v práci používáme Word pro zapisování dat z měření. Word pak následně sdílíme přes síť, aby k němu mohl každý. Chtěl bych zapisování udělat jiné a lepší a to v Excelu. Jde mi o to, že část věcí se musí počítat bokem a některé věci jsou k sobě svázané. Z naměřených hodnot se poté dělá graf a ještě se část dat zapisuje do Excelu. Je v tom prostě binec. Můj dotaz tedy zní: Jde udělat Excel, tak aby vypadal jako Word (aby tam nebyla všude mřížka, ale jen tam kde chci já) a některé věci byli spolu automaticky provázány. V příloze zasílám tabulku ve Wordu, kterou bych chtěl nacpat do Excelu tak aby se:
1) Modré pole vyplnilo vždy samo podle času a čísla měření.
2) Zelené pole po kliknutí nabídlo možnosti, z kterých bych si vybral a já je nemusel vždy vypisovat ručně – většinou se jedná, tak o 5 hodnot.
3) Žluté pole nebylo aktivní a nedalo se do něj nic zapsat, ale po vyplnění oranžového pole se vyplnilo (např.: přepočet z průměru na průřez)
4) Po kliknutí na tmavě fialové pole opět vyběhly možnosti a po jejich potvrzení by se světle fialové pole vyplnilo.
5) Po uložení Excelu se nad vyplněnou tabulkou objevila ta úplně stejná, ale bez vyplnění
6) I ze zakázaných polí pro vyplnění šel dělat graf
7) Aby nebyl problém libovolně přidávat počty měření … popřípadě sloupce s doplňujícími informacemi

9) Já mám PC s Officem 2010 kolega 2000, bude to velký problém, když se soubor bude otevírat pořád jinde?
10) Do pole tažnost se zapisuje hodnota tažnosti daného materiálu, kterou ale vždy dělíme dvěma, protože jí měříme na 200 mm místo 100 mm a já potřebuji vědět hodnotu na 100 mm. Šlo by tedy do pole zapsat nějakou hodnotu třeba 223 a Excel by jí automaticky v tom poli dělil dvěma?
Všem moc děkuji za rady u jednotlivcích kroků ...