Inkrementace čísla při tisku "WORD" Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

maloselo
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Inkrementace čísla při tisku "WORD"

Příspěvekod maloselo » 05 zář 2013 15:02

Dobrý den,
potřeboval bych radu k WORDU. Na jedné straně A4 mám umístěn text, který chci vytisknout. Tento text je neustále stejný při tisku. Při tisku potřebuji měnit s každou stranou číslo dokumentu.

Jedná se o číslo např. 1309-S011. Číslo 1309 chci, aby bylo editovatelné a číslo za S potřebuji, aby se s každou vytištěnou stranou zvýšilo o jedna (inkrementovalo). Tzv. pokud chci vytisknout 100 stran, tak abych to ručně stále nepřepisoval. A vypadalo to např. 1309-S011, 1309-S012, 1309-S013...

Děkuji za rady.

Reklama
Azuzula
Level 3
Level 3
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Re: Inkrementace čísla při tisku "WORD"  Vyřešeno

Příspěvekod Azuzula » 05 zář 2013 21:27

Zdravím,
v excelu by to byla hračka, jenže ve wordu... Nakonec jsem nastavila záložku (pojmenovala jsem ji příhodně "číslo") a makrem se odkazuju na místo té záložky, potom už to je vcelku snadné. viz příloha.

Makro jsem doplnila rovnou o jednoduchou kontrolu a cyklus na tisk kde si do inputboxu zapíšete počet kopií.
Nemám ale tiskárnu, takže nemůžu otestovat funkci tisku, ale to už případně dohledáte tady na fóru.
Přílohy
tisk s přičtením čísla.docm
pro Office 2010, v 2007 by to taky mohlo chodit
(21.59 KiB) Staženo 90 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”