Ahoj, potřeboval by jsem poradit, jak propojit jednotlivé soubory sešitů.
Dejme tomu, že mám takovou strukturu souborů
Základny (adresář)
2010 (adresář)
|- mesto1.xls
|- mesto2.xls
2011 (adresář)
|- mesto1.xls
|- mesto2.xls
2012 (adresář)
|- mesto1.xls
|- mesto2.xls
celkem.xls
Potřebuji, aby se mi do souboru celkem.xls exportovali všechny data a podle názvu adresáře se přiřadilo do políčka členství, jestli je členem v daném roce(nelze, aby v tabulce byli duplicitní řádky - klíč může být rodné číslo). Je to trochu problém, když je těch členů víc (přes 1000) tak se vše musí dělat ručně a práce je to naprd. V průběhu roku se aktualizují základny jednotlivých měst. Chtěl bych aby se při každém otevření aktualizoval soubor celkem.xls.
Bez maker to zřejmě nepůjde, ale ty já bohužel neumím :/
Děkuji za pomoc.
Bude mi umět někdo poradit??
Propojení - Excel
Propojení - Excel
- Přílohy
-
- mesto2.xls
- (57.5 KiB) Staženo 22 x
-
- mesto1.xls
- (57.5 KiB) Staženo 21 x
-
- celkem.xlsx
- (11.42 KiB) Staženo 26 x
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Propojení - Excel
To by neměl být problém, jen bych se bál té hromadné aktualizace - délka. Předpokládal bych, že se budou aktualizovat vždy data v aktuálním roce?
Ještě mě zajímá, jaké bude pořadí jmen v celkem.xls? Mohu říct, aby se procházel sešit mesto1.xls a hledala se shoda s r.č. v celkem.xls a pokud nebude údaj nalezen, přidá se na konec?
Ještě mě zajímá, jaké bude pořadí jmen v celkem.xls? Mohu říct, aby se procházel sešit mesto1.xls a hledala se shoda s r.č. v celkem.xls a pokud nebude údaj nalezen, přidá se na konec?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
ano data se budou aktualizovat pouze v aktuální roce, a to jenom tak, že někdo přibude. Pořadí v celkem.xls by mohlo být jakékoli, chtěl by jsem tam pracovat s filtrama (zobrazit pouze určité město, pouze děti do 15 let atd...).
S tím přidáváním nakonec, by to bylo super, pokud však bude rč shodné, tak by to chtělo dát ještě zápis do buňky, že je členem v daném roce.
Př:
./2010/praha.xls (obsahuje Petr Novák, rč. 123456/7890)
./2012/praha.xls (obsahuje Petr Novák, rč. 123456/7890)
soubor celkem.xls (vypíše, že byl petr novák členem v roce 2010 a 2012.
S tím přidáváním nakonec, by to bylo super, pokud však bude rč shodné, tak by to chtělo dát ještě zápis do buňky, že je členem v daném roce.
Př:
./2010/praha.xls (obsahuje Petr Novák, rč. 123456/7890)
./2012/praha.xls (obsahuje Petr Novák, rč. 123456/7890)
soubor celkem.xls (vypíše, že byl petr novák členem v roce 2010 a 2012.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nešlo by doplnit nějaká ukázková data?
Parametrem by tedy byl aktuální rok(a s tím související složka) a pouze by se hlídalo, kdo je nový v mesto1, 2, ... Nový člen se kompletně přenese do celkem.xls.
Také by nebylo na škodu, mít jako parametr na listu celkem.xls seznam sešitů, které se mají kontrolovat. Prohledávání složek je dost složité, tak bych šel po konkrétních názvech souborů např. ve složce 2011.
//během víkendu na to kouknu
Parametrem by tedy byl aktuální rok(a s tím související složka) a pouze by se hlídalo, kdo je nový v mesto1, 2, ... Nový člen se kompletně přenese do celkem.xls.
Také by nebylo na škodu, mít jako parametr na listu celkem.xls seznam sešitů, které se mají kontrolovat. Prohledávání složek je dost složité, tak bych šel po konkrétních názvech souborů např. ve složce 2011.
//během víkendu na to kouknu
Jde mi o to, že každý rok dostávám soupisku členů z každého města a je pro mě docela těžké vytvořit kompletní seznam. :/
Jde mi o to, aby se v souboru celkem.xls zobrazil přehled o členech. Od kdy jsou členy, kdy platily členství atd...
Nenapadá mě jak bych to mohl jinak ulehčit. Tim, že budu z každého souboru kopírovat lidi, tak docílím akorát toho, že budu mít spoustu lidí duplicitně :/
Nebyl by ani moc velký problém, kdyby byl jenom jeden soubor a každé záložce by byl jeden rok (záložka 2010, 2011,...atd.) no ale i tak by jsem potřeboval, aby mi v záložce celkem zobrazoval přehled členů, kdy má kdo zaplacený členství.
Návrh je v příloze, je to o hodně jednoduší než co jsem původně zamýšlel, ale i tohle mi pomůže.
Jde mi o to, aby se v souboru celkem.xls zobrazil přehled o členech. Od kdy jsou členy, kdy platily členství atd...
Nenapadá mě jak bych to mohl jinak ulehčit. Tim, že budu z každého souboru kopírovat lidi, tak docílím akorát toho, že budu mít spoustu lidí duplicitně :/
Nebyl by ani moc velký problém, kdyby byl jenom jeden soubor a každé záložce by byl jeden rok (záložka 2010, 2011,...atd.) no ale i tak by jsem potřeboval, aby mi v záložce celkem zobrazoval přehled členů, kdy má kdo zaplacený členství.
Návrh je v příloze, je to o hodně jednoduší než co jsem původně zamýšlel, ale i tohle mi pomůže.
- Přílohy
-
- Kopie - celkem.xlsx
- (16.07 KiB) Staženo 41 x
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
O víkendu něco nadhodím.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
vím že to není možná to co chcete, ale vyloženě si to říká o databázi na netu :-)
Pár formulářů na stránce, pár dotazů a měl by jste požadované info..
Jenom se snažím ukázat i jiný směr řešení...
S pozdravem Karel Láska
vím že to není možná to co chcete, ale vyloženě si to říká o databázi na netu :-)
Pár formulářů na stránce, pár dotazů a měl by jste požadované info..
Jenom se snažím ukázat i jiný směr řešení...
S pozdravem Karel Láska
No ta databáze na internetu by byla taky super, protože potřebuji, aby k tomu měli přístup lidi v jiných městech. Nicméně se tam objevují komletní informace o lidech včetně rodných čísel. Toho se trochu bojim.
Tabulka v excelu bude ideální.
Tabulka v excelu bude ideální.
Nikdo nepomůže?? :/
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ale jo, ale nebude to hned 
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2011 14:25) ---

--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2011 14:25) ---

Jenom se připomínám, zkoušel jsem už všechno možný. Nešlo by to třeba vyřešit přes kontingenční tabulku???
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4759
-
od Riviera kid