Zdravím
Používám filtrování řádků ve fomuláři a chci do něj vložit zaškrtávací políčka, které nebudou mít žádnou programovací funkci ale pouze zobrazovací ANO NE. Potřebuji tyto políčka zakomponovat do buňky tak, aby mi při vyfiltrování buněk zmizely i s odfiltrovanými buňkami a aby při zmenšení buněk zůstali uvnitř buňky a nepřesahovaly do jiných buněk.
Přikládám obrázek současného nevyhovujícího stavu.
Děkuji za pomoc
Zaškrtávací tlačítko a filtr
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zaškrtávací tlačítko a filtr
Ahoj, místo Ovládacího prvku formuláře použij prvek ActiveX. Rozdíl je v tom, že zaškrtávátko jako prvek formuláře nemá možnost "Přesun a změna velikosti" ve vlastnostech prvku zatímco tento prvek ActiveX ji má. Tím docílíš schování zaškrtávátka při skrytí řádků.
Funguje to tak v excel 2010, v 2007 by to mělo fungovat stejně. V ostatních verzích nevím.
Funguje to tak v excel 2010, v 2007 by to mělo fungovat stejně. V ostatních verzích nevím.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky moc za radu.
Je to lepší, ale stále to není ono. Při změně velikosti buňky se to roztáhne a vypadá to hrozně. Pak při filtrování to stejně tak velké přesahuje do další buňky.
Nenapadá vás jak to třeba udělat v tom excelu jinak? Jde mi jen o zaškrtnutí splněno, nesplněno. Pouze o grafické zobrazení.
ďekuju
Je to lepší, ale stále to není ono. Při změně velikosti buňky se to roztáhne a vypadá to hrozně. Pak při filtrování to stejně tak velké přesahuje do další buňky.
Nenapadá vás jak to třeba udělat v tom excelu jinak? Jde mi jen o zaškrtnutí splněno, nesplněno. Pouze o grafické zobrazení.
ďekuju
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zaškrtávací políčko typu ActiveX se nerostahuje za předpokladu, že je jakoby v buňce. Pokud ho umístíte na rozhraní dvou (nebo více) buněk, tak svoji velikost změní ale do chvíle než se buňka zvětší už moc. Takhle mi to alespoň funguje v excelu 2010.
Uvítala bych nějaký ukázkový sešit abych mohla vyzkoušet jak to má fungovat a pak můžu vymyslet řešení.
Uvítala bych nějaký ukázkový sešit abych mohla vyzkoušet jak to má fungovat a pak můžu vymyslet řešení.
Pokud je to vše.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4032
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 08:27
-
-
- 1
- 2884
-
od lubo.