Excel - Kto by mi poradil s prevzorcovaním? Vyřešeno
Excel - Kto by mi poradil s prevzorcovaním? Vyřešeno
zdravim, poradite mi prosim?
na Hárku1 mám zoznam výrobkov v stlpci B, ostatne stlpce od H7:M7 sú označené dátumami kedy tieto výrobky treba expedovať a bunky pod nimi obsahuju info o množstve
na Hárku2 mám tiež zoznam výrobkov v stlpci B a ostatne stlpce (C1:O1) sú označené dátumom, kedy konkrétny výrobok dodávatel dodá a bunky pod nimi obsahujú množstvá..
ja by som potreboval na Hárku1 napríklad v bunke O145 zapísať takýto vzorec:
ak sa dátum na Hárku1 v bunke O7 rovná jednému z dátumov z Hárku2 v bunkách C1:O1, tak prehľadaj celý nájdený stĺpec s množstvami v Hárka2 podľa kritéria z Hárka1v bunke B145 a vlož množstvo, ak sa nenachádza vlož "x"
asi to zbytočne komplikujem a asi to ani nie je velmi zrozumitelne, ale ak sa nespytam bude mi to stale vrtať v hlave. vdaka za odpovede.
pomozete mi prosim? (fajl je priložený).
vdaka.
s
Re: Excel - Kto by mi poradil s prevzorcovaním?
Ahoj,
co třeba takto?
co třeba takto?
- Přílohy
-
- DJ delivery a forecast test ver.xlsx
- (354.75 KiB) Staženo 32 x
vieš mi to vysvetliť do SZ? strašne rád by som to pochopil.. mimochodom, vďaka, klobúk dolu :)
příkaz SUMIF(oblast;kritéria;[součet])
SUMIF(
Harok2!$B:$B; -- sloupec, ve kterém hledám kritéria v tomto případě hodnotu z buňky Harok1!$B145
Harok1!$B145; -- kritérium
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0);NEPRAVDA)) -- odkaz na sčítaný sloupec
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0);NEPRAVDA)
Funkce NEPŘÍMÝ.ODKAZ
Vrátí odkaz určený obsahem textovým řetězcem. Odkazy jsou okamžitě vyhodnocovány a je zobrazován jejich obsah. Funkci NEPŘÍMÝ.ODKAZ použijte, pokud chcete změnit odkaz na buňku v rámci vzorce a nechcete měnit vzorec.
Syntaxe
NEPŘÍMÝ.ODKAZ(odkaz;a1)
Odkaz je odkaz na buňku obsahující další odkaz typu A1 nebo R1C1, název definovaný
jako odkaz nebo odkaz na buňku ve tvaru textového řetězce.
Pokud hodnota argumentu odkaz neodpovídá platnému odkazu na buňku, vrátí funkce NEPŘÍMÝ.ODKAZ chybovou hodnotu #REF!.
NEPŘÍMÝ.ODKAZ(
"Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0) = potřebuji nějak dostat odkaz na sloupec, ve kterém chci sčítat.
POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0) - na listu Harok2 v 1. řádku hledám pozici hodnoty z buňky Harok1!O$7 -
v tomto případě vrátí číslo 10, což je C(olumn)10
;
NEPRAVDA - odkaz je typu R1C1
)
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C10";nepravda) - sčítám hodnoty ve sloupci J
Když je ten SUMIF() > 0, pak vrátím SUMIF, jinak vložím "X".
Zkus si ten vzorec rozkouskovat, abys věděl, co vrací za hodnoty.
Když vytvářím takovéto "složité vzorce", tak si nejdřív udělám jednotlivé části, které pak poskládám.
SUMIF(
Harok2!$B:$B; -- sloupec, ve kterém hledám kritéria v tomto případě hodnotu z buňky Harok1!$B145
Harok1!$B145; -- kritérium
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0);NEPRAVDA)) -- odkaz na sčítaný sloupec
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0);NEPRAVDA)
Funkce NEPŘÍMÝ.ODKAZ
Vrátí odkaz určený obsahem textovým řetězcem. Odkazy jsou okamžitě vyhodnocovány a je zobrazován jejich obsah. Funkci NEPŘÍMÝ.ODKAZ použijte, pokud chcete změnit odkaz na buňku v rámci vzorce a nechcete měnit vzorec.
Syntaxe
NEPŘÍMÝ.ODKAZ(odkaz;a1)
Odkaz je odkaz na buňku obsahující další odkaz typu A1 nebo R1C1, název definovaný
jako odkaz nebo odkaz na buňku ve tvaru textového řetězce.
Pokud hodnota argumentu odkaz neodpovídá platnému odkazu na buňku, vrátí funkce NEPŘÍMÝ.ODKAZ chybovou hodnotu #REF!.
