Ziskatkontdata

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

astary
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ziskatkontdata

Příspěvekod astary » 03 říj 2011 14:26

Zdravím,

mám jednoduchou kont. tabulku (list "PT") a z ní se pomocí fce ZISKATKONTDATA snažím dostat hodnoty do tabulky (list "Kanál" a "PL").

Na listu Kanál zadávám tyto parametry pro vyhledání hodnot:
- Period
- Company
- Product
- Parameter
- Channel

Na listu Kanál se mi zobrazí všechny hodnoty správně, tak jak jsou v kont. tabulce, resp. na listu Data.

Na listu PL ale zadávám o jeden parametr míň (vynechávám Product) a u kanálu 1 se mi už žádné hodnoty nezobrazují a fce ZISKATKONTDATA hlásí chybu #REF :-(

Nevíte, čím to může být? Náhodou jsem přišel na to, že když v kontingenční tabulce změním pořadí parametrů při zobrazení (položky popisu řádků), tak se někdy u kanálu 1 hodnoty zobrazí jindy ne (např. pokud je "Parameter" zobrazen úplně nejníž v hierarchii parametrů, hodnota se zobrazí. Pokud ho posunu o úroveň výš, hodnota se nezobrazí).
Pokud mám v kont. tabulce všechny parametry zobrazené a nepoužívám filtry nebo nemám něco sbaleného, tak by přece mělo být jedno, jak zobrazení kont. tabulky vypadá. Fce ZISKATKONTDATA by mi měla vždycky všechny hodnoty zobrazovat korektně, ne?

Předem díky.

A.
Přílohy
Uni_model_vzor.xlsm
(199.03 KiB) Staženo 11 x

Reklama
Poki
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Ziskatkontdata

Příspěvekod Poki » 03 říj 2011 15:05

Myslim, ze problem je v tom, ze kdyz mas u nektereho kanalu vice produktu a produkt neuvedes, tak uz nedisponujes informaci o souctu produktu (pokud je jen jeden, tak to nevadi) - musis pridat do oblasti hodnot soucet podle poduktu a melo by to fungovat.

Pridal jsem do zdrjovych dat do Kanalu 2 a 7 Produkt 2, pridal soucet produktu do hodnot KT a myslim, ze to funguje - zkus se podivat v priloze...
Přílohy
Uni_model_vzor.xlsm
(207.64 KiB) Staženo 11 x

astary
nováček
Stav:

Re: Ziskatkontdata

Příspěvekod astary » 03 říj 2011 15:37

Funguje to, ale musí být přehozené ty úrovně v popisu řádků. Pokud v tvém vzorovém souboru (viz. příloha) přesunu "Parameter" až úplně dolů, tj. na nejnižší úroveň, opět to hází chybu. Součet z Product tedy nepomohl :-/

Nechápu, proč je to citlivé na pořadí těch parametrů ...
Přílohy
Uni_model_vzor_2.xlsm
(208.75 KiB) Staženo 12 x

Zpět na “Kancelářské balíky”