Zdravím,
narazil jsem na následující problém a nevím si s ním rady:
Při exportu dat z excelu do wordu pomocí hromadné korespondence se do některých polí převede jen prvních 255 znaků textu. Projevuje se to pořád u stejných dvou sloupců, které obsahují buď prázdné buňky, nebo text většinou delší než 255 znaků. Z jiných sloupců se v pořádku přenese text celý. Všechny buňky v excelu jsou formátovány stejně - jako text. Po celodenním trápení se to z ničeho nic začalo chovat správně (Win XP, Office 2002), když jsem to ale vyzkoušel otevřít u kolegy (pravděpodobně Office 2007), tak to bylo opět stejné jako na začátku.
Při pokusech jsem zjistil zajímavou věc: Jeden můj excelový sloupec obsahuje čísla (ale formátované jako text), když jsem u nějakého záznamu přepsal číslo nějakým textem, hromadná korespondence místo očekávaného textu zobrazila nulu. Vypadá to tedy, že hromadná korespondence si sama zjišťuje typy přenášených dat nezávisle na formátování buněk v excelu. Bohužel jsem nikde nezjistil, zda je možné to nějak ručně nastavit, třeba by se dal upravit i maximální počet znaků.
Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Předem děkuji za odpověď.
Hromadná korespondence - omezení počtu znaků
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hromadná korespondence - omezení počtu znaků
Měl jsem stejný problém s MS Office 2007. Podařilo se ho vyřešit tak, že do první řádky s daty, jsem do sloupce, který občas obsahoval více než 255 znaků, jsem zadal znak pro nový řádek (Alt+Enter) a dostatek mezer, aby celý text obsahoval více než 255 znaků.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4751
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
-
Whatsapp - omezení příchozích hovorů
od teichmann.ondrej » 23 kvě 2025 13:29 » v Programy ke stažení - 0
- 3048