Dobrý den,
Před časem jsem tu řešil problém ohledně makra a výpočtů v tabulce. Po pár dnech používání se mi vyskytli určité věci, které bych potřeboval změnit a bude to dokonalé. Konkrétně potřebuji toto:
1. Vzhled listu Výpočty bych potřeboval změnit tak, jak je to na přiloženém printscreenu
2. U druhého druhého tlačítka v poli POČET se ve skutečnosti počítá něco jiného než jsem původně chtěl. Potřebuji, aby pole obsahovalo počet hodnot ve sloupci Na Účtárně, ale pouze těch, které mají status A.
2. 3. tlačítko funguje správně, ale zase v poli počet nepočítá s tím, že může být i neurgovaná částka na účtárně, která zmizí ze sloupce NA ÚČTÁRNĚ a přesune se do sloupce ZAPLACENO. V tuto chvíli bych potřeboval, aby se mi už nezapočítávala do pole POČET u 3.tlačítka.
4. Potřeboval bych vytvořit ještě jedno tlačítko (viz printscreen) CELKEM ZAPLACENO Z URGOVANÝCH +počet (hodnoty ve sloupci ZAPLACENO se statusem A) a pak ještě jedno tlačítko CELKEM ZAPLACENO Z NEURGOVANÝCH + počet (hodnoty ve sloucpi ZAPLACENO se statusem N)
Mockrát děkuji!
EXCEL - MAKRO Vyřešeno
EXCEL - MAKRO Vyřešeno
- Přílohy
-
- oprava002.xls
- (131.5 KiB) Staženo 14 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: EXCEL - MAKRO
Ad bod 1. tohle není tak složité aby jste to nezvládl sám připravit předem...
Snad jsem dobře pochopila bod 2 a 3. Mimochodem byla to úprava kterou by zvládl kdokoliv kdo se chce trochu naučit. Předtím makro počítalo počet "A" a "N" nikoliv počet částek, byl to omyl ve snaze zjednodušit makro.
Bod 4. Pouhé kopírování dvou předchozích maker se změnou kontroly sloupku a následného zápisu do jiné buňky.
Mám za to, že není tak složité na to přijít, stačí jen hledat třeba v nápovědě, nebo na googlu nějaký tutorial. Nemyslím si, že by pochopení běhu tohoto makra i bez komentářů bylo nějak obtížné.
Jedno makro s komentářem pro Vaši informaci pokud máte zájem to pochopit.
Snad jsem dobře pochopila bod 2 a 3. Mimochodem byla to úprava kterou by zvládl kdokoliv kdo se chce trochu naučit. Předtím makro počítalo počet "A" a "N" nikoliv počet částek, byl to omyl ve snaze zjednodušit makro.
Bod 4. Pouhé kopírování dvou předchozích maker se změnou kontroly sloupku a následného zápisu do jiné buňky.
Mám za to, že není tak složité na to přijít, stačí jen hledat třeba v nápovědě, nebo na googlu nějaký tutorial. Nemyslím si, že by pochopení běhu tohoto makra i bez komentářů bylo nějak obtížné.
Jedno makro s komentářem pro Vaši informaci pokud máte zájem to pochopit.
Kód: Vybrat vše
Sub urgovane()
Dim a, i, castka, pocet As Double 'deklarace proměnné
Application.ScreenUpdating = False 'zruší obnovení obrazovky - urychlí to běh makra
Sheets("EVIDENCE").Select 'změna listu
a = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row + 2 'počítá množství záznamů
For i = 1 To a 'začátek cyklu (kde "i" je číslo 1 až počet záznamů "a")
If Cells(i, 6) = "A" Then 'když v buňce(řádek i, sloupek 6) je "A" tak
castka = Cells(i, 5) + castka 'částka z buňky(řádek i, sloupek 5) se přičte k předchozí částce
If Cells(i, 5) > 0 Then pocet = pocet + 1 'kontrola zda je v buňce(řádek i, sloupek 5) číslo větší než nula potom započítá množství těchto čísel
End If
Next 'opakování cyklu dokud se nedostane na poslední záznam
Sheets("výpočty").Select 'změna listu
Range("B6").Value = castka 'zapíše částku
Range("F6").Value = pocet 'zapíše počet částek
Application.ScreenUpdating = True 'povolí obnovení obrazu
End Sub
- Přílohy
-
- oprava002.xls
- (109.5 KiB) Staženo 29 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4800
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12216
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 4702
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 3
- 3337
-
od lubo.
24 říj 2024 00:00
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 4087
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-