Obarvení řádku na základě obsahu jedné buňky

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

katchib
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Obarvení řádku na základě obsahu jedné buňky

Příspěvekod katchib » 02 říj 2012 01:32

Zdravím,

dostala jsem v práci za úkol vyrobit rozpis směn. To by nebylo nic těžkého, konec konců vyplnit tabulku zvládne každý. Problém je ale v tom, že šéf po mě chce, aby se automaticky v tabulce obarvil řádek, ve kterém už je obsazená směna. Tabulka má 12 sloupců (A-L), přičemž 7 z nich je přiřazeno vždy jednomu zaměstnanci (C-I). Já potřebuji, aby se obarvil celý řádek tabulky, tedy všech 12 buněk, pokaždé, když do některé z buněk ve sloupcích přiřazených zaměstnancům tedy (C-I) někdo zapíše písmeno "A". Dokážu podmíněným formátováním donutit buňku ve které je "A" aby se automaticky obarvila, ale nedokážu přesvědčit celý ten řádek.

Za každou radu budu neskonale vděčna, snad jsem to popsala alespoň trochu srozumitelně.
Předem díky, K.Dobešová

Reklama
cmuch
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Obarvení řádku na základě obsahu jedné buňky

Příspěvekod cmuch » 02 říj 2012 06:51

Označte buňky které chcete mít obarveny, že je v nějaké (C-I) "A" a do podmíněného formátování dejte

Kód: Vybrat vše

=NEBO($C1="A";$D1="A";$E1="A";$F1="A";$G1="A";$H1="A";$I1="A")

Upravte si řádek (zde 1) a pak táhněte přes všechny řádky kde to má platit.

pavel.lasak
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Obarvení řádku na základě obsahu jedné buňky

Příspěvekod pavel.lasak » 02 říj 2012 20:10

Jak na podmíněné formátování http://office.lasakovi.com/excel/format ... -priklady/ , když už cmuch vyřešil pomocí logických funkcí.
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)

Zpět na “Kancelářské balíky”