorci navázané na sloupce z externího zdroje (resize table v nástrojích tabulky) a poté
při každém přírustku řádků ve sloupcích z ext. zdroje, se automaticky nakopírují i řádky ve sloupcích se vzorci.
Doufám, že je tento postup srozumitený, případně mě kontaktujte.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5240
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek
02 srp 2024 18:02