Dobrý den,
mám na Vás prosbu, potřeboval bych pomoci s makrem v souboru v příloze. Tedy jde o to, že do listu sumář bych potřeboval kopírovat hodnoty z ostatních listů, pokud ve sloupci I v jakém koly listu zadám hodnotu vyšší než 0 tak se překopíruje ten řádek u kterého je zadaná hodnota vyšší než 0 do listu sumář hodnoty ze sloupce B, H, I a J. Dále bych potřeboval, aby to fungovalo i tehdy pokud přidám další listy. A pokud by to bylo možné po vložení nového listu, aby se automaticky vložil sloupec I aj. I-zadávání kusů a J-jako výpočtový jak je vidět v listu 2. A poslední aby v listu Sumář byl stále na konci řádek kde, bude napsáno Cena Celkem, kde bude sčítaná hodnota kompletního sloupce D. Děkuji za případnou pomoc.
Makro kopírování plus doplnění Vyřešeno
Makro kopírování plus doplnění
- Přílohy
-
- Sumář.xlsx
- (18.59 KiB) Staženo 15 x
Re: Makro kopírování plus doplnění
Dobrý den, pro doplnění kopírování se mi povedlo, ale neumím to udělat do celého listu, ale pouze do listů zvlášť viz. příloha.
- Přílohy
-
- Sumář.xlsm
- (26.39 KiB) Staženo 13 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Trochu jsem to makro poupravil. Bude chodit na každém listu i nově přidaném.
Vlož ho ThisWorkBook
Vlož ho ThisWorkBook
Kód: Vybrat vše
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Dim prac, slprac As Variant
Dim rprac, radek As Long
'Nastaveni
prac = "Sumáø" ' Název Listu do ktereho se ma kopírovat
slprac = 9 ' Sloupec co se má kontrolvat , 1=A
rprac = Target.Row ' Radek na kterem probehla zmena
' Neprovadej na listu do ktereho se ma kopirovat
If ActiveSheet.Name = prac Then Exit Sub
'Tichy rezim
Application.ScreenUpdating = False
' Proved kdyz je zmena ve sloupci
If Target.Column = slprac Then
' kontrola zda se ma kopirovat
If Cells(rprac, slprac).Value > 0 Then
Application.EnableEvents = False
'Najít první volný øádek na listu a vlozit
radek = Sheets(prac).Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
ActiveSheet.Rows(rprac).Copy Destination:=Worksheets(prac).Rows(radek)
Application.EnableEvents = True
End If
End If
'Tichy rezim vypnout
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Děkuji jo to mi dost pomohlo. Jen bych se rád zeptal je možné nějak udělat, aby když tam vložím nový list se automaticky doplnil sloupec I a J to je počet kusů a cena celkem. Jde oto, že tam bude cca 100 listů a do každého by se to muselo dodělávat zvlášť. Díky z pomoc.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Do ThisWorkBook dopln
Nevím zda je to přesně ono, ale když tak stačí upravit makro mezi IF ..THEN
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
If Sh.Name = "Sumář" Then Exit Sub 'neprovadej na listu "Sumar"
If Range("I2") = "" Then 'kdyz nic neni v I2 dopln
Range("I2").FormulaR1C1 = "Kusů"
Range("J2").FormulaR1C1 = "Cena Celkem"
Range("J4").FormulaR1C1 = "=IF(RC[-2]="""","""",RC[-2]*RC[-1])" '=KDYŽ(H4="";"";H4*I4)
Range("J4").AutoFill Destination:=Range("J4:J1000"), Type:=xlFillDefault 'vzorec pro preddef.oblast
End If
End Sub
Nevím zda je to přesně ono, ale když tak stačí upravit makro mezi IF ..THEN
Děkuji, Vím, že jsem asi už otravný, ale jsem dosti bezradný prosím ještě o jednu pomoc. V příloze přidávám můj předpracovaný soubor a přidávám ještě jeden od kud kopíruji list. A teď o co mi jde. V souboru sumář v listu sumáš jsem si udělal makro aby se mi vždy přidal řádek když tam něco nakopíruji jako podmínku používám sloupec L to potřebuji na to, že potřebuji pořád sčítat částky, které se mi nam nakopírují no a do listu pro celí sešit i pro nově přidané položky jsem vložil příkaz
ActiveSheet.Rows(rprac).Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Copy Destination:=Worksheets(prac).Rows(radek) aby se nokopírovali buňky pouze od A do J bohužel to funguje že to nakopíruje uplně jiný řádek než ten v kterém udělám tu změnu. Ješte bych Vás požádal o radu s formátováním. Aby když vložím nový list ty přidané iformace se i vložily do ohraničení a formát čísla byl bez 10ných míst. Jo ještě bych se chtěl zeptat z jakého důvodu když vložím noví list se mi do listu sumář překopírují nesmysli z nově vloženého listu Děkuji moc za ochotu. Pokud budete chtít mohu se s Vámi i nějakým spůsobem vyrovnat. Díky moc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2013 13:22) ---
Omlouvám se, že Vás takle využívám, ale je to k usnadnění práce a dost. Původně mám program ceníky který fungoval výtečně do doby něž mi obchodní partneři nezačali posílat aktualizace v exelu. Tento program umí exportovat poze databázové soubory. takže nyní mám cca 100 souborů exel v každém jeden list kde různě mezi nimi překlikávám a kopíruji, abych docílil výsledné ceny zařízení. Ještě jednou Vám děkuji za tuto pomoc.
