Dobry vecer potreboval bych doporadit popripade dodelat jedno malinke makro.
Krok 1. Vlozit do aktivniho radku text to jsem nejak vyresil.
krok 2 pri stlaceni tlacitka prepocitej aby ve sloupci A ve vsech listech prosel vsechny bunky a prekopiroval je na list Soucty vse stejnem poradi a knim poscital sloupce H taky ze vsech listu.
Krok 3 aby to tlacitko 1 fungovalo ve vsech listech.
Diky za pomoc a snad se podari
Edit:muze se to udelat pomoci dalsiho listu, ktery se pak ukryje.
Cast kroku dve mam hotove ale nevim jak udelat to aby mi spocital v novem listu jen ty polozky ktere jsou v dane oblasti.
Doreseni Makra Vyřešeno
Doreseni Makra Vyřešeno
- Přílohy
-
- vyroba stroje 9_2012 (1).xls
- (134.5 KiB) Staženo 25 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Doreseni Makra
Vítej na PC-Help
Udělal jsem na listě Součty kontingenční tabulku s dynamickou oblastí definovanou v názvech.
Funguje na všech listech.
Udělal jsem na listě Součty kontingenční tabulku s dynamickou oblastí definovanou v názvech.
Funguje na všech listech.
- Přílohy
-
- KopieDatZVíceListů.xls
- (132.5 KiB) Staženo 19 x
Paráda dělá to přesně to co jsme potřeboval dalo by se ještě udělat aby to z příslušných oblastí strojů házelo s mezerou popřípadě s názvem stroje a sečetlo to čísla zakázek dohromady ?
Edit:jeste jeden dotaz musi tam bejt ta Kontingenční tabulka ?
Edit:jeste jeden dotaz musi tam bejt ta Kontingenční tabulka ?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
dalo by se ještě udělat aby to z příslušných oblastí strojů házelo s mezerou popřípadě s názvem stroje a sečetlo to čísla zakázek dohromady ?
Určitě šlo, ale nevím co přesně myslíš, nahoď do přílohy jak si představuješ výsledek po zmáčknutí tlačítka.
Kont.tab. je tam jen aby bylo vidět kolik je součet za jednotlivé zakázky, viz
krok 2 pri stlaceni tlacitka prepocitej aby ve sloupci A ve vsech listech prosel vsechny bunky a prekopiroval je na list Soucty vse stejnem poradi a knim poscital sloupce H taky ze vsech listu.
Asi jsem špatně pochopil.
Ahoj diky za rychlou reakci v priloze posilam zpet soubor na listu soucty je mensi vysvetleni. snad to pujde.
- Přílohy
-
- KopieDatZVíceListů1.xls
- (121.5 KiB) Staženo 14 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejjednodušeji asi takto.
Do řádků s materiálem jsem umístil pomocný znak - *
A přes kont.tab je to pěkně vidět.
Jinak to bude složité na předělání.
Do řádků s materiálem jsem umístil pomocný znak - *
A přes kont.tab je to pěkně vidět.
Jinak to bude složité na předělání.
- Přílohy
-
- (128 KiB) Staženo 21 x
No presne nejak tak jsem to mel namysli akorat to nepocita Soloflex.a potreboval bych poupraivt talcitko aby vlozit taky fungovalo na vsech listech. Diky
Naposledy upravil(a) Dvojbob dne 29 zář 2012 19:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
To je dobře
Vždyť tam není žádná zakázka na žadném listu.

Vždyť tam není žádná zakázka na žadném listu.
Ale kdyz ji tam zadam pomoci tlacitka vloz zaznam a dam prepocitat na prvnim liste tak to nejde
Chapes:D
Edit:opraveno pocitalo to od A5 ne od A4. jeste bych potreboval opravit to tlacitko aby bylo mozne vlozi udaje i na jinych listech pomoci toho tlacitka vloz udaj
Edit:narazil jsem na jeden mensi problem, a to je to ze se kazdy mesic zmeni hodna jmena na listech, da se to nejak obejit ???

Edit:opraveno pocitalo to od A5 ne od A4. jeste bych potreboval opravit to tlacitko aby bylo mozne vlozi udaje i na jinych listech pomoci toho tlacitka vloz udaj
Edit:narazil jsem na jeden mensi problem, a to je to ze se kazdy mesic zmeni hodna jmena na listech, da se to nejak obejit ???
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale kdyz ji tam zadam pomoci tlacitka vloz zaznam a dam prepocitat na prvnim liste tak to nejde Chapes:D
Moje chyba, ale zvládl si to

jeste bych potreboval opravit to tlacitko aby bylo mozne vlozi udaje i na jinych listech pomoci toho tlacitka vloz udaj
Makro trochu upraveno.
Makra budou probíhat na všech listech bez ohledu jak se jmenují kromě listu Součty !!
- Přílohy
-
- (132.5 KiB) Staženo 27 x
tak ted je to uplne ono diky moc za pomoc...