Zdravim, rada bych Vas poprosila o pomoc s databazi v MS Access. Mam 3 tabulky - v jedne mam nazvy skoleni (neduplicitni), ve druhe mam jmena zamestnancu (neduplicitni) a treti je propojovaci - v nim mam v jednom sloupci ID zamestance a ve druhem ID skoleni, ktereho se ucasnil. Klasickym vyberovym dotazem se mohu podivat, na jakem skoleni ktery zamestnanec byl, tj. vypiseme se mi tolik radku na kolika skolenich tento zamestnanec byl, napr.
Novak Audit
Novak Mekke dovednosti
Novakova Zakonik prace I
Novakova Zakonik prace II
Ja bych ale rada mela jen jeden radek pro kazdeho zamestnance, na kterem by bylo v jednom sloupci jmeno zamestnance a ve druhem vsechna skoleni, ktera absolvoval, tj.
Novak Audit, Mekke dovednosti
Je to mozne v Accessu nejakym způsobem vytvorit?
Moc dekuji za jakokoliv radu.
Access - prevod dat ze sloupce do radku
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Access - prevod dat ze sloupce do radku
Zdravím,
řešil jsem podobný problém, a to
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=73440
Podívejte se, mě to pomohlo. Na křížový dotaz jsem se potom zeptal dotazem normálním, ve kterém jsem "sečetl" jednotlivé sloupce.
Doporučuji udělat název křížového dotazu co nejkratší.. Nevýhodou zůstává, že v případě přidání nového školení, budete muset upravit výsledný dotaz o přidání nového sloupce s novým školením.
S pozdravem Karel Láska
řešil jsem podobný problém, a to
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=73440
Podívejte se, mě to pomohlo. Na křížový dotaz jsem se potom zeptal dotazem normálním, ve kterém jsem "sečetl" jednotlivé sloupce.
Doporučuji udělat název křížového dotazu co nejkratší.. Nevýhodou zůstává, že v případě přidání nového školení, budete muset upravit výsledný dotaz o přidání nového sloupce s novým školením.
S pozdravem Karel Láska
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2215
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-