ActiveSheet.Rows(rprac).Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Copy Destination:=Worksheets(prac).Rows(radek) aby se nokopírovali buňky pouze od A do J bohužel to funguje že to nakopíruje uplně jiný řádek než ten v kterém udělám tu změnu. Ješte bych Vás požádal o radu s formátováním. Aby když vložím nový list ty přidané iformace se i vložily do ohraničení a formát čísla byl bez 10ných míst. Jo ještě bych se chtěl zeptat z jakého důvodu když vložím noví list se mi do listu sumář překopírují nesmysli z nově vloženého listu Děkuji moc za ochotu. Pokud budete chtít mohu se s Vámi i nějakým spůsobem vyrovnat. Díky moc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2013 13:22) ---
Omlouvám se, že Vás takle využívám, ale je to k usnadnění práce a dost. Původně mám program ceníky který fungoval výtečně do doby něž mi obchodní partneři nezačali posílat aktualizace v exelu. Tento program umí exportovat poze databázové soubory. takže nyní mám cca 100 souborů exel v každém jeden list kde různě mezi nimi překlikávám a kopíruji, abych docílil výsledné ceny zařízení. Ještě jednou Vám děkuji za tuto pomoc.
- Přílohy
-
- pokusny.xlsx
- sešit s listem na kopírování.
- (12.35 KiB) Staženo 13 x
-
- Sumář.xlsm
- Výpočty a makro
- (32.62 KiB) Staženo 13 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Koukněte do přílohy. není tam to celkem celkově v listu Sumář (zatím).
- Přílohy
-
- Sumář (1).xlsm
- (38.97 KiB) Staženo 26 x
Děkuji moc, vše je o.k. jen bych se chtěl zeptat kde mám chybu v tom když zadám v nějakém listu kusy nakopíruje se mi to do listu sumář, ale již se mi tam nepřidá řádek. nějak nemohu najít, kde je chyba. Makro je k tomu napsané jen v listu sumář. Díky moc a jsem velkým dlužníkem. Kdyby jste petřeboval poradit nebo napsat program do PLC jsem k dispozici to umím dobře
)

-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Programovat PLC také umím.
Chyba je v tom, že to makro se vyvolá jen po změně na listu,
ale toto je zakázané v tom hlavním makru tímto Application.EnableEvents = False
když se toto odstraní a makro poupraví tak to nakopíruje ty prázdné buňky tak jak je v tom makru.
Nevím co tím zamýšlíš, ale toto by splnilo i to kdyby si zdvojil to kopírování z hlavního makra a pak smazal jen text.
Když tak popiš proč to tam máš.
Chyba je v tom, že to makro se vyvolá jen po změně na listu,
ale toto je zakázané v tom hlavním makru tímto Application.EnableEvents = False
když se toto odstraní a makro poupraví tak to nakopíruje ty prázdné buňky tak jak je v tom makru.
Nevím co tím zamýšlíš, ale toto by splnilo i to kdyby si zdvojil to kopírování z hlavního makra a pak smazal jen text.
Když tak popiš proč to tam máš.
Děkuji. Potřebuji to kuli tomu abych tam pod to mohl vložet řádek celkem. a všechny hodnoty co tam nakopíruji mi to bude sčítat. Jelikož v makru celkem je dáno, že hledá prázdný řádek kam vložit tak mi to tam vždy nakopíruje a posune o jedno níž tím docílím, že bude stále volný řádek na kopírování mezi součtem a hlavičkou tudíš mi to nikdy nenakopíruje pod konečný řádek celkem. Asi na to jdu příliš složitě co?
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2013 09:35) ---
Mohu se zeptat na nějakou literaturu z které se dá makro v exelu trochu naučit musím se přiznat, že v tom dost plavu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2013 09:35) ---
Mohu se zeptat na nějakou literaturu z které se dá makro v exelu trochu naučit musím se přiznat, že v tom dost plavu.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kniha / knihy
Na ten prázdný řádek zkus použít toto.
Nahraď v makru v ThisWorkBook
'Najít první volný řádek na listu a vlozit
ActiveSheet.Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Copy Destination:=Worksheets(prac).Range("A" & radek & ":J" & radek)
ActiveSheet.Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Copy Destination:=Worksheets(prac).Range("A" & radek + 1 & ":J" & radek + 1)
Sheets(prac).Range("A" & radek + 1 & ":J" & radek + 1).ClearContents
Ahoj nakonec jsem to udělal takto a je to co potřebuji.
'Najít první volný řádek na listu a vlozit
ActiveSheet.Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Copy Destination:=Worksheets(prac).Range("A" & radek & ":J" & radek)
Sheets(prac).Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Insert shift:=xlDown
Application.CutCopyMode = False
Sheets(prac).Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).ClearContents
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)