V roce 2006 jsem se rozhodl založit si sešit Excelu (verze 2003), ve kterém budu mít zapsány veškeré údaje, které nejsem schopen nosit v hlavě a které často potřebuji. Časem soubor narůstal a začaly potíže. Začala se mi objevovat hlášení: "PŘÍLIŠ MNOHO RŮZNÝCH FORMÁTŮ BUNĚK". Řešil jsem to tehdy rozdělením do dvou souborů. Potom jsem začal používat verzi 2007 a typ souboru XLSB. To výrazně pomohlo, ale nyní opět začaly problémy. Jeden ze soub. má již 4900 kB a nyní mi dává hlášky: "ŽÁDNÁ DALŠÍ PÍSMA JIŽ NELZE POUŽÍT", i když dělám jinou činnost než použití nového písma. Myslím si, že jde stále o jeden problém - já ho nazývám naplněná kapacita souboru (ale přitom zdaleka nedosahuju uváděné meze Excelu). Nicméně snad nejsem sám, kdo podobné věci řeší a myslím si, že by s tím snad šlo něco dělat. Ještě dodám, že se to projevuje na dvou počítačích, z toho na jednom jsem přeinstaloval celé MS Office, ani to nepomohlo. Budu velmi vděčný za nějakou fintu, jak problém přelstít. Ještě dodám, že se nechci vzdát barevného řešení (buněk i písma), na které jsem zvyklý.
Operační systém Windows XP.
Za všechny rady předem děkuji.
EXCEL - kapacita souboru (verze 2003 a 2007)
-
- Pohlaví:
Re: EXCEL - kapacita souboru (verze 2003 a 2007)
Odpověď Vás nepotěší, ale to není můj problém. Čím dřív si ji převezmete bez urážek, tím líp.
a) Najděte mi jedinou cedulku Microsoft Excel = poznámkový blok s možností formátování bordelu pocházejícího z hlav uživatelů
b) Příliš formátů v sešitu Excelu? Fajn, pak jste ale jako malé dítě, které dáte do ruky pastelky. Nejste? Pak jste čuně.
Jinými slovy
a) Používáte nevhodný software.
b) Žádný software Vám nepomůže, dokud uvažujete, jak uvažujete.
a) Najděte mi jedinou cedulku Microsoft Excel = poznámkový blok s možností formátování bordelu pocházejícího z hlav uživatelů
b) Příliš formátů v sešitu Excelu? Fajn, pak jste ale jako malé dítě, které dáte do ruky pastelky. Nejste? Pak jste čuně.
Jinými slovy
a) Používáte nevhodný software.
b) Žádný software Vám nepomůže, dokud uvažujete, jak uvažujete.
A existuje snad nějaký vhodnější a dostupný SW pro tento účel? (ale nejsem si jist zda jste můj účel souboru dostatečně pochopil - nejde o formátování bordelu, ale o přehledně a účelně srovnané informace)
-
- Pohlaví:
Tady ale nikdo netuší, co jsou "veškeré údaje, které nejsem schopen nosit v hlavě". Sám musíte vědět, jestli potřebujete stromovou strukturu dat, jestli se jedná o kalendářní údaje, jestli potřebujete vkládat obrázky, tabulky, hypertextové odkazy, hesla, ...
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Použijte OneNote, který je součásti balíku MS Ofiice 2007. Na poznámky přímo ideální.
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4811
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
-
Klávesnice - verze s úzkým levým Shiftem?
od Grander » 09 led 2025 18:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1207
-
od Grander
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 18:10
-
-
- 2
- 12223
-
od Snekment