zdravím všechny VBA profíky ...
pomohl by někdo laikovi s automatickým řešením nejspíš jednoduché úlohy přepočtu hodnoty stejných buněk v mnoha csv souborech v jednom adresáři?
mám desítky csv souborů u kterých potřebuji přepočítat hodnoty stejných buněk (sl.G,H) vzorcem a znovu sešity uložit jako csv oddělený středníkem se stejným názvem (a přidaným 1.řádkem ) do jiného adresáře
(csv jsou umístěné v jednom adresáři, jejich počet a jména ale mohou být různá)
udělal jsem si přepočet pomocí vzorce kopírováním z listu na list, ale je hrozná pruda otevírat XX souborů, kopírovat data a ukládat nové csv ručně. Určitě to jde udělat jednoduše a elegantně automaticky, ale moje znalosti na to bohužel nestačí ...
přikládám jeden zdrojový csv a xls přepočtový soubor, který jsem si vytvořil pro přepočet... (a pro inspiraci "transfer" makro)
ideálním řešením by bylo, podobně jako v makru "transfer", které vyrobil "návštěvník" a slučuje soubory z daného místa - kdyby šlo zadat cestu ke zdoji a cíl a přepočet s uložením se pro existující soubory provedli automaticky - jestli nejsem až moc náročný ...
(ještě jedna poznámka - pokud je v buňce hodnota "FROM!!! číslo", pro výpočet se používá dvojnásobná hodnota "číslo*2" - upravuji ve zdroji ručně)...
díky za každou pomoc
Bery
přepočet buněk více souborů makrem
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1478
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 08:17
-
-
- 2
- 2675
-
od p3v4x
21 črc 2024 18:39
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2356
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 10
- 3450
-
od Riviera kid