Dobrý den,
mám v Excelu seznam uchazečů o zaměstnání, se kterými je třeba provést telefonický pohovor a následně osobní pohovor. Pohovory se skládají z několika otázek a výstupem několik čísel (body za odpovědi na jednotlivé otázky). Seznam uchazečů je na jednom listu a seznam otázek na druhém.
Chtěl bych u každého uchazeče vytvořit tlačítko, které by mě po kliknutí přesměrovalo na list s pohovory, ty by se vyplnili a pak by se kliklo na další tlačítko, které by uložilo výsledné hodnoty k požadovanému uchazeči. Ideální by bylo, kdyby se po opětovném kliknutí na tlačítko u uchazeče objevil list s pohovory, který by byl už vyplněný tak, jak se vyplnil před tím...
Problém je, že s VB moc neumím a zatím sem vše dělal pomocí záznamu makra.
Věci které mi brání ve vytvoření makra:
1. Neumím svázat talčítko s určitou buňkou. Tak aby každé tlačítko bylo pevně přiřazeno danému uchazeči.
2. Nevím jak vytvořit makro, které by se měnilo v závislosti na tom, k jakému řádku je přiřazeno. Abych nemusel pro každé tlačítko vytvářet makro zvlášť.
Přikládám ukázku pro lepší pochopení problému.
Budu rád, za každou pomoc.
Excel - adaptivní makro a svázání tlačítka s buňkou Vyřešeno
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - adaptivní makro a svázání tlačítka s buňkou
Asi bych to udělal takto.
Měl bych dva listy. jeden hlavní a druhý jako předlohu.
Po vyplnění jména a RČ by se vytvořil odkaz na list uchazeče.
Měl bych dva listy. jeden hlavní a druhý jako předlohu.
Po vyplnění jména a RČ by se vytvořil odkaz na list uchazeče.
- Přílohy
-
- VytvareniUchazecu-JejichListu.xlsm
- (32.42 KiB) Staženo 68 x
Díky, to vypadá zajímavě. Ale pro moje potřeby to není moc praktické. V tom originálním excelu mám už celkem hodně listů a další listy by v tom udělaly docela nepořádek. Navíc jméno a všechny ostatní údaje se do tabulky načítají automaticky ze zdrojového excelu s daty, takže funkce "po vyplnění jména/RČ" je pro mě nepoužitelná. Ale cením si Vaší práce 
Nešlo by to tak, jak jsem psal na začátku? Podle mě by to nemělo být tak těžké. Jen mám problémy s tim, co jsem psal...
Algoritmus si představuje nějak takto:
Po kliknutí na tlačítko "pohovor" by se to přesměrovalo na nevyplněný dotazník. Po vyplnění a kliknutí na tlačítko "uložit hodnoty" by se hodnoty uložili do prvního listu s uchazeči (každé číslo do vlastního skrytého sloupce). Po opětovné kliknutí na tlačítko "pohovor" u již vyplněného kontaktu by se čísla ze skrytých sloupců zkopírovala do listu s dotazníkem a mohlo by se znovu upravovat.

Nešlo by to tak, jak jsem psal na začátku? Podle mě by to nemělo být tak těžké. Jen mám problémy s tim, co jsem psal...
Algoritmus si představuje nějak takto:
Po kliknutí na tlačítko "pohovor" by se to přesměrovalo na nevyplněný dotazník. Po vyplnění a kliknutí na tlačítko "uložit hodnoty" by se hodnoty uložili do prvního listu s uchazeči (každé číslo do vlastního skrytého sloupce). Po opětovné kliknutí na tlačítko "pohovor" u již vyplněného kontaktu by se čísla ze skrytých sloupců zkopírovala do listu s dotazníkem a mohlo by se znovu upravovat.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - adaptivní makro a svázání tlačítka s buňkou Vyřešeno
Tak pak třeba takto.
Když se klikne doubleclickem do sloupce E tak se vyvola formulář Telefon a pohovor.
Pokud je již něco k uživateli zadáno tak se tam načte jinak se po zmačknutí tlačítek vše k němu uloží.
No koukni a uvidíš.
Když se klikne doubleclickem do sloupce E tak se vyvola formulář Telefon a pohovor.
Pokud je již něco k uživateli zadáno tak se tam načte jinak se po zmačknutí tlačítek vše k němu uloží.
No koukni a uvidíš.
- Přílohy
-
- Kopie - ukázka.xlsm
- (34.51 KiB) Staženo 105 x
Mockrát děkuju, to je přesně to, co potřebuju
Jen bych ještě potřeboval měnší vysvětlení, ohledně procedury Worksheet_BeforeDoubleClick, abych si to mohl doupravit podle sebe...
1.Co znamená Target.Column v řádku:
If Target.Column = 5 Then
2.A dále co dělá pomocná buňka v druhém listu?

Jen bych ještě potřeboval měnší vysvětlení, ohledně procedury Worksheet_BeforeDoubleClick, abych si to mohl doupravit podle sebe...
1.Co znamená Target.Column v řádku:
If Target.Column = 5 Then
2.A dále co dělá pomocná buňka v druhém listu?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
ad1)
Target = vybraná buňka
Target.column = vybraný sloupec (1 = sl.A)
Target.row = vybraný řádek
tedy jestliže je vybraná buňka v 5tém sloupci (E) proveď
ad2)
do té pomocné buňky zapisuji číslo vybraného řádku na listu Seznam,
jelikož nevím jak jde (jestli) nastavit pamatování proměnné do normálního modulu z modulu listu.
Deklarace Public mi takto nejde. Jen v modulech.
Target = vybraná buňka
Target.column = vybraný sloupec (1 = sl.A)
Target.row = vybraný řádek
tedy jestliže je vybraná buňka v 5tém sloupci (E) proveď
ad2)
do té pomocné buňky zapisuji číslo vybraného řádku na listu Seznam,
jelikož nevím jak jde (jestli) nastavit pamatování proměnné do normálního modulu z modulu listu.
Deklarace Public mi takto nejde. Jen v modulech.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4716
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12144
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 4469
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 3
- 3284
-
od lubo.
24 říj 2024 00:00
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 4022
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-