Acess 2007 - Vstupní maska

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

mitic
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Acess 2007 - Vstupní maska

Příspěvekod mitic » 23 úno 2012 10:39

Potřebuji poradit s údaji, jak je nastavit ve vstupní masce, abych měl pole např. Přijímení všechna velká písmena, když zadám do vstupní masky znak > pro velká písmena, nefunguje mi to.

za 2. druhé, chtěl bych zarovnat zadávání údajů např. tel. čísla v buňce zleva doprava. Když přidám vykřičník do vstupní masky k formátu např. 000\ 000\ 000\! Tak potom v tabulce když chci zadat číslo a kliknu do pole nezačnu od prvního čísla, čili zleva ale bliká mi kurzor třeba uprostřed , podle toho kde v té buňce kliknu.

Prosím o radu

Reklama
karel.laska
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Acess 2007 - Vstupní maska

Příspěvekod karel.laska » 24 úno 2012 06:36

Zdravím,

tak symbol > pro převod na velká písmena mi funguje normálně...
Každopádně co je uvedeno za > se převede, tzn. nesmí být na konci.

Co se týká !, je situace zajímavější...
Nikdy jsem toto neřešil a vždy jsem si validaci vstupů prováděl VBA kódem.
Každopádně pokud se do okna na vyplnění přepnu pomocí tabulátoru, začínám psát číslo bez ohledu na ! na začátku. Pokud kliknu myší, začínám buď na konci, nebo na místě kde jsem klikl.
Jestli může někdo vysvětlit smysl vykřičníku, byl bych také rád..
V nápovědě se píše...
Zajistí zobrazení vstupní masky zprava doleva, a nikoli zleva doprava. Znaky zadané do masky se vždy zapisují zleva doprava. Znak vykřičníku můžete ve vstupní masce uvést kdekoli.
jde asi pouze o zobrazení masky, ale prakticky jsem na žádný rozdíl nepřišel.

S pozdravem Karel Láska

mitic
nováček
Stav:

Příspěvekod mitic » 24 úno 2012 06:45

Tak velká písmena už fungují, ale musel jsem zadat znak > do formátu a ne do vstupní masky.

! tam nemá být, moje chyba. Jde jen o to, že se číslice nezapisují od začátku ale podle toho kde přesně v poli kurzorem kliknu, to mi docela vadí, kdy se nemůžu jen kliknou do pole a číslo se bude automaticky psát od začtku zleva doprava.

karel.laska
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod karel.laska » 24 úno 2012 10:02

No nevím jak to je v 2007, ale v 2003 jsem do vstupní masky nastavil >CCCCCCCCCCC a bylo vymalováno :-)

Jinak pokud Ti vadí že se kurzor objeví jinde, zkus udělat validaci VBA scriptem a tvar ošetři tak.

Zpět na “Kancelářské balíky”