Ahoj.
chtěl jsem se zeptat jestli je nějaké makro co mi odemkne celý list?Když použiji ten svůj kód, tak se to vztahuje jen na jednu buňku a psát to pro každou buňku zvlášť, mi příjde otrocké a neefektivní při změně hesla.Jde to udělat jinak?
Používám pro odemknutí :
ThisWorkbook.Worksheets("Zadání").Unprotect Password:="heslo"
Kód mezi odemknutí a zamknutí:
Sheets("Zadání").Range("P20:AI20").ClearContents
Sheets("Zadání").Range("E3:G3,K3:M3,P3:Q3,V3:W3").ClearContents
Worksheets("Zadání").ListBox1.Clear
Pro zamknutí:
ThisWorkbook.Worksheets("Zadání").Protect Password:="heslo"
Makro odemknutí celého listu Vyřešeno
Re: Makro odemknutí celého listu
Ahoj,
žil jsem v domění, že "list" je buď odemknutý nebo zamknutý celý.
Ve stavu zamknutí, lze zapisovat jen do buněk,
které ve formátu nemají zaškrtnuto "Uzamčeno".
Mě to končí chybou na tom příkazu ...ListBox1.Clear, to má dělat co, prosím Tě?
(listbox jsem si udělal jako vstupní prvek ActiveX, to má nastavit prázdnou hodnotu? )
žil jsem v domění, že "list" je buď odemknutý nebo zamknutý celý.
Ve stavu zamknutí, lze zapisovat jen do buněk,
které ve formátu nemají zaškrtnuto "Uzamčeno".
Mě to končí chybou na tom příkazu ...ListBox1.Clear, to má dělat co, prosím Tě?
(listbox jsem si udělal jako vstupní prvek ActiveX, to má nastavit prázdnou hodnotu? )
Mno to makro by mělo list odemknout,provést stanovené úkony a po ukončení makra zase zamknout list...v mém případě to list odemkne ,ale jen první řádek a na ostatních mi to nahlásí chybu.Tak proto musím další řádky doplnit makrem pro odemknutí ,ale to mi příjde zbytečné,a tak bych to chtěl ošetřit jinak.... a ve vašem případě mě napadá jestli nemáte přímo zamknutý listbox v nastavení listboxu a nebo jestli nemáte podobný problém jako já a to jsem ošetřil dání nad řádek s funkcí makro ThisWorkbook.Worksheets("Zadání").Unprotect Password:="heslo"....ale jsem laik tak nevím jestli je to nejvhodnější řešení nebo jestli to bude fungovat:)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Makro funguje normálně, odemkne celý list a pak ho po úpravě zamkne. Chtělo by to sem dát sešit který zlobí aby jsme se mohli podívat, třeba tam je něco špatně nastaveno. Taky vyzkoušejte to makro v novém sešitu. Občas se stane, že se ve struktuře souboru něco pokazí (nebo to udělá chybka v excelu, nebo v makru).
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Upgrade grafické karty nebo celého PC?
od dexikovicek » 21 srp 2024 22:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 2307
-
od petr22