Na tuto funkci jsem zvyklý z Accesu, ale v EXCELU :-O nevím jak na to? Jde mi o to, aby si uživatel sám mohl vkládat data (text) do pole se seznamem a v pozdější době jej zase využít.
Poraďte prosím.
excel 2007 vkládání do seznamu se vstupním polem
-
- Pohlaví:
Re: excel 2007 vkládání do seznamu se vstupním polem
Já osobně otázce nerozumím.
Každý uživatel si může přidávat "co chce, kam chce". Neřeším teď pohled práv ani jestli to zvládnou nebo ne.
Na listu si nechat zobrazit kartu Vývojář a pod tlačítkem Vložit zvolte Ovládací prvky Formuláře nebo Ovládací prvky ActiveX. Můžete také použít Data / Ověření a seznam. Jak "krmit" roletky (pole se seznamem), kde mít zdroj, že to může být dynamická oblast buněk atd. je na delší vyprávění.
Každý uživatel si může přidávat "co chce, kam chce". Neřeším teď pohled práv ani jestli to zvládnou nebo ne.
Na listu si nechat zobrazit kartu Vývojář a pod tlačítkem Vložit zvolte Ovládací prvky Formuláře nebo Ovládací prvky ActiveX. Můžete také použít Data / Ověření a seznam. Jak "krmit" roletky (pole se seznamem), kde mít zdroj, že to může být dynamická oblast buněk atd. je na delší vyprávění.
Jj, activex jsem dodal a serfováním jsem zjistil, že to nebude asi tak jednoduché. Jde o prvek Pole se seznamem, kdy základ - seznam nějaký vytvořím, ale když bude chtít tento seznam rozšířit uživatel sám o nějakou další položku, na to už asi bude muset být nějaká procedůra ve VB. Nenašla by se někde nějaká vzorová, kterou bych si upravil k obrazu svému?
M.
M.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Oblast pro rozevírací seznam z Ověření dat používám tabulku, když přidáte další položku do tabulky, tak se s tabulkou zároveň zvětší i oblast toho seznamu 
Další možnost je, použít Ovládací prvek formuláře, ale k jeho aktualizaci je nutné makro. A navíc tento ovládací prvek do propojené buňky píše číslo řádku ve kterém se nachází vybraná hodnota, takže to obnáší ještě vzorec "svyhledat".
Takže mi první možnost přijde vhodnější a jednodušší.

Další možnost je, použít Ovládací prvek formuláře, ale k jeho aktualizaci je nutné makro. A navíc tento ovládací prvek do propojené buňky píše číslo řádku ve kterém se nachází vybraná hodnota, takže to obnáší ještě vzorec "svyhledat".
Takže mi první možnost přijde vhodnější a jednodušší.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já používám pro rozevírací seznam tento vzorec:
Vstupní data pro seznam by byly na List1 a sloupciB pěkně za sebou.
Vstupní data pro seznam by byly na List1 a sloupciB pěkně za sebou.
- =NEPŘÍMÝ.ODKAZ("List1!$B$1:$B"&(COUNTBLANK(List1!$BB:$BB)-COUNTBLANK(List1!$B:$B)))
Díky všem za příspěvky, momentálně nestíhám, mrknu na to, trochu se s tím poperu a uvidíme 
M.

M.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2162
-
od petr22