Dobrý den,
mám tu takový problém, který se mi nedaří vyřešit.
V List1 mám v prvním sloupci ID nějakého objektu, v druhém sloupci jeho název, a ve třetím nějakou hodnotu.
V List2 je formát zcela stejný
Ve 3. Listě bych potřeboval načíst ID, Název a v následujícím sloupci hodnotu z listu 1, v dalším sloupci hodnotu z listu 2 atp...
Tohle je vcelku jednoduchá funkce, jenže nastává problém, když v Listě 1 nebo 2 nějaký řádek(ID) chybí, pak bych potřeboval načíst 0,
nebo druhá situace, kdy sice jsou obě ID na obou listech, jenže v jiných řádcích.
Napadá někoho nějaké řešení pomocí excelovských fcí ? Nebo zde je jen možnost maker ?
Díky
EXCEL - sčítání mezi listy - pokročilé Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: EXCEL - sčítání mezi listy - pokročilé
Zdravím,
možná bude lepší, když sem přidáte nějaký demo soubor, potom bude snažší poradit. Znáte funkce "KDYŽ" a "SVYHLEDAT" nepochybně to s nimi půjde vyřešit
možná bude lepší, když sem přidáte nějaký demo soubor, potom bude snažší poradit. Znáte funkce "KDYŽ" a "SVYHLEDAT" nepochybně to s nimi půjde vyřešit

Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
V listech 1 a 2 mám zdrojová data.
Do listu 3 bych potřeboval vždy k příslušnému ID přiřadit dané Q z daného listu.
Do listu 3 bych potřeboval vždy k příslušnému ID přiřadit dané Q z daného listu.
- Přílohy
-
- pokus.xlsx
- (10.87 KiB) Staženo 41 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Doplnila jsem vzorce viz příloha.
- Přílohy
-
- pokus.xlsx
- (11.09 KiB) Staženo 92 x
Pokud je to vše.
Ok, díky, to je pro výpočet to co jsem hledal, a teď kdybych chtěl, aby mi to doplnilo automaticky i první dva sloupce, ID a Název ?
Je to možný ?
Je to možný ?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Název by šel vyhledat za pomocí vzorce, ale ID by už nemělo být podle čeho vyhledáno, ale to by šlo zapsat makrem. Takže pokud je to příliš práce na ruční zápis, tak bych nějaké makro dala dohromady.
Tady je vzorec do sloupku Název
Tady je vzorec do sloupku Název
Kód: Vybrat vše
=KDYŽ(CHYBHODN(SVYHLEDAT(A2;List2!$A$2:$C$15;2;0);0)=0;CHYBHODN(SVYHLEDAT(A2;List1!$A$2:$C$15;2;0);"0");SVYHLEDAT(A2;List2!$A$2:$C$15;2;0))
Pokud je to vše.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4808
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12223
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4856
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 1
- 4720
-
od atari