NEPŘÍMÝ.ODKAZ(
"Harok2!C" & POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0) = potřebuji nějak dostat odkaz na sloupec, ve kterém chci sčítat.
POZVYHLEDAT(O$7;Harok2!$1:$1;0) - na listu Harok2 v 1. řádku hledám pozici hodnoty z buňky Harok1!O$7 -
v tomto případě vrátí číslo 10, což je C(olumn)10
;
NEPRAVDA - odkaz je typu R1C1
)
NEPŘÍMÝ.ODKAZ("Harok2!C10";nepravda) - sčítám hodnoty ve sloupci J
Když je ten SUMIF() > 0, pak vrátím SUMIF, jinak vložím "X".
Zkus si ten vzorec rozkouskovat, abys věděl, co vrací za hodnoty.
Když vytvářím takovéto "složité vzorce", tak si nejdřív udělám jednotlivé části, které pak poskládám.
dobry večer. poradíte mi prosím?
potrebujem nájsť v stĺpci C bunky obsahujúce text "HVAC" a spolu s príslučnými bunkami zo stĺpcov B, D, E a F ich vložiťí pod seba do výberu G13:K33
(príloha je nižšie) vdaka za pripadnu pomoc
s
potrebujem nájsť v stĺpci C bunky obsahujúce text "HVAC" a spolu s príslučnými bunkami zo stĺpcov B, D, E a F ich vložiťí pod seba do výberu G13:K33
(príloha je nižšie) vdaka za pripadnu pomoc
s
- Přílohy
-
- hccs rada.xlsx
- (28.1 KiB) Staženo 22 x
Ahoj,
co tohle, pomůže to?
co tohle, pomůže to?
- Přílohy
-
- hccs rada.xlsx
- (28.16 KiB) Staženo 28 x
vdaka za pomoc Mirdad69, ale este sa asi ozvem.. chcel by som totiž tento vzorec použiť aj na ostatne riadky.
dobrý deň.
ak by sa dalo:
podľa kritéria "RHD" v stĺpci A, potrebujem nájsť v stĺpci D bunky obsahujúce text, alebo číslo
a spolu s príslušnými bunkami riadku zo stĺpcov C, D, E a F ich vložiťí pod seba do výberu I24:L32 (zošit v prílohe - vdaka za pomoc)
ak by sa dalo:
podľa kritéria "RHD" v stĺpci A, potrebujem nájsť v stĺpci D bunky obsahujúce text, alebo číslo
a spolu s príslušnými bunkami riadku zo stĺpcov C, D, E a F ich vložiťí pod seba do výberu I24:L32 (zošit v prílohe - vdaka za pomoc)
- Přílohy
-
- hcc plan filter.xlsx
- (16.76 KiB) Staženo 19 x
Zdravím,
protože ve sloupci A byly sloučené buňky, musel jsem si pomoci sloupečkem G, aby byly hodnoty v každém řádku.
Pak jsem si do sloupečku M doplnil pomocné hodnoty - číslo řádku řetězce *RHD* ve sloupci A.
Ostatní hodnoty jsem hledal pomocí vzorce INDEX.
Pozn. - Zdá se, že je v té tabulce (I24:L32) málo řádků. Nedostanou se tam hodnoty od řádku 29.
protože ve sloupci A byly sloučené buňky, musel jsem si pomoci sloupečkem G, aby byly hodnoty v každém řádku.
Pak jsem si do sloupečku M doplnil pomocné hodnoty - číslo řádku řetězce *RHD* ve sloupci A.
Ostatní hodnoty jsem hledal pomocí vzorce INDEX.
Pozn. - Zdá se, že je v té tabulce (I24:L32) málo řádků. Nedostanou se tam hodnoty od řádku 29.
- Přílohy
-
- hcc plan filter.xlsx
- (18.94 KiB) Staženo 24 x
dobrý deň,
ja som ale nechcel do výberu I24:L32 všetky položky RHD, skôr som tam chcel iba tie, ktoré majú záznam v stĺpci D.
Asi som to napísal nezrozumitelne.
sb
ja som ale nechcel do výberu I24:L32 všetky položky RHD, skôr som tam chcel iba tie, ktoré majú záznam v stĺpci D.
Asi som to napísal nezrozumitelne.
sb
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
OT: Proč máš na to samé dvě vlákna?
viz. viewtopic.php?f=35&t=102799
Když už si dal dotaz zde, proč si zakládal nové téma?
viz. viewtopic.php?f=35&t=102799
Když už si dal dotaz zde, proč si zakládal nové téma?
lebo som tu nový. a najskôr som vložil svoju otázku do nesúvisiaceho vlákna a potom, lebo som sa bál, že ho nik neuvidí, som založil nové vlákvo.. ospravedlňujem sa, už sa to nestane.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4817
-
od Riviera kid