rozložení kontingenční tabulky do listů sešitu
rozložení kontingenční tabulky do listů sešitu
Ahoj, prosím zkušené o radu, jak udělat toto: mám kontingenčku, kde mám souhrn dle střediska, v něm účty, popisy účtů, a dále ve sloupcích měsíce. A potřebuju, aby se mi KT rozpadla do jednotlivých listů sešitu podle prvního členění tj. střediska v mém případě. Kdysi jsem to dělávala ve starém excelu, teď mám 2010tky a nemůžu to nikde zaboha najít
. Šlo by udělat ručně fitrovaním ale určitě to jde i jinak. Připojila jsem soubor, otevřený na listu který chci rozdělit nějakou akcí do více listů. Díky moc!!!!!!!!

- Přílohy
-
- souhrny PLÁN REŽIÍ 2012 PO MĚSÍCÍCH příklad.xls
- (151 KiB) Staženo 42 x
Re: rozložení kontingenční tabulky do listů sešitu
Před chvílí mi poradila jedna hodná osůbka na jiném servru, jak se to dá udělat, takže tento dotaz už označuji jako vyřešený. Pokud by měl někdo zájem vědět jak na to, tak mi dejte vědět. Dík.
Re: rozložení kontingenční tabulky do listů sešitu
Protože mě pár lidí požádalo jak výše uvedený problém vyřešit, tak ho uvádím. Je to postup pro Excel 2010 ale bude to stejné i pro 2007. Vypracuji si klasicky kontingenční tabulku. V možnostech KT musím povolit Souhrn vyfiltrovaných položek stránky (Možnosti KT --- Součty a filtry -- zatrhnout Souhrn vyfiltrovaných položek stránky). Pole které chci rozložit do listů přetáhnu do rozměru Stránka. A nakonec si Stránku rozdělím do listů takto: Na liště si zvolím Nástroje KT, jdu úplně vlevo na liště na Možnosti ale ne na tlačítko ale na šipku u Možnosti a tam je volba Zobrazit stránky filtru sestavy - tato volba je přístupná jenom když je nějaké pole v rozměru stránka. Jinak se k tomuto příkazu nedá dostat, jen přes lištu. Teda ještě je možnosti najít si tento příkaz ve všech příkazech a dát si jej na vlastní lištu příkazů - já ji hojně používám a mám na ní spoustu užitečných věcí, hodně mi to zrychluje práci - ten příkaz se tam jmenuje stejně Zobrazit stránky filtru sestavy. Tak snad vám to bude fungovat taky. A tato úpravu KT byla možná už u Excelu 97, jenom se to tam hledá trochu jinak. Ahoj a až se daří.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2216
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-