Access 2007-evidence objednávek

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Fellipe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Access 2007-evidence objednávek

Příspěvekod Fellipe » 17 dub 2012 23:38

Dobrý večer,

lámu si hlavu nad tím, jak vytvořit formulář a k němu odpovídající tabulku do které se budou data ukládat, pro evidenci objednávek pacientu k lékaři.
Potřebuji formulář tak, abych tam měl kalendář a když si vyberu datum, tak pod kalendářem budu mít pole s časovými úseky, do kterých pomocí pole se seznamem vyberu rodné číslo pacienta. To se mi uloží do tabulky.

Zatím mě nenapadlo řešení, které by bez problému fungovalo. Napadla mě pouze tabulka, kde je jako ID datum a za ním je hromada polí s časovými úseky. Problém je v relacích,protože v každé hodnotě může být zapsán pacient, takže bych musel rodné čísla spojit s každým časovým úsekem, což je prostě hovadina....a nebo už mi z projektu tak moc hrabe.

Budu rád za každý nápad, bohatě stačí i ten nejjednodušší,ale funkční.Tak aby si sestra prostě vybrala datum z kalendáříku a formulář j hned ukázal všechny časy,kde je na kolik objednán a které jsou volné.

Reklama
maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Access 2007-evidence objednávek

Příspěvekod maiki » 18 dub 2012 00:36

Co vytvořit tabulku kde bude ID pacientovi přiřazováno datum / čas? Poté se pomocí např. výběrového dotazu na formuláři zobrazí seznam pacientů pro vybrané datum.

Fellipe
nováček
Stav:

Příspěvekod Fellipe » 18 dub 2012 17:38

no nevím, jestli jsem byl zcela pochopen.....účelem je vytvořit nějak formulář, kde bude kalendář. A pod ním bude X polí o hodnotách 8:00,8:15....a v každém tom poli bych chtěl mít pole se seznamem s rodnými čísly pacientů. Takže v praxi, když mi zavolá pacient, že chce objednat na 19.4. na 10:00, tak si v kalendáři vyberu datum 19.4. a v poli 10:00 vyberu ze seznamu rod. číslo méhp pacienta. Pak když budu mít další objednávku, tak si vyberu z kalendářku jiné datum a zas si můžu objednat dalšího pacienta.

Jde mi tam hlavně o přehlednost, aby sestra viděla, koho na určitý den má objednáneho a rovnou ve stejnem formulari mohla dělat další objednávky....snad už je to lepší.....

maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod maiki » 18 dub 2012 19:32

Taky mě napadá to co vás s tím že tam prostě bude relace ke každému časovému úseku. Ano těch relací tam bude opravdu hodně. Pokud by se měly udržet na minimu tak asi jak mě to napadlo: pouze vazba pacient na dané datum / čas v samostatné tabulce. Ovšem do podoby jakou chcete na formuláři by se to muselo převádět a tady se asi neobejdeme bez použití dotazů a kódu. Píši jen z hlavy...

Zpět na “Kancelářské balíky”