Sumár z dátových výstupov pri zlúčených bunkách
Sumár z dátových výstupov pri zlúčených bunkách
Dobry den. Uz 3 dni riesim jeden sumar z datovych vystupov. Prisiel som na par zlepsovakov, ale vzdy neskor som narazil na problemy, ktore rusili napadu pouzitelnost na cely dokument. Potrebujem z datovych vystupov dostat do vykazu zlucene data (sumar). Problem je, ze v sumary su zlucene bunky, a tak pocitanie a automaticke zrátavanie nefunguje. Snazil som sa do dat pridat prazdne stlpce, aby nacitavanie spravne fungovalo, ale potom som zistil, ze kazda tabulka ma ine zlucenie buniek, takze by som to musel robit pre kazdu tabulku zvlast. Mohol by mi niekto poradit? Keby to malo byt makro, tak by som to porteboval, aby to fungovalo do inych projektov. Dakujem.
- Přílohy
-
- vykaz.xls
- (317 KiB) Staženo 16 x
Naposledy upravil(a) goromir dne 30 lis 2012 12:52, celkem upraveno 1 x.
Re: Sumár z dátových výstupov pri zlúčených bunkách
Zdravím, nějak mi tam chybí příklad, odkud kam se co má sčítat? Je možné nějak barevně označit jeden názorný příklad, který dělá problém (označit, co se má sčítat a kam, pochopil jsem, že do 0101 na listu "strana 1" z listu data, ale teď už tápu, do sloupce označeného v řádku 21 se to má brát z jakého listu data?)? Pomohlo by vepsat do buněk jaké by měly být kde výsledky.
Díky,
K.
Díky,
K.
Nahral som do prvej tabulky prvy stlpec. Nahral som bunku 0101 - 2 v tabulke a potiahol smerom dolu. Neudavam buky workbooku, pretoze su zlucene, a tak neviem ako ich oznacovat, aby to bolo jednoznacne. Do dalsej tabulky idu nasledujuce udaje zo suborov v stlpci H z DATA.
Jde tedy o to, že při rozkopírování vzorce do dalšího sloupce "3" se místo sloupce "I" objeví sloupec "L"?
Presne tak. Prva tabulka je posunuta o 3 stlpce a druha zase o 5.
Zatím jsem ten vzorec udělal pro 01xx a 02xx. Pro vzorce potřebuji nad příslušnou tabulkou 2 pomocné řádky (teď jsou viditelné, těmto buňkám lze nastavit bílé písmo a pak budou skryté).
U 01xx rozkopírování vzorce bylo jednoduché - všechny sloupečky měly sloučeno stejný počet sloupců. Stačilo napsat vzorec v jediné buňce a pak Ctrl+C, označit ostatní buňky a vložit jako vzorec.
U 02xx rozkopírování sloupců šlo trochu obtížněji. Tam bylo potřeba udělat ručně vzorce v buňkách, u kterých
byl různý počet sloučených sloupců. Pak, nevím proč, jsem musel udělat Ctrl+C na jednom řádku, vybrat 1. buňku
dalšího řádku, označít buňky v jednom řádku, pak držet CTRL a označovat další buňky v příslušném řádku a pak
teprve pak dát vložit vzorec.
Snad Vám to bude stačit takto.
U 01xx rozkopírování vzorce bylo jednoduché - všechny sloupečky měly sloučeno stejný počet sloupců. Stačilo napsat vzorec v jediné buňce a pak Ctrl+C, označit ostatní buňky a vložit jako vzorec.
U 02xx rozkopírování sloupců šlo trochu obtížněji. Tam bylo potřeba udělat ručně vzorce v buňkách, u kterých
byl různý počet sloučených sloupců. Pak, nevím proč, jsem musel udělat Ctrl+C na jednom řádku, vybrat 1. buňku
dalšího řádku, označít buňky v jednom řádku, pak držet CTRL a označovat další buňky v příslušném řádku a pak
teprve pak dát vložit vzorec.
Snad Vám to bude stačit takto.
- Přílohy
-
- vykaz.xls
- (456.5 KiB) Staženo 23 x